joulukuu 03, 2006

Monitorinvaihtajaiset, osa 3

Kyllästyin odottelemaan (osa 1, osa 2) ja päätin lyhyen tuotevertailun jälkeen hankkia tuolla ensimmäisen merkinnän kommenteissa suositellut LG L2000C -montorin. Nyt taas kelpaa taas katsella ja editoida 1600x1200 tilassa.

Ainoat suunnilleen saman korkuiset, järkevän hintaiset wide-monitorit olisivat olleet Samsungin vehkeitä, ja kuten tiedämme, niiltä ei ole lupa odottaa takuuajan (3v.) ylittävää elinikää, joten ne ovat toistaiseksi boikotissa.

Kuva on terävä ja kirkas, värit hyvät. (Tein monitorille vain silmämääräisen värikalibroinnin Adobe Gammalla, mutta jossain välissä olisi kyllä tarkoitus hankkia ihan oikea kalibrointilaite.) Hieman yllättäen uuden monitorin "seksikkäimmäksi" ominaisuudeksi on nopeasti muodostunut 90 asteen pivot-toiminto, joka on herkkua varsinkin pystykuvia käsitellessä - laskennallisesti ruudulle ilmestyy noin 40% lisää pinta-alaa kuvaa varten.

Pivot

Tässä syntyy muotokuva-joululahja, joten ollaanpa siitä ihan hys-hys.

Vanha Samsungin 21-tuumainen kuvaputki makaa tuossa lattialla käyttämättömänä. Tällä hetkellä 1024x768-tila on käyttökelpoinen, mutta kaikki sitä tarkemmat näyttötilat ovat melkoista suttua. Jos jollakulla on tarvetta vaikka kakkosmonitorille, niin ilmoitelkoon itsestään.

Posted by Henri at 18:22 | permalinkki | Comments (2)

joulukuu 13, 2006

Trailereita

Millerin 300-teoksen jumalaisen kauniilta näyttävän filmatisoinnin viralliselle saitille on ilmestynyt uusi traileri. Ja tätä herkkua joudutaan odottamaan vielä pitkälle ensi vuoden puolelle. Lienee pakko lukaista sarjakuva, ties kuinka monetta kertaa, uudestaan tässä välissä.

Sen sijaan aikaisemimn minulta on mennyt täysin ohi Shaun of the Dead -tekijätiimin uusin tuotos Hot Fuzz, joka iskee pilkkakirveensä kyttäkaksikkoelokuvien kliseisiin. Viralliselta saitilta löytvä traileri sai minut odottamaan ensi vuotta. Pitäisi varmaan katsoa porukan tv-sarja Spaced vielä kerran uudelleen.

Asiaan mitenkään liittymättä, kysyn lukijoilta jelppiä onkelmaan. Tappaako jollakulla muullakin Windowsin iTunes koko koneen biisiä vaihtaessa pariksi sekunniksi? Efekti on riippumaton siitä, onko ohjelmassa cross-fade, jota aluksi epäilin syylliseksi, päällä vai ei. Sama ongelma toistuu myös kahdella eri koneella. Alkaa vähitellen ottamaan sen verran hattuun, että muuten kovasti pitämäni iTunes vaihtuu piakkoin WinAmpiin tai vastaavaan.

Posted by Henri at 21:19 | permalinkki | Comments (3)

joulukuu 14, 2006

Harmittava takaisku

Thunderbirdin roskapostisuodatin oli sitten syönyt jo reilu viikko sitten tulleen ilmoituksen siitä, etten kuulunut siihen onnelliseen neljännekseen Musicnonstop.co.uk:n asiakkaista, jotka saivat tilaamansa Rammsteinin Völkerball Limited editionin. Ottaa pannuun.

Pikainen tutkimus selvittää, että kaikki katsomani Amazonit ilmoittavat pakettia löytyvän hyllystä, mutta ei olisi ensimmäinen kerta, kun Amazon moisella tiedolla kuluttajaa kusettaa, joten suhtaudun skeptisesti. Paketista on tosin kuulemma tullut myyntiin toinen levityserä. Hinnat ovat 90-154 euroa + postikulut.

Britti-eBaystä, jossa mulla on tunnukset, levyn paketin saisi halvimmillaan suoraan ostaen n. 100 eurolla ja postikuluilla. Hassua sinänsä, että luotan eBayn satunnaisiin myyjiin saatavuustiedoissa enemmän kuin Amazoniin.

