toukokuu 15, 2007

Syyllinen, kunnes toisin todistetaan

Mikki (yks ja kaks), Merten, Janne ja Kari Haakana (lue myös kolme edellistä kirjoitusta) perustelevat aivan tarpeeksi hyvin, miksi keskustelupalstojen moderointia ei pitäisi tehdä pakolliseksi.

Minä tyydyn ihmettelemään, mistä tämä pakottava tarve pitää kaikkia potentiaalisina rikollisina ja syyllistää massoja muutaman mätämunan idiotismista kumpuaa. Siitähän tässä on kyse: moderaattoreiden ei suinkaan olisi tarkoitus poimia valitusten perusteella niitä, ehkä 0,001 prosenttia viesteistä, jotka ovat rikollisia, vaan todeta ne loput 99,999 prosenttia viesteistä laillisiksi. (Luvut sieltä kuuluisasta hatusta.)

Tämä on (melko) vähän sama, kuin että myymäläetsivät eivät kyttäisi pitkäkyntisiä, vaan ihan periaatteen vuoksi raahaisivat kaikki asiakkaat takahuoneeseen ja kohdistaisivat heihin henkilöön menevän tarkistuksen. Vakaa uskoni onkin, että uuden maailmanjärjestyksen moderaattoreiksi olisivatkin vapaaehtoisesti hinkumassa juuri sellaiset henkilöt, jotka mielellään kaivelevat duunikseen toisten peräsuolia, mutta eivät läpäisseet tullilaitoksen pääsykokeita.

Todistammeko uuden ammatikunnan syntyä? Ruumiilliseen vartijakoulutukseen kelpaamattomat sheriffi-wannabeet saavat viimein todistaa osaamisensa moderointiopiston ensimmäisen vuosikurssin luennolla, "Voiko olematonta kunniaa loukata?" ja sen konkreettisemmassa harjoitustyössä "Erota Hymyssä julkaistu alastonkuva kunnianloukkauksesta".

Eksyn ehkä - no, varmasti - aiheesta, mutta luen samaan kategoriaan dvdee-levyjen pakolliset "piratismi on sairaus" alkuanimaatiot, jotka siis on suunnattu maksaville asiakkaille. Piraattien, joiden paikka helvetissä on raiskaajien ja keskustelupalstoille kirjoittajien välisellä kehällä, versioista tuollaiset käyttäjää häiritsevät kikkareet on poistettu, joten kukaan piratismia hyödyttävä ei niitä edes näe.

Eikö olisi aika - ja tässä tulee se surkea aasinsilta - saada jokaisen ruokakaupan ovelle kaksimetrinen ja satakiloinen karpaasi, joka ravistelisi jokaista asiakasta kraivelista ja läimisi mummoja avokämmenellä molemmille poskille samalla kiljuen aliupseerikoulussa treenattujen keuhkojensa pohjalta, että "ET SITTEN VARASTA!"?

Posted by Henri at 15.05.07 23:55
Comments