lokakuu 02, 2005

Mä nään värejä

Jos metsään haluat mennä nyt ...

Isompi versio tuo värit paremmin oikeuteensa.

Posted by Henri at 01:02 | permalinkki | Comments (3)

Rakkautta ja Anarkiaa 2005, osa 3

Syyskuussa 2005 tuli laskujen mukaan katsottua 39 leffaa, joista siis suurin osa R&A-festareilla. Yritän tässä käydä läpi loput festivaaleilla näkemäni elokuvat. (osa 1, osa 2)

Torstai:
Torstai-iltapäivän avasi yksi festareiden ns. varmoista nakeista. Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbitin olisi kyllä nähnyt pian teatterissakin, mutta kun se sopi aikatauluun, niin pakkohan se oli nähdä. Wallacen ja Gromitin seikkailut kääntyvät kauniisti myös kokoillan elokuvaksi, ja Ihmisjänön kirouksessa on vauhtia, huumoria ja elokuvaviittauksia niin, että hyvä jos mukana pysyy. Ja tuskin mikään animaatio- tai muukaan eläin on valkokankaalla herättänyt yhtä spontaania Ooooooh!-söpöilyreaktiota, kuin tämän elokuvan pienet puput.

George Michael: A Different Story oli pienoinen pettymys, sillä menin katsomaan dokkaria puhtaasti nimen ja kasarifiilistelyn nimissä. Odotin silti jonkinlaista syväluotausta artistiin, musiikkiin ja uraan - odotin dokumenttia, en omaelämäkertaa. Tällaisena tarina jäi kovin yksipuoliseksi, mutta katselin sen kyllä ihan mielelläni. Ja ne kasarivälähdykset olivat nostalgisuudessaan nerokkaita.

Perjantai:
Perjantai-illalle varattu Veer-Zaara jäi näkemättä sattuneesta syystä. Ehkä joskus dvdeellä.

Lauantai:
Myös lauantain ekan leffan, meksikolaisen Batalla en el cielon jätin suosiolla väliin, kun jalka ei oikein kestänyt kävelyä.

Illalla oli kuitenkin pakko raahautua väkisin Bristolille, jossa ilokseni oli erinomaisesti tilaa minunkin pitkille koivilleni. Tämä taisi olla ensimmäinen Bristol-visiitti yli viiteen vuoteen, mutta oli hienoa havaita, että sali on edelleen yksi kaupungin parhaita. Ennen Palatsien tuloa tämä oli kuitenkin Helsingin "se" teatteri. Jossain lienee vieläkin se kuva, jossa n. 80 mustaan pukuun ja aurinkolaseihin pukeutunutta ystävää ja tuttavaa täyttävät Bristolin sisäpihan portaat MiBin yöennakossa.

Mutta ohjelmaan... Vähän ennen festareita poimin Stockan alelaarista tiukan tanskalaisen huumediilerikuvauksen Pusher ja nyt oli vuorossa leffan jatko-osa With Blood on My Hands: Pusher II, joka ei ollut aivan yhtä tiukka, mutta silti sangen viihdyttävä. Elokuvassa oli selkeästi positiivisempi ja hieman toivorikkaampi alavire kuin ensimmäisessä. Kolmaskin on ilmeisesti tekeillä.

Leffan alkupaloina tarjottiin kaksi suomalaista lyhäriä: Rare Exports Inc. ja Rare Exports Inc. 2. Jo legendaarisen maineen nettilevityksessä saavuttaneelle ykkösosalle ei kakkosesta ollut vastusta, mutta varsin mukavasti ja luontevasti tarina jatkui. Jalmari Helander, joka vastasi myös tämän vuoden R&A-trailerista, on yksi maan lupaavimmista elokuvantekijöistä.

Sunnuntai:
Sunnuntaina kävely Kino Engelilta Bristolille vei lähemmäs puoli tuntia, mutta taisi loppujen lopuksi vain vetreyttää nilkkaa. The Dictator's Cut ja näytöksessä luvattu aito propagandafilmi olivat etukäteen minulle yksi festarin odotetuimpia pläjäyksiä, joten olisin kyllä könkännyt teatteriin vaikka ilman jalkaa.

