toukokuu 22, 2007

Double Feature?

Eräänä kauniina iltana Robert Rodriguez ja Quentin Tarantino istuivat jälkimmäisen kotona katsellen tapansa mukaan Tarantinon järjestämää kahden eksploitaatioelokuvan settiä, ja päättivät toteuttaa oman elokuvaparinsa valkokankaalle, ja nimenomaan tuplaesityksenä. Planet Terror ja Death Proof esitettäisiin peräjälkeen, ja niiden edessä ja välissä fiktiivisten elokuvien trailereita.

Tänään päädyin selaamaan Finnkinon tulevien teatterielokuvien sivua, ja huomasin kauhukseni, että Suomessa, tässä länsimaisen elokuvakulttuurin kehdossa, elokuvat saavat ensi-iltansa melkein kahden kuukauden välein. Aika pitkä elokuvailta tiedossa. Kiitos vaan, ja haistakaa pitkä paska!

Totuuden nimissä tämä ei liene Finnkinon vika, vaan elokuvaa levitetään muuallakin maailmassa kahtena osana. Ilmeisesti reilun kolmen tunnin kesto oli liikaa jenkkiyleisölle, ja leffa menestyi odotettua heikommin, vaikka arvostelut olivat ylistäviä.

Tästä pääsinkin tarkistamaan mitä kuuluu Tarantinon edellisen kahteen osaan pilkotun teoksen kokonaiselle versiolle, mutta Wikipedian merkinnässä puhutaan vain mahdollisista etko- ja jatko-osista. Ehkä minun pitää poimia leffat Anttilasta jossain välissä, sen verran halvalla niitä on näkynyt. Täydellistä versiota saanee odottaa vielä toisenkin vuoden.

Tänään puolestaan postiluukusta kolahti The Notorious Bettie Page, joka oli kerrassaan viihdyttävä. Tutkin Wikipediaa selaillessani myös pinup-kuningattaren myöhempää kohtaloa, johon ei elokuvassa tai dokumenteissa suoraan viitattu, ja sain yllätyksekseni selville, että rouva on edelleen elävien kirjoissa, ja saavuttanut kunnioitettavan 84 vuoden iän.

Vaikka Page onkin vältellyt valokuvissa esiintymistä, "jotta maailma muistaisi hänet sellaisena kuin hän kukkeimmillaan oli", löytyi yksi kuva, jossa pop-kulttuuri-ikoni poseeraa Playboyn pyjamajuhlissa 80-vuotiaana - eikä muuten näytä päivääkään yli viisikymppiseltä.

Posted by Henri at 22.05.07 22:07
Comments