syyskuu 09, 2007

Karheampien peflettien puolesta

Tämänpäiväinen saunailta näkin RAMSin, Rough AssMats Societyn, perustamisen. Ette uskokaan kuinka liukuominaisuuksiltaan ylimitoitettu pefletti luistaa hikisen kannikan alla.

Posted by Henri at 01:13 | permalinkki | Comments (2)

syyskuu 17, 2007

661 kommenttia poistettu

Jätin blogin vähemmälle huomiolle pariksi viikoksi, ja sinä aikana, lähinnä viimeisen viikon sisällä, kommenttiboksit olivat keränneet enemmän sontaa kuin blogiin on tullut vajaan neljän, tällä plättiksella leikityn, vuoden aikana oikeita kommentteja.

Pelkästään heinäkuiseen kameramerkintään oli ilmestynyt 611 spämmiä. Ja koskapa Movable Type 2.6:n kommenttihallinta on kohtalaisen surkea, vierähti koko operaatioon toinenkin vartti. Omaa tyhmyyttä kai, kun en ole vielä tuoreempaan vaihtanut, mutta pelkään melkein enmmän sitä säätöä, joka päivityksestä väistämättä seuraisi. Minä ja tietotekniikka emme ole viime aikoina tulleet keskenämme erityisen hyvin toimeen.

Internetin toisella puolella, pistin Ei löytöpalkkiota -videoblogiini jonkun sankarin tekemän legoanimaation Eddie Izzardin Darth Vader in the Death Star Canteen -stand-up-rutiinista. Tätä varten internet on keksitty.

Posted by Henri at 00:00 | permalinkki | Comments (0)

syyskuu 24, 2007

Naamakirja koukuttaa

Yhtäkkiä aivan kaikki ovat Facebookissa. Itse tulin tietoiseksi naamakirjasta joskus reilu vuosi sitten, kun tein töissä kartoitusta sosiaalisista verkostoitumispalveluista, silloin palvelu ei ollut vielä kaikille avoin. Elokuun alussa "aktiivisia käyttäjiä" - millä sitä sitten mitataankaan - oli Wikipedian mukaan 39 miljoonaa, ja juuri äsken luin jostain (jos löydän lähteen lisään sen), että määrä on kasvanut kolmen prosentin viikkovauhtia, mikä tarkoittaisi kahdessa kuukaudessa 26% eli noin 10 miljoonaa uutta käyttäjää.

Suomessakin on herätty, valtavirtalehdistöä myöten. Tänä viikonloppuna juttuja on ollut ainakin Nytissä ja Pressossa. Samaan aikaan kaverit ovat alkaneet huudella, että nyt viimeistään pitäisi liittyä. Olen sinnitellyt pitkään näitä presense-palveluita vastaan. MySpace ei missään välissä innostanut, Jaikuun annoin ylipuhua itseni töissä kesälomalta palattuani, ja nyt torstaina annoin periksi ja tein tunnuksen Naamakirjaan.

Olen koukussa. Kolmessa päivässä olen löytänyt 70 "ystävää", tai oikeammin naamatuttua - mukana on tosiaan työkavereita, satunnaisia tuttuja vuosien varrelta, muutama nettituttu, joita en ole koskaan kasvokkain tavannut sekä sitten niitä ihan oikeita sydänystäviä. Naamatuttujen menon seuraamisessa, oman profiilin rakentelussa ja hupaisien pikkusovellusten lisäilyssä tuntuu riittävän tekemistä loputtomasti.

Aivan hukkaan tämäkään aika ei kulu, sillä kaiken muun kivan lisäksi tästäkin opista on vielä arvaamatonta hyötyä työhommissa. Asiakaskin on jo valittu.

Toisaalla aika kuluu elokuvateatterissa. R&A-miniarvioita olen pudotellut tuonne aieemin linkkaamaani Jaiku-virtaan. Kirjoittelen sitten syvempää analyysiä festareiden jälkeen tai puolivälissä. Katsotaan miten aika Naamakirjalta riittää.

Posted by Henri at 00:04 | permalinkki | Comments (0)

syyskuu 28, 2007

Punainen paita Burmalle

Aika monella oli tänään töissä punainen paita. Facebookin kaverilista olis täynnä status-viestejä ... is wearing a red shirt. Tässä minun.

Red Shirt for Burma

Lisää tietoa Burman tilanteesta näiden sivujen kautta. Kiitos, Janne.

Posted by Henri at 16:18 | permalinkki | Comments (0)

syyskuu 30, 2007

Uskollinen John Woolle

Intternetistä löytyy vaikka mitä. Tällä kertaa John Woon Stranglehold-pelin (jonka demo oli sangen viihdyttävä, joskin hieman jäykkä) mainoskampanjaa varten järjestetyn "True to John Woo"-lyhytelokuvakilpailun finalistit.

Top-kymppiin päässyt suomalaistuotos One Way Ticket esitettiin tänään R&A-festareilla Dasepo Naughty Girlsin alkukuvana, siksi innostuin etsimään. Muita en ole vielä edes katsonut, mutta jos en kirjaa tätä nyt, niin sitten se taas jää.

Woon mielestä lopulta paras oli Return, yleisöpalkinnon voitti puolestaan Picardi.

Lisäys: Häh? Tuota Returnia ei tuosta finalistilistasta edes löydy, mutta Google-kakutetulla sivulla se listataan John Woo Award Winneriksi. No, Return löytyy täältä.

Posted by Henri at 00:22 | permalinkki | Comments (0)