Dokumentti osoittautuikin varsin mainioksi peruskatsaukseksi Pohjois-Korean historiaan, ja siihen kuinka sitä on jälkikäteen oman maan kansalaisille kuvattu. Itse propagandateos Pjongjangin neljä vuodenaikaa oli tappavan tylsä. Ilmeisesti niiden vauhdikkaiden sotapropagandaelokuvien salakuljetus on liian riskaabelia puuhaa. Pilkin läpi elokuvan, mutta onneksi sentään olin hereillä kohdassa, jossa julistettiin Kim Il-Sungin syntymäpäivä koko ihmiskunnan ja ihmisyyden merkkipäiväksi.

Toinen kovasti odotettu elokuva oli meille (tai lähinnä Jaana-Marille) taivaisiin ylistetty Kamikaze Girls: Shimotsuma Story, jossa piti olla Elegantteja Gootti-Lolitoja ja muuta Japanin nuorisokulttuurin silmäkarkkia valkokankaan täydeltä. Lupaukset pitivät, ja koskapa leffan juonikin pysyi siedettävästi kasassa, niin tämä huumoripläjäys oli jälkimmäisen festariviikonlopun piristysruiske.

Jaana-Mari ehti nähdä Tapasin jo ensimmäisenä elokuvanaan, ja piti siitä kovasti, joten niinpä minäkin olin taipuvainen sen näkemään. Leffa oli juuri sitä mitä luvattiinkin: ihania realistisen koomisia ihmiskohtaloita Espanjan polttavan auringon alla. Leffa sekä liikutti että riemastutti.

Siinäpä ne. Ensi vuonna uudestaan.

Posted by Henri at 11:55 | permalinkki | Comments (0)

lokakuu 03, 2005

100% Blogger

Kyllä korruptio on kivaa!

Korruptio kannattaa aina.

Posted by Henri at 20:59 | permalinkki | Comments (0)

lokakuu 06, 2005

Tekijänoikeus ja seuraavat vaalit

Että piti sitten sekin päivä nähdä, että ainoat puolueet, jotka yhdessä seisovat ajamani asian takana ovat Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset.

Mielenkiintoista tulee olla näkemään millaisia kauaskantoisia vaikutuksia on sillä, että eduskunta käveli kaikkien puolueiden nuorisojärjestöjen mielipiteen yli. Toivoa saattaa, että eduskunta seuraavissa vaaleissa kokisi nuorennusleikkauksen ja sinne äänestettäisiin vinyylilevyä ja häkäpönttöä tuoreempaa teknologiaa ymmärtäviä edustajia.

Nyt aktivoituneilla blogeilla saattaa hyvinkin olla käytössään keinot masinoida yksi tai kaksi tällaista ehdokasta Kasvin rinnalle vuoden 2007 vaaleissa. Vuonna 2003 eduskuntaan pääsi Helsingistä 1600 äänellä (suurikokoisesta vaaliliitosta). Järkevänkään ehdokkaan sisään saaminen ei auta äänestyksissä puoluekuria vastaan, mutta sisältäpäin on kuitenkin helpompi vaikuttaa.

Viimeisin tekijänoikeus-jupakka ei määrää sitä ketä minä äänestän tulevissa vaaleissa, mutta vuorenvarmasti se määrää sen kenelle minä en ainakaan ääntäni anna.

Posted by Henri at 14:25 | permalinkki | Comments (0)

Pörssipeliä kuumilla teknologioilla

Uskallan arvata, että tästä tulee addiktio: Yahoon ja O'Reillyn yhteistyönä on syntynyt pörssipeli Buzz Game, jossa ostetaan virtuaalirahalla eri teknologioiden "osakkeita", joiden arvo määräytyy sen mukaan, kuinka usein niitä Yahoon hakumoottoreilla etsitään.

