huhtikuu 05, 2007

Kitarasankari

365: #24, Guitar Hero

Arvatkaapa mikä peli meille tänään ostettiin. Arvatkaa!

Posted by Henri at 23:20 | permalinkki | Comments (7)

huhtikuu 12, 2007

Otsikoissa

Helsingin Sanomien web-sivulla on pieni Ilta-Sanomien inserttiboksi, josta löytyvät päivän tärkeimmät (tai viimeiset) uutiset. Tänä aamuna löytyivät samalta sivulta ykkösuutisina:

HS: Kurt Vonnegut on kuollut
IS: Jokeri-luotsi Doug Shedden ajoi pudotuspelipartansa

Posted by Henri at 13:44 | permalinkki | Comments (0)

huhtikuu 13, 2007

Langaton verkko?

Kuten Reko tuolla Kitarasankari-merkinnän kommenteissa totesi, Guitar Hero II:n ensimmäiset lisäpaketit ovat ilmestyneet, joten "se on pakko nyt".

Tietoasemalta meni emolevyn takuuvaihdossa 4 viikkoa, jonka jälkeen jouduin vielä itse avaamaan koneen ja vaihtamaan väärinpäin kytkettyjen kovalevypiuhojen paikkoja. Palvelu oli sinänsä ystävällistä, ja hienoa, että takuu pelaa, mutta valituksiini odotusajan kohtuuttomudesta vastattiin tyliin "ei tälle mitään mahda, maahantuojan vika" ilman, että minkäänlaista vaihtoehtoratkaisua tai hyvitystä olisi harkittu tai tarjottu.

Näinpä joku toinen yritys saa nyt rahani, kun kotiin hankitaan langaton verkko, toimisto-ohjelmien uudet versiot ja lisää irroitettavaa kovalevytilaa. Nuo muut onnistuvat kymmenien vuosien rutiinilla, mutta lähiverkkoratkaisua (langatonta tai langallista) en ole koskaan kasannut. Vinkit ja ohjeet otetaan kiitoksella vastaan.

Pöytäkone voi olla edelleen kiinni piuhalla, mutta XBox 360 sekä satunnaisesti duuniläppäri ja kännykkä olisi kiva saada verkkoon ilman piuhoja. XBox 360:een ei ilmeisesti ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa Microsoftin oma langaton sovitin, mutta muuten haluaisin selvitä hankalalta kuulostavalla kolmiyhteydellä: helpolla, halvalla ja laadulla.

Nykyinen ratkaisu on Welhon 10/1M-liittymä Motorolan kaapelimodeemilla. Jos oikein ymmärrän, minun kannattaa ostaa sen ja koneen väliin jokin langaton tukiasema/reititin/palomuuri-härpäke. Mutta mikä? Kuinka hankalaa langattoman verkon oikeasti turvalliseksi tekeminen on?

Posted by Henri at 11:28 | permalinkki | Comments (5)

huhtikuu 17, 2007

Vuoden ensimmäinen kamera

Ostin sitten kameran - Jaana-Marille. Samalla tuli lunastettua eräs viitisen vuotta sitten tekemäni lupaus.

Valinta osui lopulta Canon Ixus 850 IS:ään, koska siinä on tärinävakain, 3:2-kuvamuoto, vanhoista Canoneista tuttu käyttöliittymä ja "tarpeeksi hyvät" muut ominaisuudet.

Aivan viime metreillä bongasin Digicamera.netistä arvostelun, joka hehkutti maasta taivaaseen Fuji Finepix F30:iä. Kamerassa on myös 3:2-kuvat, isompi sensori, aika- ja aukkoperusteinen valotus sekä ISO 3200, joka Verkkokauppa.comissa suorittamani pikaisen testin perusteella on reilusti kohinattomampi kuin oman digijärkkärimme ISO 800. Aika lienee siis lopulta ajanut täysin ohi kuvauskalustostamme.

Vertailumielessä tuli katseltua molempia kameroita myös Flickrissä, josta aika kivasti näkee millaista jälkeä asiaan vihkiytyneet harrastajat saavat aikaiseksi:

Flickr: Canon Ixus 850 IS
Flickr: Fuji Finepix F30

Annoin Jaana-Marin itse tehdä valintansa, jonka lopulta ratkaisi valmistajan ja toimintojen tuttuus, F30:n mallikappaleen hienoinen epävarmuus sekä erityisesti testitilanteessa vakuuttanut Canonin makrokuvaustila (odotettavissa ensi kesänä: lähikuvia horsmista).

