kesäkuu 05, 2008

Hell Bent for Leather!

Huomenna lennetään taas ja muutenkin pukkaa 50-tuntista työviikkoa, siksipä kirjoitan tiistain konsertista vasta tänään. Viikonloppu ja alkuviikko menivät kuin siivillä Halfordin tuotantoa iPodissa jyskyttäen ja tiistai-iltana fiilikset olivat korkealla.

Jähallilla tuli ensin jonotettua tunti karmivan hintaista, mutta siistiä t-paitaa ja sitten kuunneltua korkeintaan keskinkertaista lämppäriä Kiuasta (myönnetään, yksi biiseistä rullasi oikein hienosti), ja viimein vähän yhdeksän jälkeen valot sammuivat ja valtava Nostradamus-lakana täytti lavan taustan.

Hämmennyksekseni se ensimmäinen biisi, jossa "I am Nostradamus":ta hoilattiin, ei suinkaan ollut tämä aikaisemmin kuulemani tulevan levyn nimikappale, joka pistää sukat pöyrimään jaloissa, ja olisi sopinut täydellisesti keikan avausbiisiksi. (Tässä alla koko biisi bändin viralliselta YouTube-kanavalta.)

Vielä ilmestymättömän levyn kappaleiden livenä ensi kertaa kuunteleminen on aina onglemallista. Tutut biisit nostavat tunnelman kattoon helpommin. Vanhoja hittejä kuultiinkin ihan kiitettävästi Breaking the Law, Painkiller, Devil's Child, setin lopettanut You've Got Another Thing Coming ja eritoten Hell Bent for Leather, jonka aluksi Halford ajoi lavalle moottoripyörällä näyttäen suunnilleen kiiltävillä metallilevyillä pinnoitetulta Tom's Manilta, jäivät päällimmäisinä mieleen.

Melkein kuusikymppisiksi äijät jaksoivat innostaa yleisöä vallan mallikkaasti, ja tutuissa kertosäkeissä puoli jäähallia tuntui täyttyvän metalliväen laulusta. (Tässä alla kälyinen puhelinkameravideo Breaking the Law:n kertosäkeestä)

(Kyllä, minunkin ääneni oli aivan kuollut keikan jälkeen.)

Muutama oleellinen biisi jäi kuitenkin puuttumaan ja se hieman latisti loppuarvosanaamme. Jaana-Mari kaipasi eritoten Turbo Loveria ja minulle olisivat maistuneet tuon jo aiemmin mainitsemani Nostradamuksen lisäksi ainakin Screaming for Vengeance ja Metal Meltdown. Toistaiseksi uusimmalta levyltä olisin kuullut mielelläni Worth Fighting Forin, mutta ei se tunnelmallinen Angelkaan varsinaisesti huono valinta ollut.

Kaiken kaikkiaan siis nautinnollinen, mutta ei tajuntaa räjäyttävä ilta.

Posted by Henri at 05.06.08 21:51
Comments