Kauppaa voi käydä paitsi olemassa olevilla, myös spekuloiduilla teknologioilla. Työkaveri, joka minulle palvelusta vinkkasi, teki eilen isot "rahat" Applen oletetulla vidosoittimella, minä hyppäsin kelkkaan liian myöhään ja menetin pienen summan. No, oppia ikä kaikki.

Minulle tiettyjen näistä teknologioista seuraaminen on osa jokapäiväistä työtä, joten hauskuuselementti on on vain mukava bonus jo ennestäänkin mielenkiintoiseen alaan. Muut sijoitukset nappaan harrastusten kautta.

ps. Janne, nyt olisi hyvä hetki julkaista JSPWikistä uusi maailmanmullistava versio. Ja te kaikki muut, jos haluatte JSPWikistä lisää tietoa, sitä kannattaa nyt hakea erityisesti Yahoon hakukoneiden avulla.

Posted by Henri at 15:18 | permalinkki | Comments (2)

lokakuu 09, 2005

Jäätelöä!

Kluuvin kauppakeskukseen jokin aika sitten avatusta jäätelöbaari Ciao! Gelateria:sta saa Suomen parasta jäätelöä. Ei tässä vielä lähelläkään Il Gelato di San Crispinon jäätelöparatiisia olla, mutta samalle viivalle päästään keskiverron italialaisen katukahvilan kanssa, ja se on jo paljon se. Esimerkiksi valkosuklaa-kastanja-jäätelö on erinomaista, ja täältä saa myös hyvää viskijätskiä.

Hinnat ovat sitten myös sen mukaiset: puolen litran kotipakkaus, johon saa kahta tai kolmea makua maksaa viisi euroa, eli kympin litra. Kalleimmatkin deluxe-jätskit kaupan altaassa taitavat olla sellaista viiden euron luokkaa. Uskallan kuitenkin melkein väittää, että ero on oikeutettu. Ensi kesän koittaessa tämä käy vielä kukkarolle.

Oma jäätelökone on vielä harkinnassa. Kaupasta tai baarista ostettu jäätelö on kuitenkin helpompaa ja mielihalujen ailahdellessa nopeampaa.

Posted by Henri at 01:26 | permalinkki | Comments (0)

Kun aika minusta jättää...

Aiemmin minulla ja Jaana-Marilla on ollut puhetta ja sopimus, että kun joskus lusikka tulee nurkkaan heitetyksi ja ämpäriä potkaistuksi, niin krematorio kutsuu. Tuhkien sijoittelupaikasta on ollut vielä kädenvääntöä, mutta nyt taisi löytyä ratkaisu: Amerikkalainen (kuinkas muuten) LifeGem lupaa puristaa tuhkasi yksilölliseksi teolliseksi timantiksi. Hintahaitari on parista pariinkymmeneen tuhanteen dollariin, riippuen jakokiven väristä, leikkauksesta ja koosta.

Kornista webbisivustosta huolimatta ajatus vetoaa minuun suuresti - maalliset jäännökseni eläisivät ikuisesti osana jonkun bling-blingiä.

Ja ei, ei tässä vielä olla mihinkään kuolemassa.

Posted by Henri at 02:18 | permalinkki | Comments (0)

lokakuu 10, 2005

Urakointia

Töissä minut värvättiin tänään kahteen uuteen projektiin, joista toinen on varsin mittava, ja aikataulu kireä, joten saa nähdä mihin tässä vielä joutuu taipumaan.

Saimme vasta katsottua kaikki hyllyssä majailevat Pedro Almodóvarin elokuvat (11 kpl, kattava arvostelu joskus myöhemmin) ja audiovisuaalisella puolella seuraava urakka on alkuperäinen Star Trek, jonka aloitimme tänään. Olin kyllä miettinyt kaikkien Coen-veljesten, Miyazakin tai Kubrickin leffojen katsomista putkessa, mutta nostalgia voitti. Ennustan, että vielä jossain vaiheessa mahdolliselta näyttänyt 253:n leffan vuosiennätyksen rikkominen ei tule onnistumaan, koska Trekki vie puolet loppuvuoden saldostamme.

