kesäkuu 14, 2008

Miksi viihdeteollisuus on jo hävinnyt "taistelun"

Eilen Anttilan levyhyllyjä selaillessani (ostin viiden tunnin edestä Juice Leskistä) satuin kuulemaan aika valaisevan keskustelun. Nuori äiti etsi ehkä viisivuotiaan tyttärensä kanssa jotain lastenelokuvaa. Tytöllä alkoi olla sellainen hermostunut "mutkumähaluuuuuun"-känkkä tulossa, jolloin äiti totesi ykskantaan, että "Ei täällä kulta ole sitä elokuvaa. Mennään kotiin, niin äiti lataa sen Internetistä."

Tässä siis oli asiakas, joka olisi maksanut elokuvasta täyden hinnan, mutta kun sitä ei kaupasta löytynyt, niin sitten osoitteena on todennäköisimmin Pirate Bay.

Helpon, luotettavan, laajavalikoimaisen ja ilmaisen kanssa on kovin vaikea kilpailla. Ei mahdotonta, mutta jos todellista asiakaslähtöisen vaihtoehdon rakentamista ei edes haluta harkita, niin ne mahdollisuudet ovat jo menneet.

Posted by Henri at 14.06.08 13:00
Comments

Ei ei.

Tehdään lait ja valvonta niin tiukaksi, että P2P:stä napsahtaa *heti*.

Tai ei tarvita edes lakeja, annetaan viihdeteollisuudelle oikeudet seurata mitä ihmiset intternetissä oikein tekevät. Ei tarvitse poliisin resursseja haaskata.

Niin, ja kielletään salaus ja kaikki sellainen myös samalla.

(Juu, ei. Minäkin kyllä ostan suurimman osan viihteestä, mutta kun sillä virallisella tiellä vaan usein kestää kauan - nytkin on levyllä pari sarjaa odottamassa katsomista ja arvioimista. Kyllä hyvät sarjat tuleekin sitten ostettua.)

Posted by: Pare at 14.06.08 21:28