kesäkuu 19, 2008

Kuka vatun Tim Bostock?

Suorittaessani eilen illalla satunnaista egosurfausta, huomasin, että koko nimelläni Googlen kuvahaku tuo tulosten etusivulle muutaman ottamani kuvan kahdelta eri hawaiilaiselta websivustolla: HawaiiMagazine.com ja HonoluluAdvertiser.com.

Used without permission 1 Used without permission 2

(Otin screenshotit talteen. Löytyvät Flickristä täyskokoisina.)

Molemmilla sivuilla kuvan tekjä/oikeustietoina lukee "Photo by Henri Block/courtesy of Tim Bostock Productions". En ole koskaan Tim Bostockista kuullutkaan, enkä ole noiden kuvien käyttöoikeuksia kenellekään muullekaan luovuttanut.

Pienellä googlettamisella löysin sekä Timin puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen että muutaman taide/tapahtuma-yhteisön, joissa hänen yrityksensä on jäsenenä. Nyt pitäisi päättää mitä teen asian suhteen. Taidan ensin selvittää ovatko nuo edellämainitut sivustot maksaneet kuvistani jotain. Tuskin.

Hämmentävintä tässä on kuitenkin se, että kuvat löytyivät nimelläni, eikä valokuvaajaa ollut mitenkään yritetty peitellä tai kuvaa esittää jonkun toisen ottamana - silloin tuskin olisin edes niitä löytänyt.

(Eniten harmittaa kuitenkin, että kuvat on toisella saitilla joku puusilmäinen phoshoppaaja on raiskannut tunnelmalliset kuvani.)

Posted by Henri at 19.06.08 21:59
Comments