Päätin sitten myös sitouttaa itseni Jaakon uuteen projektiin - en vakituisena kirjoittajana vaan enemmänkin arkiduuniini eli konseptipuolelle liittyvissä asioissa. Kuulette varmasti lisää, kunhan homma tästä kehittyy. Jaakko omalla tontillaan puolestaan värvää toimituskuntaa.

Posted by Henri at 21:25 | permalinkki | Comments (0)

lokakuu 13, 2005

Berserkkipäivät

Paitsi Hullut Päivät, juuri nyt käynnissä on myös Anttilan keskusvaraston tyhjennysmyynti. Ja sehän tietää täytettä jo yli äyräidensä pursuavaan dvd-hyllyymme - jos nyt hyllyssä edes voidaan sanoa olevan äyräät. Joku raja tässä kuitenkin tulee pian vastaan, ja taas tarvittaisiin hyllyn-optimointi-konsulttia.

Stockalta mukaan tarttuivat erittäin kehuttu Hotel Rwanda, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, Children of Dune -minisarja, rakenteeltaan mielenkiintoiselta kuulostanut 11:14, Robert Redford-klassikko Three Days of the Condor ja kahden levyn erikoispainos De Palman Scarfacesta (jonka yhden levyn versio on muuten Anttilan alessa kalliimpi kuin tämä, kerran näinkin päin.)

Anttilan aleen otin varaslähdön jo toissapäivänä, ja poimin pois ensimmäisen Ringun sekä mielenkiintoisen trillerin Identity. Nyt siellä näyttää olevan iso kasa Asian Visionin julkaisenmiä Japani- ja Etelä-Korea-elokuvia sekä Alien Quadrology, jonka haluaisin, mutta "valitettavasti" omistan jo ne kaksi ensimmäistä elokuvaa erikoisversioina. Jos kolmosesta saisi jostain halvalla sen pidennetyn version, niin olisi tyytyväinen.

Ehdimme jo katsoakin elokuvista pari kappaletta: Identity oli varsin tiukkaa kamaa enimmäkseen kelvoilla näyttelijöillä, jopa ennen asioiden nyrjähtämistä, ja sitten se vasta mielenkiintoiseksi kävi. Kyseessä on erittäin tehokas Kymmenen Pientä Neekeripoikaa -mukaelma.

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events oli puolestaan visuaalisesti häkellyttävä ja yksityiskohdiltaan hulppea draama-komedia-jännäri-salaliittoelokuva, joka kuitenkin eksyi raiteiltaan useammin kuin kerran. Aineksia olisi ollut vaikka mihin, mutta koko ajan oli vähän sellainen olo, että "get on with it" kuten Lontoon-kielellä sanotaan. Pankaa hösseliksi.

Posted by Henri at 09:38 | permalinkki | Comments (4)

lokakuu 14, 2005

Kameranheittoa

Joukko Flickristejä on ottanut harrastuksekseen kameranheiton. Ryhmän sääntöihin kuuluu, että laukaisimen painalluksen jälkeen kameraan ei saa koskea, sen sijaan se heitetään ilmaan ja yritetään napata koppi. Lopputulokset ovat parhaimmillaan huikeita.

Senkun naurat!

Oman ensikokeiluni (yllä, suurempi versio) tein turvallisesti Ixuksella rannehihnan varassa, mutta jotkut hullut heittelevät digijärjestelmäkameroita. Pimeässä huoneessa kuvaan eksynyt televisio pysähtyi hauskaan tekstiin. Näitä täytyy tehdä lisää ajan kanssa.

(via Linko)

Posted by Henri at 23:40 | permalinkki | Comments (2)

lokakuu 16, 2005

Pruzinki?

Netistä löytynyttä - copyright jonkun muun

Kaikkeen sitä törmää nettiä selatessaan. t.A.T.u.:n ja Rammsteinin mahdollisesta yhteistyöstä on kuulunut huhuja jo useampia vuosia, mutta nyt löytyi ilmeinen bootleg-mashup-levy nimeltä Pruzinki - tai ainakin tuolla nimellä sen löytää, jos tietää mistä etsiä.

