heinäkuu 17, 2001

TUB7: Helsinki mereltä -risteily

Helsinki by sea, Kimmo:

Muistui mieleheni nyt viimekesäinen meriseikkailu. Olikohan se mahdollisesti kesä- vai heinäkuun TUB. Tyrskyissä mukana olivat kuitenkin minun lisäkseni Jansu, Henri, Tanja, Tuuli ja Sami. Meitä kuljettaneen uljaan prikinkin nimi on unohtunut jonnekin suolaisiin pärskeisiin mutta kautta Poseidonin, Line siihen nimeen kuului.

Matka alkoi uhkaavan myrskyn väijyessä horisontin yllä ja tuulen jumalat jo heiman yrittivät meitä tuivertaa. Myös sade, tuo autiomaiden siunaus ja lomapäivien kirous, aloitteli omaa toimintaansa jopa niinvakuuttavasti, että osa seurueestamme päätti turvautua sateenvarjoihin. Kuitenkin, kun Kauppatorin tuttu rannikko oli jäänyt kauas taakse, alkoi aurinko polttaa myrskypilviä pois ja pian merisää oli mitä kaunein ja sateenvarjot voitiin korvata aurinkolaseilla.

Seilasimme ohitse rannikoiden, jotka olivat meille vieraita mutta eivät lainkaan uhkaavia. Näimme asutusalueita joiden olemassaolosta olimme kuulleet vain varhaisempien kulkijoiden kertomuksissa. Koko matkan ajan eräs vanha merikarhu selosti usealla kielellä nauhan ja kovaäänisen välityksellä salaisuuksia ohittamistamme seuduista. Mustikkamaa on ontto! Ajatelkaa, ontto! Lienekö hieman parhaaseen merimiestyyliin lisäillyt vähän omiaan tarinoiden suolaksi..?

Ohitettuamme kaikki nämä ihmeelliset asiat, joita matkamme varrelle osui, päädyimme lopulta määränpäähämme, eli takaisin kotisatamaan, turvalliselle Kauppatorille. Ja niin totta kuin toinen silmäni on lasia, tämä tarina pitää paikkansa!

Kuvia klikkaamalla suurempi versio
TUB7 TUB7 TUB7
Posted by jm at 06:33 PM