huhtikuu 17, 2007

Vuoden ensimmäinen kamera

Ostin sitten kameran - Jaana-Marille. Samalla tuli lunastettua eräs viitisen vuotta sitten tekemäni lupaus.

Valinta osui lopulta Canon Ixus 850 IS:ään, koska siinä on tärinävakain, 3:2-kuvamuoto, vanhoista Canoneista tuttu käyttöliittymä ja "tarpeeksi hyvät" muut ominaisuudet.

Aivan viime metreillä bongasin Digicamera.netistä arvostelun, joka hehkutti maasta taivaaseen Fuji Finepix F30:iä. Kamerassa on myös 3:2-kuvat, isompi sensori, aika- ja aukkoperusteinen valotus sekä ISO 3200, joka Verkkokauppa.comissa suorittamani pikaisen testin perusteella on reilusti kohinattomampi kuin oman digijärkkärimme ISO 800. Aika lienee siis lopulta ajanut täysin ohi kuvauskalustostamme.

Vertailumielessä tuli katseltua molempia kameroita myös Flickrissä, josta aika kivasti näkee millaista jälkeä asiaan vihkiytyneet harrastajat saavat aikaiseksi:

Flickr: Canon Ixus 850 IS
Flickr: Fuji Finepix F30

Annoin Jaana-Marin itse tehdä valintansa, jonka lopulta ratkaisi valmistajan ja toimintojen tuttuus, F30:n mallikappaleen hienoinen epävarmuus sekä erityisesti testitilanteessa vakuuttanut Canonin makrokuvaustila (odotettavissa ensi kesänä: lähikuvia horsmista).

Nyt itselleni tulee siis (ainakin väliaikaisesti) käyttöön Canon Ixus 500, joka vaatii hieman jeesusteippiä muistikorttiluukkunsa päälle. Saa nähdä miten neljä vuotta vanha oikea kamera pärjää pian käsiini putoavalle Nokia N95-multikalle.

Jään kuitenkin vielä haaveilemaan EOS 5D:stä ja (huomatkaa, ei suinkaan "tai") Sigma DP1:stä. Tuolle Fujin kameralle on kyllä ilmestynyt jo kaksi seuraajaa. Jos Sigma vielä kauan viivyttelee, joku toinen valmistaja julkaisee myös ison kennon pokkarin. Ja jos Sigman hinta jää tonnin kieppeille, niin sillä saa jo neljä Fujia. Pistää miettimään.

Mitenkään mihinkään liittymättä: Uudesta paperi-Wiredistä bongasin tämän: Absolutely MAD Magazine - 50+ Years, yli 600 numeroa Mad Magazinea DVD-levyllä. Eikä hintakaan päätä huimaa. (Samaan hintaan irtoaisi näköjään samassa formaatissa 40 vuotta X-Meniä, Fantastic Fouriia, The Avengersia ja montaa muutakin sarjakuvaa.)

Posted by Henri at 17.04.07 21:45
Comments

Nokian n95 vaikutti kyllä aika muikealta vehkeeltä, kun viime viikonloppuna vihdoin itsekin pääsin kokeilelaan laitetta käytännössä. Itse ollut vain puhelimen tuotantopuolella, jossa opin vihaamaan rasittavaa mokomaa vaikeutensa takia, mutta lopputulos on jopa ihan toimiva! Kuitenkin, minusta puhelinta ja kameraa ei pitäisi sotkea keskenään. Tilaa laukusta toki säästyy, kun kahden tilalla kantaakin vain yhtä. Silti tuo on sellainen "haluatko vähän puhelinta kameraasi" tyylinen ratkaisu. Testaamani yksilön omistaja sanoikin "en sitä puhelimeksi ostanutkaan..."

Posted by: Oola at 18.04.07 12:45

Itse olen testaillut vain N95:n versiota, jossa on valmis rauta, mutta vielä keskeneräinen softa. Odotan kokemusta valmiilla luurilla.

Posted by: Henri at 18.04.07 18:10

Mulla tuli valittua pariksi tuo sama IXU850 ja zoomailuun Olympus SP-550uz. Molempiin oon kyllä tyytyväinen.

Posted by: Timo at 18.04.07 21:45