En ole yleensä suuri mashuppien ystävä, mutta jotkut näistä rullaavat varsin mallikkaasti. Rammsteinilta on käytetty enimmäkseen Links-2-3-4-biisiä, jonka vastaanpanematon marssirytmi sopii hyvin yhteen useankin t.A.T.u.:n kappaleen heleän laulun kanssa. Venäjän ja saksan sekamelska luo varsin omalaatuisen, mutta toimivan tunnelman.

Hienosti sopivat yhteen myös t.A.T.u.:n Show me love (venäjäksi) ja Rammsteinin Mein Herz Brennt, mutta 30 Minutesin haikea piano on kuin suoraan kirjoitettu omilla avuillaankin tunnelmallisen Ohne Dichin taustalle.

Vuonna 2004 venäjällä tehdyn levyn ainoa minun ymmärtämämilläni aakkosilla kirjoitettu tekijätieto kertoo homman takan olevan nimimerkin Mad Groundhog.

Mutta mitä tarkoittaa Pruzinki?

Posted by Henri at 23:44 | permalinkki | Comments (3)

lokakuu 18, 2005

Viihdettä

Minä tässä jo fiilistelen, että Rammsteinin Rosenrot ilmestyy ensi viikon perjantaina, ja sitten työkaveri pamauttaa, että tällä viikollapa ilmestyy Civilization IV. Sen siitä saa, kun ei seuraa alaa tarpeeksi tarkkaan - jos ollenkaan.

Se on sitten rahan ja vapaa-ajan menoa tiedossa, ja parisuhde taas koetuksella. Onneksi minulla on hyvä parisuhde, joka kestää tällaiset "vaikeudet". Vai mitä rakkaani? Kultaseni?

Lisäys: Anttilassa väittivät, että Rosenrot ilmestyisi jo ensi viikon keskiviikkona. (Ihan vaan piipahdin, ja mukaan tarttui neljä dokumenttielokuvaa: Michael Mooren The Big One, Philip Seymour Hoffmanin juontama pressanvaalitutkimus The Last Party sekä Nick Broomfieldin palkitut sarjamurhaajadokkarit Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer ja Aileen: Life and Death of a Serial Killer. Kaksi viimeisintä ovat samalla levyllä, eikä levyjen hinta ollut kuin 4 euroa - halpaa hupia, siis.)

Posted by Henri at 16:06 | permalinkki | Comments (5)

lokakuu 21, 2005

Spartan

Lähetin tämän alunperin ns. täsmäsuosituksena tarkoin valitulle joukolle, mutta sitten funtsin, että mikäs tässä, hyvää leffaa kannattaa mainostaa muillekin:

Katsoimme juuri Jaana-Marin kanssa David Mametin kirjoittaman ja ohjaaman trillerin Spartan, vuodelta 2004, ja sehän oli hemmetin tiukka. Jos, ja tiedän että kun, tykkäätte agenttijutuista, niin uskon, että ihastutte tähän. Semmoista suoraviivaista sotilastoimintaa, joka kuten ehkä Mametin tietäen osaatte arvata, ei olekaan niin suoraviivaista.

Älkää katsoko leffan traileria, älkääkä lukeko takakantta. Spoilaavat koko leffan.

Ei se ollut paras viikon sisällä näkemäni elokuva, mutta odotin paljon Mametilta, jonka kässäreistä olen niin kovin usein pitänyt, eikä tämäkään pettänyt. Lisää tämmöistä.

Posted by Henri at 00:00 | permalinkki | Comments (0)

Rammstein-kuume nousee

Päivä päivältä olen enemmän ja enemmän täpinöissäni vajaan viikon päästä koittavasta Rammsteinin uuden levyn julkaisusta. Tänään Herzeleid.com kutkuttaa meitä odottavia esikuunteluversioilla (linkki korjattu). Flash-saitilla on kuudesta biisistä noin minuutin pätkä, ja niiden perusteella täytyy sanoa, että jo moneen kertaan kuultu Benzin antaa melko hyvän kuvan levyn biiseistä.

