maaliskuu 04, 2005

Lihavat ovat leppoisia

Minulta meni melkein ohi Rammsteinin uusi video Keine Lust -kappaleeseen. Herzeleid.comin helmikuun 28. päivän uutisessa on kuitenkin linkit videoon kaikissa oleellisissa formaateissa. Video on sangen vaikuttava.

Toinen melkein ohimennyt, jota olen hautonut jo jonkin aikaa on Taika-Trevorin triumfanttinen paluu. Trev ei ehkä sittenkään ole ole "kymmentä kertaa liukkaampi", mutta pulun sahaaminen kahtia tikulla on kyllä melko...

Posted by Henri at 12:17 | permalinkki | Comments (0)

Lomaviikko

Viikon hermolepo alkaa olla lopuillaan, ja viikonlopun jälkeen kohtaa taas arki, mutta onneksi huomattavasti kevyempänä kuin ennen lomaa. Tällä viikolla olen löhöilyn ja kotoroinnin lomassa ehtinyt yhtä jos toistakin. Eniten aikaa on kululunut flunssaisen vaimon viihdyttämiseen. Eilistä lukuunottamatta Jaana-Mari on viettänyt koko viikon sairaslomalla, mutta räkää roiskuvana hänestä on ollut vähemmän iloa kuin yhteiseltä vapaa-ajalta olisi voinut toivoa. Sympatiani malja on ylitsevuotava, mutta kokolailla pieni.

Eilen suunnistimme Lissun kanssa Tennispalatsiin katsastamaan sekä Jeff Koonsin taidenäyttelyn sekä Jean-Pierre Jeunetin uuden elokuvan Un long dimanche de fiançailles (Pitkät kihlajaiset). Elokuva oli erinomaisen viihdyttävä ja koskettava, näyttelijät loistavia ja ajankuva vertaansa vailla. Jotain jäi kuitenkin uupumaan, eikä tämä aivan Jeunetin parhaimmistoon noussut, mikä ei tietenkään ole suuri synti, sillä sellaisia taidonnäytteitä kuin Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain ja La Cité des enfants perdus on hankala ylittää.

Koons puolestaan viehätti aluksi kaikessa kitschiydessään vain miedosti, mutta kun puhallettavien lelujen juju avautui, niin herran puhdas lahjakkuus sai paikoin haukkomaan henkeä.

Alkuviikosta saimme Jaana-Marin kanssa julkaistua pari yhteisvoimin toteutettua valokuvasettiä reilun vuoden varrelta. Pääosassa patsastelee päätoimittajaystävämme Kalle, mutta olemmepa kuviin eksyneet itsekin: Tilt 2004, Tilt 2005. Jälkimmäinen setti on tulos ensimmäisestä studiokeikastamme ja sen jälkiriemuissa varsin runsaskuvainen.

Samalla sain omaan henkilögalleriaani esille myös pari uudehkoa kuvaa.

Posted by Henri at 14:39 | permalinkki | Comments (0)

maaliskuu 15, 2005

Hengissä

Harjoitellaanpa vaihteeksi tätäkin, jottei vallan kokonaan unohdu.

Olin itse asiassa aikeissa kirjoittaa tänään pitkän litanian elokuvista, joita olen lähiaikoina nähnyt - 19 viimeksi kuluneiden 18 päivän aikana. Mutta sitten työnantaja pudotti pienoisen pommin, joka ehti jo uutisiinkin, ja ajatukset alkoivat kiertää hieman eri rataa. Vaikka tähänastinen historia vastaavissa tilanteissa on fifty-fifty, niin en voi sanoa hirvittävän huolestunut olevani. Mutta ainahan se vähän kaihertaa.

Merkinnän loppukevennyksen lainaan kohtalotoveriltani Skrubusta: Benjamin Kenobi, Space Knight of the Future, with Sammy Jackson Jnr. as Negro Space Knight.

