heinäkuu 08, 2006

Ei pääse tuntipalkalle

Viikon hiljaisuus on johtunut siitä, ettei ole mitään painokelvollista sanottavaa.

Kotikoneeni kovalevy hukkasi master boot recordinsa eikä suostunut käynnistymään. Aikani leikittyäni kolmella eri cdeeltä käynnistyvältä Linuxilla sain kuin sainkin pelastettua levyltä tiedot usb-kovalevylle ja tuntitolkulla selvitystyötä tehtyäni selvitettyä, miten saan kovalevyn uudelleen tunnistettua myös Windowsin asennusohjelmalle.

Asennettuani Windowsin ja tärkeimmät ohjelmat uudelleen, kovalevy kuoli toistamiseen. Kello kaksi yöllä kirosin niin, että puolikuolleetkin, tässä tapauksessa väsynyt vaimoni, heräsivät. Onneksi takuu oli voimassa ja levyn vaihto sujui lähes ongelmitta. Jättivät nimittäin liikkeessä kertomatta, että SATA II-kovalevy pitää jumperoida hitaammaksi, jotta se toimii vain SATA I:ä tukevan emolevyn kanssa - vaikka erikseen asiasta kysyin. Ja taas tuli kiroiltua.

Nyt jotaikuinkin kaikki toimii jälleen (sormet ristissä). Viikon saldoksi jäi iso kasa kirosanoja, monta litraa tuskanhikeä ja tietotaito, joka on kasvanut monta pykälää aihealueella, josta en oikeastaan haluaisi tietää mitään. Olen asentanut Windowsin kolme kertaa, buutannut koneen ainakin kaksisataa kertaa, seitsemään eri käyttöjärjestelmään tai pelastuslevyyn. Olen vaihdellut kovalvyn piuhoja sekä ronkkinut bios-asetuksia ja Windowsin rekisteriä.

Onneksi selvisin (knock on wood) vain muutaman tärkeän tiedoston menettämisellä, ja niistäkin oli pari kuukautta vanhat varmuuskopiot. Jos kuitenkin jotain tästä opin, niin olen nyt jatkossa hyvin paranoidi varmuuskopioiden suhteen. Oleellisimmat, eli valokuvat ja dokumentit, ovat tällä hetkellä kahdella eri kovalevyllä sekä dvdeelle poltettuna. Nyt pitäisi vielä löytää joku helppo, halpa ja hyvä automaattinen backup-softa.

Miksei tietokone voi vain toimia? Ilman ongelmia.

Posted by Henri at 12:55 | permalinkki | Comments (0)

heinäkuu 09, 2006

Se on kesä nyt

Feeling Pink

Päivän elokuva ja t-paita ovat sävy sävyyn. Smala Sussie oli aluksi hervoton, mutta taantui sitten kasaksi irrallisia vitsejä, kunnes lopussa petrasi hieman saatuaan viimein juonen päästä kiinni. Ei tämä aivan, näppärästä juonestaan ja kivasta rytmityksestään huolimatta, pärjännyt samaa genreä edustaville Josef Faresin elämänmakuisille komedioille tai viimevuosien paremmille tanskalaisille pikkurikollisleffoille, mutta oli kuitenkin ihan kivaa katsottavaa sunnuntai-iltapäivän iloksi.

Lopuksi tahdon vielä tähdentää, että vaikka olen ottanut lungisti jo viisi päivää, niin varsinainen kesälomani alkaa vasta huomenna. Neljä viikkoa hermolepoa tekee höpöä ja fiilikset ovat sen mukaiset. Kaivoin jostain levyhyllyn kätköistä vajaan vuosikymmenen takaisen "kesäklassikon". Siinä jäävät kuulkaa kaikenmaailman yrjänät ja röyhkät kakkosiksi, kun tosimiehet riimittelevät:

Move your sexy body - Me say la-di-da-di!
- Waldo's People, Feel So Good

Posted by Henri at 17:15 | permalinkki | Comments (0)

heinäkuu 16, 2006

Kesätoimitus suosittelee

Sinisen Huvilan kahvila

Kaikkien helsinkiläisten ja Helsingissä vierailevien pitäisi piipahtaa Sinisen Huvilan kahvilassa. Näköala Töölönlahden yli on mainio ja tunnelma kesäisen rauhallinen. Kuningatar-rahkapiirakka ja kotitekoinen mansikkamehu maistuivat myös.

Jaana-Mari sanoo:

"Nyt on hyvä. Ei enää räjähdä pää."

Vaimoni nupin oli posauttaa sana "etähaittakoodinsuoritushaavoittuvuus" - pelkällä olemassaolollaan.