Nyt itselleni tulee siis (ainakin väliaikaisesti) käyttöön Canon Ixus 500, joka vaatii hieman jeesusteippiä muistikorttiluukkunsa päälle. Saa nähdä miten neljä vuotta vanha oikea kamera pärjää pian käsiini putoavalle Nokia N95-multikalle.

Jään kuitenkin vielä haaveilemaan EOS 5D:stä ja (huomatkaa, ei suinkaan "tai") Sigma DP1:stä. Tuolle Fujin kameralle on kyllä ilmestynyt jo kaksi seuraajaa. Jos Sigma vielä kauan viivyttelee, joku toinen valmistaja julkaisee myös ison kennon pokkarin. Ja jos Sigman hinta jää tonnin kieppeille, niin sillä saa jo neljä Fujia. Pistää miettimään.

Mitenkään mihinkään liittymättä: Uudesta paperi-Wiredistä bongasin tämän: Absolutely MAD Magazine - 50+ Years, yli 600 numeroa Mad Magazinea DVD-levyllä. Eikä hintakaan päätä huimaa. (Samaan hintaan irtoaisi näköjään samassa formaatissa 40 vuotta X-Meniä, Fantastic Fouriia, The Avengersia ja montaa muutakin sarjakuvaa.)

Posted by Henri at 21:45 | permalinkki | Comments (3)

huhtikuu 18, 2007

Ei pelkästään kyrsi, vaan myös jurppii

Kuvaa on manipuloitu, mutta niin on ihmisiäkin
Kuvaa on manipuloitu. Alkuperäinen otettu ilman lupaa Ilta-Sanomista

Jos jokin asia harmittaa aamutuimaan, se on bussista muutamalla sekunnilla myöhästyminen ja linjurin perävalojen tuijottaminen. Uskon vakaasti, että on olemassa bussikuskien alalaji, joka saa perverssiä tyydytystä saadessaan jättää juoksevan asiakkaan pysäkille huohottamaan niin, ettei edes kirosana irtoa. Ja minä sentään ehdin niin lähelle, että sain koputettua ikkunaan. No, reilu kolmen kilometrin kävely tihkusateessa vain reipastaa mieltä ja kehoa.

Kuva ei varsinaisesti liity tarinaan, mutta ehkä marginaalisesti otsikkoon.

Posted by Henri at 10:43 | permalinkki | Comments (0)

huhtikuu 24, 2007

Kehitys kehittyy

Kun sunnuntai-iltana röhnötin sohvallani ja kisasin kahden aivan eri puolella kaupunkia asustavan ystävän kanssa raivoisaa kilpa-ajoa Burnout: Revengessä, teräväpiirtokuvan heijastuessa eteeni kaksi metriä leveänä, moottorin mylviessä ja renkaiden kirskuessa viisikanavaisesta äänijärjestelmästä, samalla kun kavereiden ystävällimielinen naljailu täytti korvakuulokkeeni, ei voinut olla nousematta mieleen, että lapsuuden Pole Positionista 15-tuumaisen mono-telkkarin eteen kerääntyneiden sukulaispoikien kesken on kuljettu varsin pitkä matka.

Tunnelma on kuitenkin aika lailla sama ja vauhti yhtä huumaava.


Tästä (kuva Wikipediasta)


Tähän (kuva Electronic Artsilta, pelin virallisilta sivuilta)

Ja kyllähän siitä tarkemmin ajatellen on aikaa kulunutkin. Herranjestas, onko siitä tosiaan kohta jo 23 vuotta? Jos joku olisi silloin visioinut minulle kotiteattereista, high-definitioneista, verkkopelaamisesta tai muusta yhtä scifistä, olisin varmaan hulluna pitänyt.

Liittymättä mihinkään: tänään on päässä soinut graafikkohevi: Make the Logo Bigger. (En nyt muista mistä blogista tämän bongasin, mutta kiitos vaan. Tyylipuhdas suoritus.)

Posted by Henri at 23:37 | permalinkki | Comments (1)