kesäkuu 28, 2007

Onko Kela pilannut sinun päiväsi?

... tai peräti elämäsi? Jos on, mitä teit? Kollegani ja kaverini Hopeapaju ja hänen viimeisillään raskaana oleva yksityisyrittäjävaimonsa ovat joutuneet sangen pahaan välikäteen Kelan ilmeisen virheellisen ohjeistuksen myötä.

Asia on vahvasti esillä Hopeapajun uudessa blogissa Jade Is A Bad Dog, johon lupasin linkittää, jos vaikka joku vastaavaa kokenut osaisi auttaa. Ilmeisesti edessä on pitkä, mutta toivottavasti ei turha valitusrumba.

Menkää, lukekaa, linkittäkää ja kommentoikaa. Tarina alkaa tästä merkinnästä.

Posted by Henri at 28.06.07 21:11
Comments

Niin, tuo oli kiintoisa tarina. KELAsta pitää muistaa yksi asia: se on valtion virasto ja vaikka siellä tehtäisiin virhe, se pitää aina korjata lain mukaisessa järjestyksessä. Sen toiminta pohjautuu erittäin tarkasti lakiin ja sen mukaan se toimii. Eli virallinen valitus on se oikea tie. Sukulaiseni on ollut KELAssa töissä ja hän totesi kerran, että vaikka kuinka järki käskisi tekemään toisin, virkailijan on pakko toimia ohjeiden mukaan. Jos hän päättääkin ns. oikaista ja asiakas esim. valittaa, virkailija on suoraan sanoen kusessa. Eli sääntöjen mukaan.

On kaiketi selvää, että KELA teki virheen, mutta milläs sen tässä tapauksessa todistaa? Vaikea tilanne.

Ja kyllä: se on byrokraattisin laitos, jonka tiedän. Tämä kommentti perustuu kokemukseen.

Posted by: Kari at 03.07.07 00:59