Posted by Henri at 17:01 | permalinkki | Comments (0)

heinäkuu 18, 2006

Vader

Tämä on pakko jakaa eteenpäin: Vader Sessions pitää sisällään A New Hopen Vader-kohtaukset niin, että Mustan Loordin ääni on korvattu James Earl Jonesin ääniklipeillä toisista elokuvista. Psykedeelistä kamaa.

Vader: Yea-yeah. All right! What's the deal here?
Imperial Officer: There's no one on board, sir. According to the log, the crew abandoned ship right after takeoff.
V Big son-of-a-bitch. (?)
IO It must be a decoy, sir. Several of the escape pods have been jettisoned.
V: Go the distance.
...
V: The one constant through all the years, Ray, has been baseball.
IO: Yes, sir.
V: It reminds us of all that once was good, and that could be again.
IO: Yes, sir.
V: Oooh. Baseball.

(via Hittegodsbyrån, kiitos)

Posted by Henri at 02:49 | permalinkki | Comments (0)

heinäkuu 19, 2006

Päivän väri, osa 2

Color of the Day

(osa 1)

Posted by Henri at 01:07 | permalinkki | Comments (1)

Jim Steinman blogaa

Minun piti kirjoittaa pitkä merkintä heinäkuussa näkemistäni 19 elokuvasta (jep, olemme ottaneet hieman kiinni sitä vajetta, jonka viime aikojen tv-sarja-putki on aiheuttanut), mutta Jaakko ystävällisesti tuhosi aikeeni lähettämällä linkin Jim Steinmanin blogiin.

Steinman kirjoittaa musiikistaan alkaen Tanz der Vampiren eri versioista (ja Roman Polanskin lempivitseistä) aina tulevaan Batman: The Musical -musikaaliin, josta Steinmanin virallisen sivuston multimedia-sivulle on postattu näyteversio Jokerin kappaleesta Wonderful Toys, joka on ihastuttava sekoitus Burtonin Batmaniä ja Rocky Horror Showta - jolle lopusta löytyykin mainio hatunnosto.

What would Batman do, in Kathmandu? ... Oh, what a horrible rhyme.

Steiman koskettaa ohimennen myös Meat Loafin odotettua uutta Bat Out of Hell III -levyä.:

First, I dont want to be "tempted" to discuss BAT3 as Im not permitted to. Thats a fact! I can say that I would have included ... [pitkä lista Steinmanin kirjoittamia uusia lauluja] ... Beyond that I cant say. I know I wanted ALL new songs.But Meat has chosen some doozies and I look forward to hearing them. Also WHAT PART OF MY BODY HURTS THE MOST. Many of these will be done by TDE, and a few could "end up" on a commemorative 30th Birthday BAT compilation that I hope will include CONCLUSIONS & CLIMAXES to the BAT songs, and which Meat is thinking of doing later. I hope that works out.

Wikipediakin osaa näköjään kertoa tulevasta levystä paljon. Miten tämä on taas mennyt ohi minulta? Näyttää siltä, että Meat ja Jim eivät jälleen kerran ole parhaissa väleissä. Perkele, opettelisivat olemaan, sillä yhdessä herrat ovat tuottaneet planeetan mahtipontisinta, suorastaan oopperallista, voimarockia.

IN THE LAND OF THE COCK, THE COCK SUCKER IS KING. - Jim Steinman
Posted by Henri at 02:12 | permalinkki | Comments (0)

heinäkuu 31, 2006

Tervetuloa kotiin

Palasimme eilen illalla 10 päivän Amsterdaminreissulta. Kaupunkilomamme jokaista päivää lämmitti noin 30 asteen helle, joten seuraavat päivät kuluvat rattoisasti pyykätessä.

Puolen yön aikaan väsyneinä kotiin kaaduttuamme yritin vielä ottaa yhteyden ulkomaailmaan, mutta ensin tietokone ei käynnistynyt ja sitten se räjähti - kirjaimellisesti. Kauhean paukahduksen saattamana kone sylki kipinää parikymmentä senttiä virtalähteestään ja laski ulos sakean savun - minä puolestani kirosanan jos toisenkin. Samalla tietenkin kärähti sulake ja koko olohuone pimeni.

Tänään raijasin koneen suosiolla huoltoon, jossa onneksi tuttu kaveri ystävällisesti takuuvaihtoi virtalähteen odottaessa, ja nyt kaikki näyttäisi taas pelittävän kohtuullisesti.

Syntinen shokkiraportti Amsterdamin huumehöyryisiltä huorakaduilta ja paheellisista pornoluolista seuraa myöhemmin - tai ainakin jotain sinnepäin.

Posted by Henri at 13:25 | permalinkki | Comments (0)