Edukseen erottuvat rullaava Mann Gegen Mann ja suorastaan nerokkaan erilainen Te Quiero Puta! trumpetteineen. Edellisellä levyllä suosikkini oli meksikolaista kapakkameininkiä mieleeni maalaillut Los, ja nyt kun kuulen miten Till Lindemann laulaa espanjaksi, niin luulen, että Rammsteinin kannattaisi tehdä tällä teemalla kokonainen levy.

Levyn hankinnassa on vielä se tenkkapåå, etten haluaisi hankkia kopiosuojauksella rikottua versiota, jollainen oletan suomiversion olevan. Toisaalta haluaisin levyn käteeni heti, kun se on mahdollista. Luultavasti tilaan kahden levyn erikoispainoksen alle 17 eurolla CD-Wowsta ja nappaan odotusajaksi kuunteluversion jostain muualta. Joskohan oppisivat olemaan.

Posted by Henri at 12:02 | permalinkki | Comments (4)

lokakuu 25, 2005

Miljoonan taalan kotisivu

Toivottavasti taas vaihteeksi aktivoitunut Tommi linkkaa sivuun, joka lienee uskomattomin rahankeruusivu ja samalla nerokkain bisnesidea, johon olen törmäänyt pitkiin aikoihin.

The Million Dollar Homepagella 21-vuotias Alex Tew kerää rahaa opiskelua varten myymällä pikseleitä. Juju on siinä, että pikseleitä on myynnissä miljoona, tarkemmin sanoen osia 1000x1000 pikselin kuvakartasta, joka löytyy saitin etusivulta. Pikseleitä myydään 10x10 pikselin palikoissa, eli vähimmäissijoitus on 100 taalaa.

Sivua katsellessa näkee nopeasti, mitkä ja minkälaiset yritykset mainostavat eniten Internetissä; pokeria, bingoa, ja ilmaista web-isännöintiä löytyy joka lähtöön. Mutta ovat sivun näköjään löytäneet muutkin, sillä esimerkiksi oikeassa laidassa olevan Suomen lipun on hankkinut mainostoimisto Bob Helsinki. Ilmeisesti mainonta sivulla kannattaa, sillä nettisivujen trafiikkia mittaava Alexa on tämän jutun mukaan syyskuussa arvostanut sivun maailman 700 eniten liikennettä saavan sivuston joukkoon.

Se, kenelle tämä varmasti on kannattavaa, on Alex Tew, joka on myynyt jo lähes puoli miljoonaa pikseliä. Puoli miljoonaa pikseliä, puoli miljoonaa dollaria - kyllä sillä luulisi jo muutaman vuoden opiskelevan.

Ja jos ei ole varaa maksaa pikseleistään kokonaista taalaa, niin The World Famous Million Quarter Webpage tarjoaa samaa tilaa neljänneksellä alkuperäisen sivuston hinnoista. Älkkääten naurako, siltäkin sivulta on ostettu pikseleitä vajaalla sadalla tuhannella taalalla ja se löytyy Alexan listoilta noin 1400 sijan paikkeilta.

Ja ennen kuin keksitte polkea hintoja vielä enemmän, tarjolla on myös todellinen budjettiratkaisu: The Million Penny Home Page.

Posted by Henri at 20:14 | permalinkki | Comments (0)

lokakuu 28, 2005

Ich kann Rammstein kilo-weise hören!

Jos kasvoillani on hymy korvasta korvaan, se johtuu siitä, että tänään korvissani soivat saksalaiset sulosoinnut.

Jaana-Marin kaipaama uusi Depeche Mode sen sijaan jäi kaupan hyllylle siitä yksinkertaisesta syystä, että sen takakanteen oli painettu viallisen tuotteen leima. Minä en ole aivan yhtä tarkka kuin Merten: ostan kyllä levyjä myös ÄKT:n jäsenyrityksiltä, mutta VAIN, jos niitä ei ole rikottu kopiosuojauksella.

Posted by Henri at 10:26 | permalinkki | Comments (5)