tammikuu 23, 2008

Kebab-linnun mysteeri on ratkennut

Bono estente.

Hyvin tunnettuja ympäri maailman ovat turkkilaiset ravintolat, joissa jättimäisen kebab-linnun grillatusta jalasta vuollaan asiakkaan silmien edessä höyryäviä siivuja nautittavaksi eksoottisten kastikkeiden kera. Mutta mistä kebab-linnut tulevat, miltä ne näyttävät ja mihin loput linnun ruhosta käytetään? Kaksi näistä kansakuntaa askarruttaneista mysteereistä sai vastauksen tänään.

Työmaaruokalamme listalla oli tänään meksikolaista risottoa, jonka lihaisampi osuus oli ilmiselvästi kebab-linnusta lähtöisin. Tästä voimme vetää johtopäätöksen, että kebab-linnun kotimaa on Väli-Amerikasta pohjoiseen, Amerikan Yhdysvaltojen rajan eteläpuolella. Miksi ja miten juuri turkkilaiset ovat kebab-lintua päätyneet maailman kulinaristeille syöttämään? Jokainen vastaus tuo tullessaan uusia kysymyksiä. Entä mikä on Baijerin Illuminaattien ja temppeliherrojen rooli tässä salaliitossa?

Jos pelkkä kebab-linnun koipi saattaa olla toista metriä korkea ja painaa kymmeniä kiloja, voinette vain kuvitella, millaisia petoja itse linnut ovat. Miksi sitten kukaan, paitsi tietenkin meksikolaiset ja turkkilaiset, eivät koskaan ole elävää kebab-lintua nähneet? Onko kebab-lintu mahdollisesti yöeläin? Elääkö se maan alla tai vuoristoluolissa? Nämä kysymykset jäävät edelleen vaille vastausta, mutta sen sijaan surmatun kebab-linnun muiden ruumiinosien loppusijoituspaikka selvisi meille yksinkertaisella päättelyllä ja inspiroituneella intuitiolla.

Oletteko koskaan lukeneet b-luokan grillimakkaran tai eineslihapullapaketin tuoteselostetta? Lihaa, ja lihaan verrattavia valmistusaineita? Googlen hakutulokset puhuvat karua, mutta kiistämätöntä kieltä. Suomalaisten elintarviketalojen veljeskunta on mukana konspiraatiossa. Miljoonia kiloja kebab-linnun siipiä, päitä ja ruhoja jauhetaan vuosittain suomalaisiin einestuotteisiin - vain jalat toimitetaan turkkilaisille maailman kaupunkeihin ja kyliin, ravintoloissa ja kioskeissa grillattaviksi.

Totuus on tullut julki. Päätän raportaashini tähän.

Boutros boutros ghali.

ps. Arvannette ehkä mitä meillä on pari päivää katseltu. Scorchio! Osansa saattaa olla myös viimein ensi kertaa lukemallani Foucaultin heilurilla.

Posted by Henri at 23.01.08 23:10
Comments