Posted by Henri at 20:41 | permalinkki | Comments (0)

maaliskuu 17, 2005

KotOR II

Loppujen lopuksi pahalta Jediltä meni KotOR II:n läpipelaamiseen reilut 50 tuntia, mutta kovin monta juttua jäi selvittämättä - peli ansaitsee varmasti toisenkin läpipeluukerran. Kaikenkaikkiaan kokemus oli erittäin miellyttävä, ja jotkut juonikuviot pitivät sohvan reunalla luvattoman myöhään öisin. Paljon puhutusta bugisuudesta en nähnyt kovin montaa jälkeä. Peli kaatui kerran, muutamasta ovesta ei päässyt läpi vaikka selvästi olisi pitänyt ja kerran yksi hahmo puhui aivan väärän näyttelijän äänellä.

Muuhun peliin nähden loppu oli ehkä pienoinen pettymys, mutta luulen sen johtuneen osaksi siitä, että perille päästyäni minulta oli jäänyt muutama oleellinen mutka matkassa kääntymättä. Loppupuolella pelissä ei myöskään ollut suurta haastetta, sillä 26 tason Sith Lordini oli sellainen mörssäri ja juggernautti, että keskikokoiset armeijaosastotkin kaatuivat hänen edessään kuin kypsä heinä teroitettuun viikatteeseen. Sinänsä pimeän puolen jedivoimat olivat riemastuttava kokemus, kun pelasin ykkösosan vain hyvän puolella. Ääniefekti, joka kaikui huoneessa kymmenen sähkömyrskyllä teloitetun vastustajan kaatuessa yhtäaikaa kalman kouraisuun, oli vähintäänkin tyydyttävä.

Ennen kuin aloitan pelin uudelleen, lienee kuitenkin viisainta - jo perhesovunkin kannalta - harrastaa välillä jotain muuta. Hmmm... pelihyllyssä tosin odottaisi vuoroaan se Sudeki.

Eilisillan kulttuuritarjonnasta vastasi Komediateatteri Arenan näytelmä Kuusi tanssituntia kuudessa viikossa, johon minut neljäsosaväkisin raahattiin, mutta jonka parissa huomasin viihtyväni suuresti, varsinkin hahmojen loppua kohden syvetessä. Halkola ja Lignell pitivät kahdestaan lavan hallussaan mainiosti koko näytelmän keston ajan ja Lignell hyödynsi selvästi Jim Carreyltä lainaamiaan maneereita juuri sopivassa laajuudessa välttäen ylilyönnit. (Jenkkilän lavoilla tätä roolia on näköjään vetänyt menestyksellä Mark Hamill).

Posted by Henri at 11:50 | permalinkki | Comments (0)

maaliskuu 21, 2005

Viikonlopun viihteet

Lukaisin viikonloppuna Dan Brownin Da Vinci -koodin, jos ei muuten, niin tarkistaakseni, mistä kirjasta syntynyt kohu on peräisin. Opus pääsee loppuarvosanaan "ihan kiva, luin mielikseni". Yksittäisten kohtausten teksti (ainakin suomennoksessa) oli mukavan soljuvaa ja kulttuurihistoriallisten yksityiskohtien määrään onnistuttiin kietomaan ihastuttava toden ja tarun sekoitus, jonka lopetus oli mielestäni varsin tyydyttävä. Sen sijaan yleinen juonenkuljetus oli luvattoman kömpelöä ja kirjailijan käyttämä jatkuva toisto oli mielestäni enemmän taidon puutetta kuin harkittu tyylikeino. Paikoin kasattiin asioiden ylle merkityksiä merkitysten päälle, kun vähemmälläkin olisi uskonut. Parissa kohdassa oli pakko huokaista, että "tämä nyt vain on typerää".

Kirjan tulevan leffaversion ohjaa Ron Howard ja pääroolissa on Tom Hanks, mutta kaikkea ei ole silti menetetty sillä ranskalaisten osiin on saatu mukaan sekä Audrey Tatou että Jean Reno.

