maaliskuu 05, 2007

Agent of D.Y.S.O.N.

Agent of D.Y.S.O.N.

Minulla ei ole ikäkriisejä tasakymmenvuosina. Kaksi- tai kolmenkymppiset eivät tuntuneet missään. Sen sijaan puolivuosikymmeninä lamaannun kauhusta - 25 oli todella paha pala nieltäväksi. Vajaan kymmenen päivän päästä olen lähempänä 40 kuin 30 vuotta.

Keski-iän vääjäämättömän lähestymisen kunniaksi olen kärsinyt kaksi viikkoa alaselkäkrampeista, jotka viimein viikonloppuna kaatoivat minut sänkyyn ja tänään muutaman päivän lepo- ja kipulääkelomalle.

Vähintään yhtä keski-ikäistä on hiljattain itsestäni löytämäni rikkaimuri-fetisismi, olkoonkin, että sen kohde, Dyson Root 6, on rikkaimurien Harley-Davidson. Onneksi minulla on ymmärtäväinen vaimo, joka toteuttaa fetissejäni, tällä kertaa etukäteen syntymäpäivien merkeissä.

Koko fetisistinen, Jaana-Marin kanssa yhteistoimin toteutettu, keski-iän ylistys löytyy galleriamme puolelta: Agent of D.Y.S.O.N..

Gallerian puolelta löytyy myös vastikään viimeistelemämme hääkuvakuvasetti joulukuulta Taika & Jukka. Tarkoituksella vähemmän pönötystä.

Posted by Henri at 23:05 | permalinkki | Comments (2)

maaliskuu 11, 2007

TV-invaasio

En usko koskaan katsoneeni yhtä paljon televisiosarjoja kujin nykyään. Sinänsä hassua on toki, etten seuraa niistä yhtään Suomen televisiokanavilta, vaan joko lataan netistä alkuperäisen esitysaikataulun tahdissa tai katselen omilta tai kaverien dvd-kokoelmilta.

Vakituisessa seuranassa ovat olleet jo jonkin aikaa Lost, Rome, Battlestar Galactica ja nykyinen suosikkini Heroes. Mutta eihän neljä sarjaa riitä mihinkään.

Merkinnän otsikko juontaa tällä viikolla katsomaamme 22-osaiseen Invasion-sarjan ensimmäiseen ja ainoaksi jääneeseen kauteen. Tasoltaan ailahteleva Invasion of the Body Snatchers -versio alkaa hitaasti, mutta kiihtyy loppua kohden varsin toimivaksi jännäriksi, jonka henklöhahmoista alkaa oikeasti välittämään.

Jutun jujuna on tällä kertaa se, että harva asia on mustavalkoista, eikä kloonatuille avaruusmömmön ja ihmisen hybrideille itsellekään ole täysin selvää, mitä on tapahtunut. Hirmumyrskyn eristämässä pikkukaupungissa vähitellen kaikille selviää, että osa kaupunkilaisista on muuttunut myrskyssä jotenkin, mutta heidän kanssaan pitäisi osata kuitenkin elää. Keskipisteessä on floridalaisen puistonvartijan ja hänen lääkäri-ex-vaimonsa uudet perheet, jotka eivät selviä myrskystä muutoksitta. Suuri osa ensimmäisen kauden keskeisistä kuvioista ehditään kursia kasaan, mutta sarja päättyy cliffhangeriin, eikä jatkoa ole tulossa. Olisihan tätä ihan mieluusti toisenkin kauden katsonut.

Entouragea katselimme kokonaiset kaksi jaksoa Neloselta, kunnes missasin pari jaksoa työkiireiden vuoksi. Onneksi netistä löytyi helposti kaikki kolme kautta, ja parissa viikossa olimme siinä pisteessä, jossa jenkeissä jäätiin tauolle viime vuoden puolella. Huhtikuussa pitäisi alkaa kolmannen kauden jälkipuoliskon. Rentoa ja hyvinkirjoitettua hupia minua kovasti viehättävästä elokuvamaailmasta.