Nyt vaan pitäisi päättää kuinka paljon sitä kuvakirjaversiota haluan/haluamme. 80 euroa postikuluineen olisi vielä ollut juuri ja juuri järjen rajoissa, mutta reilu satanen on jo ehkä liikaa, kun kirjattoman ja yhtä cdeetä köyhemmän Special editionin saa esim Playstä alle 24 eurolla.

(Lisäys: Se oli sitten 500. merkintä sitten joulukuun 2003, jolloin vaihdoin Movable Typeen. Tiedän, olen ollut hetkittäin varsin laiska kirjoittaja. Näköjään myös ensimmäisessä permalinkillä varustetussa kirjoituksessa puhuttiin nettikaupoista, ja Rammsteinin live-dvdeestä. Sattumaako?)

Posted by Henri at 21:49 | permalinkki | Comments (2)

joulukuu 26, 2006

Lunta, rautatiekiskoja ja ... verta

Takana on rentouttava joulu Pohjois-Karjalassa, jonka lumi peitti juuri parahultaisesti aattoa edeltävänä yönä. Juna puksutti vajaat viisi tuntia suuntaansa, mutta onneksi olimme varanneet liput ajoissa, ja saimme näin pistokkeelliset paikat, joten viihdettä puskevasta läppäristä ei mehu loppunut.

Olimme varanneet useammankin elokuvan matkan ratoksi - jos nyt kolmetuntista Hitler-elokuvaa voi rattoisaksi kutsua - mutta voiton vei ystävän vahvasti suosittelema uusi jenkkisarja Dexter, jonka kaikki 12 jaksoa sain käsiini juuri ennen lähtöämme. Menomatkalla neljä ensimmäistä, paluumatkalla viisi lisää, ja sitten olimmekin jo niin täpinöissä, että ne kolme viimeistä oli pakko katsoa kotona samaan syssyyn ja nukkumaan päästiin eilen vasta kolmen jälkeen yöllä.

Järisyttävän tiukka rikosdraamasarja, kertoo Dexter Morganista, joka toimii Miamin poliisin rikospaikkatutkijaryhmässä veri- ja veriroiskespesialistina. Dexter on myös sarjamurhaaja. Ja vaikka hänellä onkin oma koodistonsa, jonka mukaan hän valitsee uhrinsa rikollisista, jotka kohtalonsa ansaitsevat, niin kyseessä ei ole mikään köykäinen vigilante-seikkailu, vaan Dexter on aito sosiopaatti, joka tappaa tappamisen tarpeesta.

Sarjan juoni seuraa toisen Miamiin pesiytyneen sarjamurhaajan jahtia. Dexterin ja tappajan välille syntyy sellainen kissa ja hiiri -leikki, etten toista vastaavaa muista. Sivujuonena seurataan tunteettoman päähenkilömme yrityksiä sulautua yhteiskuntaan elämällä mahdollisimman normaalia elämää. Oman mausteensa tarinaan tuovat takaumat Dexterin ja hänen poliisi-ottoisänsä omalaatuisesta suhteesta.

Erinomaisia roolisuorituksia tekevät eritoten Six Feet Underin Michael C. Hall pääosassa, isää takautumissa esittävä James Remar, jonka ainakin minä muistan parhaiten tätä ennen Sex and the Cityn ikääntyvänä playboy-Richardina sekä "sankarin" tyttöystävää esittävä Julie Benz, jota en edes ollut tunnistaa Angelin ja Buffyn Darlaksi, sen verran herkän roolin hän veti.

Suosittelemme lämpimästi. Ladatkaa verkosta, ostakaa dvdeet, kunhan ne ilmestyvät tai katsokaa telsusta, jos joku kanava tämän joskus Suomeen tuo.

Posted by Henri at 13:27 | permalinkki | Comments (1)

joulukuu 29, 2006

Videon vuosi - vuoden parhaat?

Jos tämä vuosi on kuulunut jollekin Internet-ilmiölle, niin YouTubelle ja muille helposti jaettaville Flash-videoita esittäville saiteille. VideoSift-yhteisö on yrittänyt valita vuoden 100 parasta videota. Kuten yleensä, joukossa on kyyneleet silmiin nostavia huumorihelmiä, mutta myös täysin turhaa kamaa. Makunsa kullakin.

Videosivut kahlaamalla kuitenkin saa mukavan läpileikkauksen siitä, mikä oli tänä vuonna hauskaa ja meemikästä: Top Hundred Videos.

Posted by Henri at 14:55 | permalinkki | Comments (0)