Kirjassa harrastettua itsekidutusta pääsin toteuttamaan omakätisesti perjantain ja lauantain välisenä yönä katsomalla putkeen kaikki kolme Matrix -elokuvaa, joista viimeistä en ollut edes tätä ennen nähnyt. Ensimmäinen Matrix on ollut minulle ristiriitainne teos: nautin suunnattomasti leffan visuaalisuudesta, mutta sen tarinassa on muutama perustavaa laatua oleva kömmähdys. Kakkosessa sen sijaan ei ole juuri mitään muuta kuin Monica Bellucci kumipuvussa, ja valitettavasti se ei riitä pelastamaan tätä irrallisten toimintakohtausten ja filosofisten hölynpölyjen sekamelskaa.

Kolmas, minulle siis uusi, osa sen sijaan on "eeppistä paskaa" puhtaimmillaan. Leffassa ei ole mitään tolkkua, ja viimeistään tässä vaiheessa myös sarjan ainoat (Pantolianon ja Belluccin ohella. toim.huom.) oikeat näyttelijät Lawrence Fisburne ja Hugo Weaving ovat tajunneet taiteellisen erehdyksensä (varmasti kyllä nauroivat koko matkan pankkiin), ja lyövät roolinsa niin pahasti ylitse, että kiikkuvat jo vahvasti parodian puolella.

Tänään purkista töllötettiin uuden Battlestar Galactican ensimmäisen kauden neljä viimeistä jaksoa, ja täytyy sanoa, ettei sarjan seuraaminen tuota suurempia tuskia. Capricalla tapahtuvat kohtaukset ovat halki ykköskauden käytännössä turhia, mutta avaruuskama on varsin kohtuullista scifiviihdettä. Ja tietenkin ykköskausi päättyy sellaiseen cliffhangeriin, jotta oksat pois. Lisää on luvassa ensi kesänä 20-jaksoisen kakkoskauden myötä.

Loppuillasta naisten curlingia. Älkää kysykö.

Posted by Henri at 00:22 | permalinkki | Comments (1)

maaliskuu 22, 2005

Painajaiset

Ei-niin-usein kysyttyjen kysymysten listalta:

K: Mikä on pahempaa kuin sadomasokistinen uni Tanja Karpelasta?
V: Se, että on itse samaisessa unessa Mikko Alatalo.

Posted by Henri at 07:44 | permalinkki | Comments (0)

Tuholaiset

Kuukausi sitten, kesken projektin hektisimmän vaiheen, pääsin rentoutumaan valokuvaamalla työkaverini edustamaa hevipumppua nimeltä Tuho. Pienestä tilasta ja humalaisesta yleisöstä, josta ensimmäiset poistettiin paikalta jo ennen keikan alkua, huolimatta - tai ehkä juuri niiden vuoksi - sankarit yltyivät melkoiseen hurmioon ja keikka oli suorastaan nautittava.

Hevimiesten tykittäessä minä laulatin lähes tunnin omaa instrumenttiani ja lopputuloksena syntyi 15 kuvan galleria keikalta. Tämän päivän päivityksiin kuuluu myös uusvanha kuva kauniista vaimostani.

ps. Jaana-Mari haluaa kiinnittää huomionne uusiin kuviinsa gallerioissa Angels in America ja Big in Japan, joista jälkimmäinen osoittaa, kuinka "horsmakuvauskin" voi olla taidetta.

Posted by Henri at 21:49 | permalinkki | Comments (3)

maaliskuu 26, 2005

Jos haistaisin, niin haistaisin napalmin

Hankinnat: pullo tummaa rommia, monta purkkia persikoita sokeriliemessä, kermaa ja hunajaa.

Juomat: Rommitoti ja Jamaica Royal (soseutettua persikkaa, sokerilientä, tummaa rommia ja kermaa, nam).

Torstai: kotona sairaana. Good Morning, Vietnam ja Italiensk för begyndere.

Perjantai: valokuvasessio, jota en olisi jättänyt väliin mistään hinnasta ja illalla lisää sairastusta.

Lauantai: Apocalypse Now! sekä monta litraa räkää ja limaa lähes jokaisesta pään aukosta. (Korvista ei onneksi tule mitään.)

Posted by Henri at 21:02 | permalinkki | Comments (0)

maaliskuu 28, 2005

Ramm-STEIN! Met-WURST!