Deadwoodin kaksi ensimmäistä kautta ahmimme omilta dvdeiltä (Cd-Wow myi ainakin kakkoskautta hävyttömän halvalla), mutta nyt olemmekin tiukan haasteen edessä: jaksammeko odottaa kolmannen kauden ilmestymistä dvdeelle, vai tuleeko jossain vaiheessa ylittämätön tarve Cocksuckereihin, kuten sarjaa meillä kotona kutsutaan. Ehdottomasti Heroesin ohella kovinta kamaa, jota olemme viime aikoina katsoneet.

Alkuvuodesta katsomamme Life on Marsin toinen ja samalla viimeinen kausi on myös jo käynnissä. Luulen, että latailen sen kahdeksan osaa rauhassa, ja katsomme sen vasta sitten.

24:stä emme ole nähneet kuin ensimmäisen kauden, mutta suunnitelmissa olisi tsekata ystäväpariskunnan kanssa ne loputkin, kunhan vaan saadaan aikaa järjestettyä.

Anttilan taannoisesta tv-boksi-alesta tuli hankittua neljä kautta Futuramaa, jota olen aiemmin nähnyt vain ensimmäisen kauden ja muutamia muita hajajaksoja. Olen kuitenkin antanut kertoa itselleni, että taso senkuin paranee.

Omassa hyllyssä odottavat myös vielä katsomistaan ainakin Band of Brothers, Riget, Cidade des Homens, nostalgia-arvoinen Moonlighting sekä kasa kotimaista komediaa ja The L Wordin ensimmäinen kausi. Kovalevyllä polttelee kehuttu Lost Room. Tarpeeksi moni ihminen on myös kehunut Veronica Marsia, että kaipa sekin pitää ottaa jossain välissä katseen alle.

Jatkuvien selkävaivojen lisäksi onnistuin viime viikolla käräyttämään myös kotikoneeni niin pahasti, että se piti viedä huoltoon pelastettavaksi. Niinpä en pitkästä aikaa istu kaikkea aikaani internetin ääressä, mikä on sekä turhauttavaa että virkistävää vaihtelua.

Posted by Henri at 21:00 | permalinkki | Comments (4)

maaliskuu 17, 2007

Tässäkö se on? Sigma DP1

Vajaat kaksi kuukautta sitten peräänkuulutin minulle täydellistä digipokkaria. Viime viikonloppuna päättyneillä PMA-messuilla sitten esiteltiin tarkemmin Sigman ilmeisesti jo viime vuoden puolella ensikertaa julkaisemaa DP1-pokkaria, joka täyttää asettamistani vaatimuksista oleellisimmat.


Tuotekuva härskisti varastettu Sigman sivuilta

Kamerassa on nimittäin sama APS-C-kokoinen Foveon-kenno, joka löytyy Sigman uudesta SD-14-järjestelmäkamerasta. Kenno on pinta-alaltaan kahdeksan kertaa suurempi kuin parhaissakaan kilpailijoissa ja verrattuna peruspikkupokkariin kaksitoistakertainen. Tähän kun lisätään se fakta, että Sigman 14 megapikselin kenno on Foveonin kolmekerroksisuuden ansiosta oikeasti vain about 5 megapikseliä, täytyy kuvanlaadun suurilla ISO-arvoilla olla jotain täysin käsittämätöntä kilpailijoihin verrattuna.

DP1:llä otettuja kuvia ei vielä löydy verkosta, mutta SD-14:llä otettuja helposti. Tämä ISO 1600 -kuva ainakin vakuuttaa kohinan laadun suhteen. (Kuvan on ottanut Chunsum Johnson Choi.)

DP1:ssä on kiinteä 28-millistä vastaava f/4.0 linssi sekä valotuksen säätö ajan ja aukon mukaan. Kamera tallentaa kuvia sekä RAW- että jpeg-formaateissa.

