huhtikuu 21, 2002

TUB16: Jokin vetää mua bingoon

Las Vegas Bingo, Kaivopiha, Jaana-Mari:

Jo alaovella on varoituskyltti, tämä paikka on kielletty alle 18-vuotiailta. Olisivat vaan varoittaneet sydänvaivaisia ja muutenkin herkkiä. Urheasti nousemme portaat bingohalliin ja Jaakko henkäisee hämmästyneen onnellisena: "Täällä saa polttaa sisällä!" Olin jo viikkoja aiemmin soittanut ja tiedustellut käyttäytymisohjeita kyseiseen paikkaan. Sai sinne kuulemma tulla ihan ensikertalaisena ja tietämättömänä, kassalla neuvottaisiin kun tunnustaisi neitsyytensä.

Tunnelma oli hyvin ahdistava, kuiskailimme ja hiivimme aivan oudossa maailmassa. Kaikki tiesivät ettemme kuuluneet sinne. Menimme siis kassalle, minä, Henri, Kimmo ja Jaakko. Tai infotiskille oikeastaan, myöhemmin selvisi että pelikupongit myytiin suoraan pöytiin. Tiskin takaa tyttö ojensi meille mainoslappuohjeet ja syvennyimme bingon saloihin kahvilan puolella. Paikka alkoi todella ahdistaa, savu leijaili ympärillämme, kovaääninen kuulutti kirjaimia ja numeroita, summerit soivat. Kirjaimia? Ja eikö täällä sitten huudeta että bingo? Kehtaisiko sitä edes huutaa? Selvitimme mystisten kirjainten merkityksen ja siirryimme pelisalin puolelle kuiskien. Henkilökunta ohjasi meidät pelipaikoille.

Pöydässä nro 13 harjoittelimme ilmaisilla vihreillä lapuilla ensimmäisen pelin. Huh. Tahti oli hurja, pulssi kiihtyi ja kädet hikosivat. Keltaiset pelikupongit maksoivat 2 euroa kappale ja niillä saattoi siihen aikaan päivästä voittaa satasen. Kyllä, mulle kuponki! Punainen tussi maksoi 20 senttiä ylimääräistä, mutta pakkohan se oli kunnon välineillä kokeilla. Ympyröiden vai rasteilla, yliviivaten vai sutaten? Tekniikoita oli monia, jokainen haki omaansa. Eipä silti pelkoa että olisimme joutuneet huutamaan bingo, oikeasti silloin painetaan nappia. Nappia jota meidän ei tarvinnut painaa, kyllä siellä voitot menivät ihan muihin pöytiin. Suurin saavutuksemme oli päästä peli läpi missaamatta yhtään huudettua numeroa. Kyllä, kolmas maksettu peli antoi minullekin tämän voittaja-kokemuksen. Sitten riitti, meille kaikille. Ei sitä paikkaa kestänyt enää kauempaa, ahdistusta ihan liikaa, hyvä ettei juostu portaita alas kadulle. Viereisen pöydän mummo pelasi kahta kuponkia yhtä aikaa, pelottavaa.

Aivan oma maailmansa ja aivan nenämme alla/yllä. Siinä se bingohalli oli ihan omien kulkureittien varrella niin Kaivopihalla kuin Linjoillakin, mutta en ollut tätä TUBia ennen edes mainosteippauksia huomannut. Ei meistä kukaan ollut. Jaakko, bingoTUB-idean isä, uhoili palaavansa vielä toistekin. Minä en. Oli niin kova kokemus.

Kuvia klikkaamalla suurempi versio
TUB16 TUB16
Posted by jm at 06:27 PM