elokuu 04, 2001

TUB8: Brunbergin makeistehdas

Porvoo, Tuuli:

Lupasin tuossa taannoin, että kirjoitan kuvauksen TUB-retkestämme Porvooseen ja siellä erityisesti Brunbergin makeisiin maisemiin. Joten tässäpä kuvaukseni:

Tämä kyseinen tapahtuma sijoittuu elokuun 2001 alkuun ja vaikka luvassa oli mitä makeampia kokemuksia, joukkomme tumma oli hyvin harvalukuinen - mukaan lähtivät Jansu, Henri ja allekirjoittanut, sekä Kimmon rahallinen panostus Jansun lompakossa (jonka Jansu sitten sijoittikin huolellisesi ja harkiten tarkoinvalittuihin makeistuotteisiin).

Matkamme alkoi Helsingin Kalliosta, josta lähdimme autolla kohden aurinkoista Porvoon pikkukaupunkia. Maisemareitin valinnasta huolimatta päädyimme lopulta moottoritielle, jota pitkin kiisimme puolessa tunnissa perille. Vaikka Porvoon joenranta idyllisine puutaloineen kylpikin kauniissa auringonpaisteessa, kiilsivat silmissamme pohjattomat makeissammiot täynnä toinen toistaan herkullisempia ilmaisnäytteitä ja päätimme mennä suoraan Brunbergin Makeistehtaalle.

Itse tehtaanmyymälä osoittautui loppujen lopuksi vain yhdeksi melko pieneksi huoneeksi, jossa tosin oli mahdollista testata kaikkia myynnissäolevia tuotteita ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa. Maistelimme harkiten kaikkia laatuja ja olihan sitä pakko testata jokaista useampaankin kertaan, ettei vain pääsisi tapahtumaan virheostosta. Ostoskoreihimme kertyi hitaan varmasti lukuisia erilaisia tuotteita ja poistuimme lopulta tehtaanmyymälästä tyytyväisinä muovikassit pullollaan erilaisia tryffeleita, toffeita, alkukarkkeja, riisisuklaata ja lakritsaa. Valitettavasti Brunbergin kuuluisa ja mediassa kovin kiistanalaisena esitetty tuote "Suukot" (ent. "Neekerinpusu") oli vedetty myyntihyllyistä kokonaan. Myymälänhoitaja vetosi "ei-oo" -selitykseen, mutta voinemme tietysti epäillä, oliko selitys TODELLA todenmukainen vai oliko taustalla kenties jotain hämäriä poliittis-epäkorrekteja tekijoitä.

Poistuttuamme Brunbergilta vatsamme täynnä herkkuja, päätimme sulatella niitä tutustumalla Porvoon keskustaan kävellen. Saimme parkkeerattua automme soveliaasti ja siirryimme jalakulkualueelle (mukulakiviset kadut tosin tekivat kävelystä hieman hankalan). Hyväksi onneksemme löysimme myös keskustasta Brunbergin makeismyymälän ja päätimme kokeilla onneamme siellä kiistanalaisten "Suukkojen" suhteen. Valitettavasti ne oli vedetty pois myynnistä myös tässä myymälässä (epäilymme sen kuin vain vahvistuivat). Saimme silti maisteltua muutamia tuotteita, joita ei ollut tarjolla Tehtaanmyymälässä.

Jatkoimme kulkuamme pitkin joen rantamia ja olomme oli varsin turistimainen kaikkien japanilaisten ja saksalaisten turistien keskella. Onnistuimme silti nappaamaan muutaman hyvän ja romanttishenkisen valokuvan itsestämme. Aurinko alkoi vähitellen vetäytyä pilviverhon taakse ja totesimme, että oli aika palata Helsinkiin makealta matkaltamme.

Kotiin päästyäni onnistuin lahojoittamaan lähes kaikki ostamani Brunbergin tuotteet perheenjäsenilleni, joten mieleeni jäi ainoastaan kuva mukavan makeasta iltapäivästämme, eikä suinkaan yleensyöneen karkkihimoisen ihmisen sokerikrapulasta.

Kuvia klikkaamalla suurempi versio
TUB8 TUB8 TUB8 TUB8
Posted by jm at 06:20 PM