maaliskuu 11, 2007

TV-invaasio

En usko koskaan katsoneeni yhtä paljon televisiosarjoja kujin nykyään. Sinänsä hassua on toki, etten seuraa niistä yhtään Suomen televisiokanavilta, vaan joko lataan netistä alkuperäisen esitysaikataulun tahdissa tai katselen omilta tai kaverien dvd-kokoelmilta.

Vakituisessa seuranassa ovat olleet jo jonkin aikaa Lost, Rome, Battlestar Galactica ja nykyinen suosikkini Heroes. Mutta eihän neljä sarjaa riitä mihinkään.

Merkinnän otsikko juontaa tällä viikolla katsomaamme 22-osaiseen Invasion-sarjan ensimmäiseen ja ainoaksi jääneeseen kauteen. Tasoltaan ailahteleva Invasion of the Body Snatchers -versio alkaa hitaasti, mutta kiihtyy loppua kohden varsin toimivaksi jännäriksi, jonka henklöhahmoista alkaa oikeasti välittämään.

Jutun jujuna on tällä kertaa se, että harva asia on mustavalkoista, eikä kloonatuille avaruusmömmön ja ihmisen hybrideille itsellekään ole täysin selvää, mitä on tapahtunut. Hirmumyrskyn eristämässä pikkukaupungissa vähitellen kaikille selviää, että osa kaupunkilaisista on muuttunut myrskyssä jotenkin, mutta heidän kanssaan pitäisi osata kuitenkin elää. Keskipisteessä on floridalaisen puistonvartijan ja hänen lääkäri-ex-vaimonsa uudet perheet, jotka eivät selviä myrskystä muutoksitta. Suuri osa ensimmäisen kauden keskeisistä kuvioista ehditään kursia kasaan, mutta sarja päättyy cliffhangeriin, eikä jatkoa ole tulossa. Olisihan tätä ihan mieluusti toisenkin kauden katsonut.

Entouragea katselimme kokonaiset kaksi jaksoa Neloselta, kunnes missasin pari jaksoa työkiireiden vuoksi. Onneksi netistä löytyi helposti kaikki kolme kautta, ja parissa viikossa olimme siinä pisteessä, jossa jenkeissä jäätiin tauolle viime vuoden puolella. Huhtikuussa pitäisi alkaa kolmannen kauden jälkipuoliskon. Rentoa ja hyvinkirjoitettua hupia minua kovasti viehättävästä elokuvamaailmasta.

Deadwoodin kaksi ensimmäistä kautta ahmimme omilta dvdeiltä (Cd-Wow myi ainakin kakkoskautta hävyttömän halvalla), mutta nyt olemmekin tiukan haasteen edessä: jaksammeko odottaa kolmannen kauden ilmestymistä dvdeelle, vai tuleeko jossain vaiheessa ylittämätön tarve Cocksuckereihin, kuten sarjaa meillä kotona kutsutaan. Ehdottomasti Heroesin ohella kovinta kamaa, jota olemme viime aikoina katsoneet.

Alkuvuodesta katsomamme Life on Marsin toinen ja samalla viimeinen kausi on myös jo käynnissä. Luulen, että latailen sen kahdeksan osaa rauhassa, ja katsomme sen vasta sitten.

24:stä emme ole nähneet kuin ensimmäisen kauden, mutta suunnitelmissa olisi tsekata ystäväpariskunnan kanssa ne loputkin, kunhan vaan saadaan aikaa järjestettyä.

Anttilan taannoisesta tv-boksi-alesta tuli hankittua neljä kautta Futuramaa, jota olen aiemmin nähnyt vain ensimmäisen kauden ja muutamia muita hajajaksoja. Olen kuitenkin antanut kertoa itselleni, että taso senkuin paranee.

Omassa hyllyssä odottavat myös vielä katsomistaan ainakin Band of Brothers, Riget, Cidade des Homens, nostalgia-arvoinen Moonlighting sekä kasa kotimaista komediaa ja The L Wordin ensimmäinen kausi. Kovalevyllä polttelee kehuttu Lost Room. Tarpeeksi moni ihminen on myös kehunut Veronica Marsia, että kaipa sekin pitää ottaa jossain välissä katseen alle.

Jatkuvien selkävaivojen lisäksi onnistuin viime viikolla käräyttämään myös kotikoneeni niin pahasti, että se piti viedä huoltoon pelastettavaksi. Niinpä en pitkästä aikaa istu kaikkea aikaani internetin ääressä, mikä on sekä turhauttavaa että virkistävää vaihtelua.

Posted by Henri at 11.03.07 21:00
Comments

Meillä odotetaan innokkaasti Galactican kolmannen kauden saapumista boksissa hyllyyn. Se pitää saada heti!!

Posted by: Schizo-Janne at 11.03.07 22:46

Teillä täytyy olla mieletön itsehillintä. Mun on kokolailla pakko nähdä Galacticani samalla viikolla, kun se jenkkitelevisiossa on tullut. (Okei, seuraavalla, koska se tulee jenkeissä sunnuntaisin.)

Nytkin ovat vieoitusoireet päällä, koska ystävä, jonka kanssa sarjaa seuraamme, on kahden viikon lomamatkalla.

Posted by: Henri at 11.03.07 23:29

Futuramasta sen verran, että vaikka niitä bokseja on myynnissä vain neljä, on niille silti jostain ihme syystä ympätty kaikki viisi kautta. Teeppä vaikka vertailuja boksien sisällön ja esim imdb:n jaksolistan välillä mikäli kiinnostaa.
Futurama on minunkin suosikkisarjojen listalla mutta vielä olen pitäytynyt niitä bokseja ostamasta. Alkuperäiset hauskat jaksojen nimet ainakin ovat menettäneet paljon suomennosten myötä, vaikka kaipa levyltä englanninkieliset valikot löytynee(?)

Posted by: Lasse at 15.03.07 17:11

No pirskatti. Tämäpä suorastaan hienoa. Ei sitten tarvitse metsästää sitä viidettä kautta mistään. Mistäköhän moinen erhe johtuu? Ehkä sarja on esitetty esimerkiksi Briteissä tuollaisella jakso-jaolla.

Jep, englanninkielisillä valikoilla sarjaa täällä katsellaan.

Posted by: Henri at 17.03.07 23:20