huhtikuu 09, 2003

TUB28: Stand up -komiikkaa

Comedy on the Rocks, On the Rocks, Mikonkatu, Kimmo:
Jos yleisö ei naura, kiroile

Eli kyseessä on TUB-raportti koskien 9.4.2003 iltaa, jolloin allekirjoittanut (joka olen tällä kertaa minä), Irma ja Jansu kävimme tutustumassa huumorin kaikkein pyhimpään, Comedy on the Rocksiin.

Tilaisuuden alku oli varsin lupaava. Lava, lavalla mikrofoni ja tuoli. Lavan edessä pari riviä puisia tuoleja valmiina vastaanottamaan hyväntuulisen yleisön. Kaikesta oli aistittavissa lupaus huumorista, hauskuudesta ja hassuista jutuista.

Seremonian aloitti ilmeisesti vakituisesa humoristin virassa oleva juontaja, joka puhui paljon ja kieltämättä huomasin välillä hymyileväni joillekin huumorin kukkasille, joita seremoniamestari meille heitteli. Myös muun, pienilukuisen, yleisön seasta kajahtelevat riemunpurkaukset kertoivat, että olimme todellakin suomalaisen komiikan sydämessä. (On mahdollista, että osa hauskuudesta johtui siitä, että yleisö oli osittain humalassa)

Sitten koitti ensimmäisen varsinaisen lavakoomikon vuoro. Tyyppi oli hyvä. Ei ratkiriemukas, mutta hyvä. Esiintyi sujuvasti ja jutuissa oli juonta ja älyäkin. Naurattikin.

Seuraava esiintyjä tiputti sitten tunnelmaa oikein kunnolla. Jos hänen ideanaan oli tulla lavalle ja kertoa joukko huonoja vitsejä, hän onnistui loistavasti. Jos tarkoitus taas oli vuodattavaa päällemme hersyvän huumorin ja hauskuuden siunaus, lopputulos jäi musertavan kauaksi tavoitteesta.

Loput viisi esiintyjää eivät olleet erityisen mieleenpainuvia. Joukossa oli lupauksia, jotka pienellä hiomisella olisivat saaneet esityksestään hauskan, muullakin tavalla kuin käyttämällä kansanomaista ilmausta ihmisen genitaalialueista.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin mielenkiintoinen ja TUBin puitteet hyvin täyttävä kokemus. Ja herätti myös vastustamattoman "olisikohan itse pärjännyt paremmin?" tunteen.

Kuvia klikkaamalla suurempi versio
TUB28 TUB28
Posted by jm at 07:00 PM