Killingin arkistoista löytyi linkki Rockhuoran akatemia-sarjakuvaan ja sieltä puolestaan Rammstein-piirros (anteeksi suora linkki, kuva on listassa numero 16), joka kolahti kuin tonni saksalaista raskasmetallia.

Itse en epäile hetkeäkään, ettenkö niin sanotusti "pissisi hunajaa", vaikka Till Lindemann laulaisikin makkaramainosta.

Sie müssen Metwurst essen! Sie müssen den jetzt essen!

Jääkaappi kutsuu.

Posted by Henri at 00:03 | permalinkki | Comments (0)

maaliskuu 29, 2005

Synnin Kaupungin odotuksessa

Eilen Subilla esitetyssä Conan O'Brienissa Cliwe Owen puffasi Sin Cityä. Tänään jutellaan Benicio del Toron ja huomenna Jessica Alban kanssa, ja arvatenkin aihe on sama. Jenkkien ensi-ilta on aprillipäivänä, suomessa joudutaan odottamaan kesäkuun alkuun.

Lohdutin itseäni ostamalla eilen neljä elokuvaa, joista epäilen kuudella eurolla irronneen kehutun italialaisen I non ho paura (I Am Not Scared) -draaman osoittautuvan parhaaksi hankinnaksi. Eilen katsomamme Bertoluccin The Dreamers alkoi lupaavasti ja elokuvaviittaukset leffan sisällä olivat tyylikkäitä (puhumattakaan siitä, kuinka ne inspiroivat tulevien klassikkoiltojen ohjelmistoa), mutta loppua kohden elokuva vesittyi pahasti ja lupaukset jäivät lunastamatta.

Posted by Henri at 09:56 | permalinkki | Comments (0)

maaliskuu 30, 2005

Kokkareita, klimppejä ja klönttejä

Flunssa on aika veemäinen asia, jos se ei ota lähteäkseen. Olen jo toista tai kolmatta viikkoa puolikuntoisena, kröhin ja räin. En uskalla salille, en jaksa sosialisoida. Vaimokin on viikon päivät koulutuksessa toisella paikkakunnalla, joten sairastan yksin, ja niin se on kaksinverroin kamalampaa.

Luulin jo pääsiäisen levon ja runsaiden rommitotien ansiosta päässeeni "kuiville", mutta ei: limaa pukkaa nielusta ja nenästä, henki- ja ruokatorvesta. Vihreitä klimppejä ja aamuisin mustia niljoja, keltaista räkää ja sellaista vaniljakastikkeen väristä vaaleaa mönjää - viimeisintä sellaisissa määrin ettette uskokaan, joskin kastikkeen sijasta sen juoksevuusaste on lähempänä vanukasta.

Eilen kuumassa suihkussa seistessäni ja höyryä syvään hengittäessäni tunsin kuinka jostain keuhkojeni pohjlta, luultavasti pernan ja maksan välimaastosta (noin suunnilleen, sisäelinoppi ei koskaan ollut vahvin aineeni, ulkoiset elimet kiinnostivat enemmän) irtosi valtaisia paakkuja tätä kiisseliä. Niin se aloitti pitkän ja vaivalloisen matkansa kohti kurkkuani, jossa se jakaantuu kahdeksi virraksi, joista tasaisempi ja leveämpi pursuaa ulos sieraimistani ja se kituliaampi pyrskyy vain voimallisella kakomisella suustani.

Elämän kirkkaalla puolella puolestaan yyteet ovat ohi ja oma nimi vältti listalle joutumisen. Muutama hyvä tyyppi sai kyllä joko pysyvää tai väliaikaista kirvestä, mutta sellaisia kai nämä ajat ovat ja sen kanssa pitää elää. Itselleni nämä olivat vasta kolmannet kaltaisensa neuvottelut, mutta eräs työkaveri kertoi olleensa tilanteessa jo toistakymmentä kertaa. Tästä eteenpäin oma työllisyys näyttää varsin turvatulta, mutta kukapa näistä koskaan ennalta tietää.

Posted by Henri at 19:02 | permalinkki | Comments (0)