helmikuu 26, 2009

HDR-kokeilu

Taka-Töölö HDR test 3

Minä en vieläkään ota kunnolla selvää photarin HDR-automatiikasta, joten päätin säätää käsipelillä. Yllä olevaan on miksattu kaksi kuvaa (6s ja 10s valotusajat, f/11). Molempiin on käytetty photarin shadow/highlights-filteriä, ja kahta eri blending modea yhdistelyssä. (Tarkemmat tiedot ja välivaiheet Flickerissä, klikkaamalla ylläolevaa kuvaa. Suuri versio mustalla taustalla)

Kuvasin pari viikkoa sitten samassa puistossa Kansaneläkelaitoksen takana useammassakin eri kohdassa jalustalla useita eri valotuksia. Teen varmaan lisää kokeiluja.

Posted by Henri at 26.02.09 00:02
Comments

Ka perhana, vanhan kotitalon edestä kuvattu :-)

Posted by: Janne at 26.02.09 09:32

Tuo on mulle ihanteellinen paikka auringonlaskun kuvaamiseen. Tällä kertaa ei valitettavasti saatu punaista taivasta.

Posted by: Henri at 26.02.09 10:55

Mulla on onnistuneita kokeiluja tuolla kyseisellä Photarin automatiikalla. Itse olen pyrkinyt ottamaan jopa viisi eri valoituksella olevaa kuvaa. Olen huomannut, että se automatiikka toimii useammalla kuvalla paremmin.

Posted by: Janne Toivoniemi at 26.02.09 11:27

Mulla oli tuosta kohdasta viisi valotusta välillä 2.5s-10s kaikki aukolla f/11.

Luulen, että mun kaksi komastuskohtaani ovat:
1) ei vieläkään tarpeeksi ylivalottuneita osakuvia
2) en hahmota kunnolla miten se local adaptation -kurvi pitäiis kääntää

Posted by: Henri at 26.02.09 11:33

Joo, saisi olla vähän vielä pitemmällä valotuksella yksi tuossa, noissa kuvissahan ei ole kuin vajaa 1 stop väliä, ei sillä vielä kauhean paljoa dynaamista skaalaa laajenneta (no, sen stopin verran).

Mä olen itse yleensä ottanut haarukoimalla 3 kuvaa (0, +/- 2 stoppia), ennen kaikkea siksi kun se on helposti tehtävissä Canonista käsin. Silloin tällöin olisi kaivannut vielä hiukan isompaa skaalaa, kun huomannut että lyhimmälläkin valotusajalla kirkas pää palanut puhki ja pisimmälläkin varjot tukossa, mutta useimmiten tuo 4 stopin skaala on riittänyt.

Photarin adaptaatiokurveista en osaakaan sanoa mitään, itse käytän muita softia HDR:iin.

Posted by: TomiJ at 26.02.09 18:21

Korostan vielä, että mulla oli viisi kuvaa noin neljän aukon skaalalla, mutta käsin nysväämällä sain mielestäni paremman lopputuloksen aikaiseksi.

Pitää siis opetella sen automaattihärvelin säätöjä. Olen kyllä nähnyt hyvääkin kamaa sillä tehtävän. Yleensä vaan aloittelevat HDR-kuvaajat lyövät täysin överiksi ja kadotettavat kuvasta kaiken syvyyden.

Posted by: Henri at 26.02.09 19:21