toukokuu 08, 2008

Myöhäsyntyistä fanitusta: Rob Halford ja Judas Priest

En ollut nuore(mpa)na mikään erityinen hevimies, niinpä minulta menivät kaikki Judas Priestit, Black Sabbathit ja Iron Maidenit ohi. Pieni kosketuspinta muodostui Kiss-WASP-Twisted Sister -osastoon, mutta ei missään vaiheessa mitään varsinaista hurjaa fanitusta. Oikeastaan vasta Jaana-Mariin tutustuttuani löysin raskaan musiikin Rammsteinin ja muun saksalais-kaman kautta.

Kun Rob "Metal God" Halfordin Crucible-levy ilmestyi, muistan sitä hehkutetun kuin Jumalan toista tulemista, ja kun se sitten pari vuotta myöhemmin osui alelaarissa vastaan, poimin sen mukaan ja näin valon. Levy on eittämättä yksi parhaista kuulemistani raskaan musiikin kokonaisuuksista, ja nyttemmin vanhoilla päilläni olen siis niitä kuullut toisenkin kappaleen.

Miltei saman miten tuli sitten hankittua vertaisverkkokaupasta ja ulkomaalaisista nettikaupoista sekä Halfordin edellinen soolo Resurrection, Judas Priestin Halford-kauden kokoelma Metal Works sekä JP:n mahtava yhteenpaluulevy Angel of Retribution. Minulla kun on tapana joskus mitata näitä asioita tilastojen kautta, niin Last.fm:n mukaan Halford ja Judas Priest dominoivat aika hyvin kuuntelulistaani (ja tuo lista ei kerro edes koko totuutta, koska kuuntelen raskaampaa kamaa erityisesti ulkona, ja jostain syystä Audioscrobler ei tilastoi iPod-biisejäni enää läheskään aina).

Tämän "intron" kautta päästään sitten itse asiaan, eli seuraaviin uutisiin / havaintoihin:

  • Judas Priest esiintyy jäähallissa 3.6. ja meillä on liput!
  • Pari viikkoa myöhemmin bändiltä ilmestyy 90-minuuttinen tuplakonseptilevy Nostradamus, jonka bändi on lupaillut soittaa joillakin kiertueen keikoilla kokonaisuudessaan. (Minä tässä tuoreessa fanipoikaudessani kyllä toivoisin sitä hittikavalkaadiakin.)
  • Rock Band-peliin on juuri ilmestynyt ladattavaksi sisällöksi koko Screaming for Vengeance-levy. Kun vielä saataisiin se peli Suomeen, niin pääsisin eläytymään metallijumalan rooliin oikein kunnolla.
  • Halfordin soololevyjen eri versioilla on näköjään aivan eri biisit. Onneksi sain vinkin, että täydelliset versiot löytyvät iTunes Music Storesta, joten tavoistani poiketen suostuin ostamaan AAC-muotoista musiikkia ja hurautin samantien yhdeksän uutta biisiä metalliparhautta.

Halfordin ja Trent Reznorin yhteis-projekti 2wo on minulle tuttu, mutta seuraavana tutustumislistalla on Fight, Halfordin 90-luvun puolenvälin viritelmä. Sanoivat jossain arvostelussa, että Crucible-levy on kuulostaa kovasti loppuajan Fightilta.

Lähteet wikipediasta: Judas Priest, Rob Halford, Halford, 2wo, Fight, Nostradamus

Posted by Henri at 08.05.08 21:46
Comments

Saakeli. Merkintä joutui karmivan kommenttispämmihyökkäyksen uhriksi. Joudun sulkemaan kommentit. Pitää vissiin päivittää blogimoottori modernimpaan.

Posted by: Henri at 13.05.08 16:48