syyskuu 27, 2008

Tv-sarja-syksy

Rakkautta ja Anarkiaa -arvioita on tullut paukuteltua Jaikun #elokuva-kanavalle. Koostan niistä tänne sitten jonkin koherentimman kokonaisuuden, kunhan festarit ovat minun osaltani ohi - tänään olisi vielä kolme elokuvaa edessä.

Festareiden jälkeen ei elokuville taida jäädä juurikaan aikaa, kun audiovisuaalisen viihteen kulutustamme dominoivat tv-sarjat. Vanhojen tuttujen uudet jaksot alkavat, syksy tuo mukanaan mielenkiintoisia uutuuksia ja dvd-hyllyynkin on taas eksynyt katsottavaa. Puretaanpa hieman:

Huomasin näet, että J.J. Abramsin uutukainen Fringe on ehtinyt jo kolmanteen jaksoonsa. Sarjassa FBI-agenttien tutkimuksissa käytetään apuna kehittyneintä nykyhetken tiedettä, peruskaduntallaajalle ihan ufo-kamaa, mutta tiede- ja tekniikka-aloja seuraaville edes etäisesti tuttua.

Jotakuinkin saman verran on tullut ulos jo "Syvän Etelän juntit ja kaapista ulos tulleet vampyyrit" -sarjaa True Blood. Pilotti ei vakuuttanut, mutta toinen jakso antoi jo viitteitä potentiaalista. Sarjan takana on Six Feet Underin luoja Alan Ball.

Warren Ellisin blogista nappasin vinkin uudesta Britti-komediasarjasta No Heroics, jossa irvaillaan supersankareille. Katsokaa traileri. Tämä päätyy meidän Heroes-katsomomme kakkossarjaksi.

Juuri ovat myös alkaneet tai ovat alkamassa Dexterin, Entouragen, Secret Diary of a Call Girlin ja jo mainitun Heroesin uudet kaudet.

Onneksi Galactica ja Lost jatkuvat ja Josh Whedonin uusi Dollhouse alkaa vasta ensi vuoden puolella.

Sarjoihin, joiden jatkosta en tiedä mitään varmaa kuuluvat Ashes to Ashes ja Swingtown, jonka ensimmäinen kausi ei saanut kriitikoilta suurta ylistystä, mutta jonka ihastuttava ajankuva ja mainiot näyttelijät saivat meidän katsomomme puolelleen. Olisihan se ollut HBO-sarjana varmasti rohkeampi, mutta näinkin oikein ihastuttava.

New Amsterdam tapettiin jo ensimmäisen kauden aikana, ja olen hieman kahden vaiheilla kannattaako sitä edes katsoa. Tosin jos olisin samalla kriteerillä jättänyt katsomatta esimerkiksi Fireflyn, niin ansaitsisin palkinnoksi pätäkän potkun perhekalleuksiini.

The Riches jatkuu jo kai toista kauttaan. Meillä jäi ensimmäinen kausi ikävästi kesken. Uskon kuitenkin, että siihenkin palataan vielä joskus.

Prioriteettilistan kärkeen kiilaavat kuitenkin tällä viikolla postiluukusta kolahtaneet viimeiset kaudet Ozista ja The Wiresta sekä Flight of the Conchordsin ensimmäinen kausi. Kaksi edellämainittua ovat olleet ajallisesti suurimmat tv-sarja-investoinnit tänä vuonna.

Jonnekin syvemmälle dvd-hyllyyn ovat hautautuneet tällä haavaa Ugly Betty, The L Word ja The Simpsonsin kaudet 6-10. Aikaisemmin kesken jääneet 24 ja The Sopranos etsivät vielä yhteistä aikaa kavereiden kanssa.

Kyllä, olen virallisesti luopunut tavoitteestani katsoa tänä vuonna yli 200 elokuvaa.

(Aikaisempi merkintä tv-sarjojen parhaimmuudesta)

Posted by Henri at 27.09.08 12:04
Comments