marraskuu 13, 2002

TUB23: Miss Drag Queen

DTM, Annankatu, Jaana-Mari:

Olimme suunnitelleet tätä matkaa jo yli vuoden, vihdoinkin pääsisimme todistamaan uuden Miss Drag Queenin valintaa. Meillä oli heimon jäsen suosittelijana, joka kertoi meille tilaisuuden ajankohdan ja myös järjesti meille suosituskirjeet. Ilmasto on tähän aikaan vuodesta yksi merkittävä vaaratekijä, joten sujuva sisäänpääsy juhlatilaan oli oleellista. Ensimmäisen tarkastuspisteen läpäisimme suosituskirjeidemme avulla, mutta toisen vartijan ohittaminen vaatikin sitten pienen lahjuksen. Hän myös käski meitä luopumaan henkilökohtaisista suojavarustuksistamme. Olimme heimon keskuudessa, olimme onnistuneet pääsemään sisäpuolelle! Kuulimme illan mittaan huhuja ulos jääneistä palvojista, jotka yrityksistään huolimatta eivät olleet saaneet suosituskirjeitä. Tässä vaiheessa edes korkeammat lahjukset eivät heitä auttaneet. Ensimmäinen raja sulkeutui.

Tutkimme alueen ja sijoituimme strategisesti hieman korkeammalle alttarin sivustalla. Näimme niin heimon jäsenet kuin varsinaisen alttarin toimijoineen erinomaisesti, emmekä häirinneet tapahtumien kulkua. Sisäpiirin informanttimme kävi välillä tarkastamassa että kaikki oli hyvin. Heimon vanhimmat, Rita ja Mega-Paula, johtivat menoja valaistulla alttarilla. Papiston esittäytyessä kävi ilmi, että suurinta kunnioitusta noudattatti ulkoisesti lähinnä naispuolinen, joskin matalaääninen ja eläimennahkaisiin housuihin pukeutunut Paula Koivuniemi. Myös toisen papiston jäsenen, Jorma Uotisen, pukeutuminen samaan materiaaliin herätti huomiota. On siis pääteltävissä kyseisen materiaalin korkea status heimon parissa.

Ensimmäisessä vaiheessa, vanhasta irrottautumisessa, jumaluudet näyttäityivät kukin vuorollaan. Palvojat näyttivät villiintyvän jo pelkästään osan nimien mainitsemisesta. Tiesimme odottaa kahdentoista jumaluuden mittelöä vuoden mittaisesta pääjumalan nimityksestä. Voiman ja vaihtelevien ominaisuuksien esittelyt olivat vaikuttavaa katsottavaa, jumalilla oli erilainen ulkomuoto, ääni ja liikkumistapa. Vahvat värit ja arvokkaat kivet olivat edustusasujen yhteinen piirre. Yleisön rooli oli osoittaa kunnioitustaan huudoin ja taputuksin niin esittelyjen aikana kuin erityisesti niiden välissä.

Papisto vetäytyi toisessa vaiheessa pohtimaan oikean jumaluuden valintaa. Eristäytyminen palvojista oli tarpeen tässä liminaalivaiheessa. Hermostuneet heimon jäsenet nauttivat huumaavia juomia ja olivat selkeästi jännittyneitä.

Kolmannen vaiheen suorittamisessa oli tänä vuonna ongelmia. Papisto ei ollut yksimielinen! Sisäiset riidat olivat aiheuttaneet jo yhden papin turman, Minna O. oli kadonnut eristysvaiheen aikana. Jumalien ominaisuuksia arvioitiin julkisesti, niin heidän ulkoisia kuin sisäisiä avujaan vertailtiin. Varajumaluuksia seuraavalle kaudelle olivat Miss Chiquita ja Galina K., erityisnimimityksen sai Miss Rose. Haliitsevaksi Miss Drag Queeniksi papit valitsivat ja vanhimmat julistivat Miss Patrician. Pääjumaluuden merkit, kruunu ja viitta, vaihtoivat omistajaa Miss Bitchin luopuessa asemastaan. Miss Patricia sulki rituaalin ja palautti normaalitilan vielä kertaalleen esittelemällä erityiskykyjään.

Lähtiessämme juhlatilasta saimme suojavarusteemme takaisin ja matkasimme turvallisesti koteihimme. Informanttimme kertoi vielä jälkikäteen Miss Patrician valintaa valaisevan seikan, selvästi tämä transudomina johtaisi laumaansa ankaralla kädellä ja ylväästi.

toimijat:

drag queen: jumaluus
miss drag queen: pääjumala, vaihtuu vuoden sykleissä
elders: Rita ja Mega-Paula
papit: tuomaristo, erityiset julkkikset
temppelin henkilökunta: DTM-staff, dj:t
välittäjät/oraakkelit: lehdistö
munkit: julkkikset
followers: yleisö
wannabeet: yleisöön haluavat, ulkopuolelle jääneet wannabe-palvojat

tila:

sekulaari tila: yleisön paikat
rajatila: nimetyt paikat
sakraali tila: näyttömö
taivas/tuonpuoleinen: backstage

Kuvia klikkaamalla suurempi versio
TUB23
Posted by jm at 06:55 PM