lokakuu 12, 2007

TUB34: Talent Suomi

AngelStudios, Herttoniemi, 12.10.2007
Jaana-Mari: Lights, camera, action! My evening as a super star (competition audience).

Vaikutusvaltaisia ystäviä, niitähän kannattaa olla. Nyt sellaisen kautta tarjoutui tilaisuus päästä entouragena kykyjenetsintäkilpailun yleisöön ja hei, enpä ole ennen television-ohjelman kuvauksissa ollutkaan. Tämä sopi myös mainiosti vireillä olevaan keski-ikäistymiskilpailuun, että mentäisiin telkkuun taputtamaan, joskin visailun sijasta tämä oli sentään kisailu.

Työpäivän jälkeen metrolla Herttoniemeen ja siitä suunta Angel Studioille. Olihan minulla Reittioppaasta printattu karttakin, mutta kaikille osallistujille (minä, Henri, Hanna ja Lissu) oli jännittävämpää seurata Henrin puhelinta karttaohjelmineen ja satelliittipaikannuksineen. Perillä meitä odotti jäätävä jonotus pihamaalla, satojen teinien ja muutaman kilpailijan vanhemman kanssa. Allekirjoitimme myös erittäin ympäripyöreät ukaasit sisältävän vaitiolosopimuksen, sillä kyseisestä ohjelmasta näytettiin vasta alkukarsintoja ja tänään kuvattaisiin viimeinen semifinaali. Sisällä suuntasimme lähes takariviin, vailla mitään hinkua olla ruudussa suoraan tuomareiden takana nakottamassa. Harva meistä oli ehtinyt sarjaa vilkaistakaan, mutta tietolähteidemme mukaan emme joutuisi huutamaan kuorossa tai tekemään sen ihmeempiä koreografioita ruudussa. Olimme kyllä varautuneet tiukan paikan tullen huutamaan omalla joukolla Pikku Kakkosen postiosoitetta tai Muksuluurin puhelinnumeroa.

Täytyy kyllä sanoa, että kivaa meillä oli. Vaikka meitä käskytettiin ja huudatettiin uudestaan ja uudestaan, tuotantoryhmä osasi hommansa. Varsinkin yleisöä ohjannut Parska oli mies paikallaan, häneln puoleltaan tämä oli hienosti hoidettu ilta. Esiintyjien propit vaihtuivat vauhdilla, väliaikatietoa tuli riittävästi, vessaankin ehti ja kuvauslamppujen alla oli lämmintä. Juontajilla oli juhlavaatteet ja tuomaristokin oli kuin suoraan Bond-elokuvasta. Katja Ståhl, wa-wa-woom, siinä jäi exmissijuontaja todellisen laatunaisen varjoon. Jos jostain valittaisin niin siitä, että eväistä piti maksaa eli minkäänlaista kompensaatiota ei yleisölle ollut tarjolla. Paitsi kuin se hupi, ja sitähän riitti. Semifinaaleihin mennessä pahimmat myötähäpeästä kiemurtelemaan saavat epästarat oli jo karsittu, osa illan kilpailijoista oli aivan aidosti uniikkeja ja todella lahjakkaita esiintyjiä. Näimme akrobatiaa, usean eri genren musiikkiesityksiä, taikuutta ja tanssia. Erityiskiitos myös tauoilla ekstrahauskaa tarjonneelle stand-up-koomikko Sami Hedbergille. Y-hyym...a-haam...ja lähtee!

Kuvia klikkaamalla suurempi versio
TUB34 TUB34 TUB34
Posted by block at 12.10.07 11:52