maaliskuu 12, 2009

Tilastoja ja ostoksia

Tämä olisi ollut, jotain josta olisin varmaan mikroblogannut Jaikuun, mutta kun se on tänään huollossa, niin kirjoittelempa sitten vähän enemmän blogin puolelle.

Anttilan keskusvaraston tyhjennysmyynti on taas alkanut. Meni tänään ostamaan Iron Man -tupladvdeetä ja Badding-kokoelmaa, mutta mukaan tarttui muutakin, ja lopulta Iron Man jäi hyllyyn, kun alennettu versio oli se pölhö "rautanaamari"-paketti. Katsellaan, josko kahden levyn versio löytyisi jostain halvalla fiksummassa paketissa.

Menin myös ja ostin saman elokuvan samalta ohjaajalta kahteen kertaan. Michael Haneken Funny Gamesin saksa- ja jenkki-versiot, vuosilta 1997 ja 2007, ovat kuuleman mukaan melko yhteneväiset, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin jenkkiversion näyttelijät onnistuvat rooleissaan.

Syötettyäni ostokset excel... ei vaan nykyään siis numbers-taulukkooni päädyin katselemaan maakohtaisia tilastoja, joiden järjestystä en ole pitkään aikaan päivittänyt. Näin pääsen huomaamaan, että aiemmin viidettä sijaa pitänyt Hong Kong (25) on jäänyt kauas sekä Espanjan että Japanin taakse. Saksa (14) sen sijaan on mennyt humisemalla ohi Tanskasta, Australiasta, Ruotsista, Kanadasta ja Etelä-Koreasta, suoraan jaetulle kahdeksannelle sijalle Italian kanssa. Mielenkiintoista, eikö totta?

Vaan kyllähän tuo jotain elokuvamausta kertoo. Leffoja on nykyään "vain" 33 maasta, kun menin ja möin ainokaisen chileläisen elokuvani. Viiden kärki on siis USA (831), UK (158), Suomi (67), Ranska (53) ja Espanja (34).

Posted by Henri at 12.03.09 23:56
Comments