Ainoat asiat, jotka minua vielä kesällä kauppoihin ilmestyvässä kamerassa oikeastaan mietityttävät, ovat paino ja hinta. Kamera painaa kuitenkin melkein kolmanneksen enemmän kuin nyky-Ixuksemme ja hintaa ei ole vielä julkaistu. Jos kamera irtoaa alle 500 eurolla, en edes mieti. Eri foorumeilla on kuitenkin epäilty, että hinta saattaa kavuta jopa 900 euroon, mikä on kyllä pitkästi kipukynnyksen ylitse. Vaan kyllä mies kivun kestää, jos kamerakuume kasvaa tarpeeksi tarpeeksi suureksi.

Sigman viraliset sivut: julkaisutiedot ja kameran esittely.

Posted by Henri at 23:55 | permalinkki | Comments (6)

maaliskuu 18, 2007

Vaalit

365: #6, Election Day

Jossain vaiheessa kun katsoin, Helsingissä olivat karsintaviivan erottamina entisen pääministerin nykyinen vaimo ja nykyisen pääministerin entinen vaimo. Se summaa aika hyvin poliittisen tilanteen.

Kasvi sentään meni läpi. Jes!

Posted by Henri at 22:46 | permalinkki | Comments (0)

maaliskuu 25, 2007

Stadionin takaa

Perjantain kävelykierros Stadionin taakse tuotti nämä kolme värikästä kuvaa. Ensimmäinen on onnsituneen RAW-konversion tulosta, loput kaksi HDR-kokeiluja, molemmat viidestä eri valotuksesta koottuja.

365: #11, Soccer field at nightTower of the Helsinki Olympic StadiumScene from behind the Football Stadium

(Kuvat aukeavat Flickr-kuvavirtaani. Ne kannattaa kuitenkin katsoa myös suurimmassa näytölle sopivassa koossa.)

Posted by Henri at 17:29 | permalinkki | Comments (2)

maaliskuu 29, 2007

Uusi lelu

365: #16, A New Toy

Stockan Hullut päivät osoittautuivat petollisemmiksi kuin oletin. XBox 360 oli vielä parikymppiä halvempi, kuin esitteessä oli luvattu. Ensi viikolla on luvassa Guitar Hero II:n julksitus äksälle, jote nappasin konsolin odottamaan pääsiäisloman kepityssessioita. Olenkin jo lupaillut useamalle ihmiselle kasarihenkisiä nahkahousu-käkkäräperuukki -kuvia.

Eilen oli sen verran kiire, etten ehtinyt edes avata pakettia, saati sitten tutkia mitä sen seuraksi pitäisi hankkia. Luin juuri jostain, että uudella X:llä voisi pyörittää verkon yli Divx- ja Xvid-videoita myös HD-resolla. Langaton kotiverkko lieneekin seuraava investointi- ja kasaanpykäys-projekti - kunhan ensi saan sen koneeni huollosta. Vaikka kuinka olisi vanha emolevy, niin kyllä yli kolme viikkoa alkaa olla aika kohtuuton huoltoaika.

Pelejäkin pitäisi ostaa. Tänään täytyy poimia Stockalta se Burnout: Revengen 360-painos, kun sen halvalla saa, mutta sitten tuleekin eteen tenkkapåå. Gears of Waria, Crackdownia ja Dead Risingia minulle on suositeltu.

Loppuvuodelle peliodotukset ovatkin sitten korkealla: Tältä, Schizo-Jannen alunperin linkkaamalta, listalta poimin ainakin Alan Waken, Halo 3:n, Mass Effectin, Assassin's Creedin ja GTA IV:n.

Kun aikanaan näin tämän Assassin's Creedin live-demon YouTubessa ensi kertaa, näin seuraavana yönä unta siitä.

Pieni leiskauudistus: Vaihdoin Flickr- ja Galleria-kuvalistojen paikkaa tuossa sivupalkissa, koska yhteisen 365-projektimme myötä Flickr-listaus tulee päivittymään huomattavasti useammin, kun minun täytyy päivittäin kuvata vähintään yksi kuva Flickriin reilun vuoden ajan. Ensimmäiset kaksi viikkoa osoittavat, että kun kerran tulee kuvattua, niin sitten niitä kuvia tulee samantien enemmänkin.

Posted by Henri at 13:31 | permalinkki | Comments (3)