tammikuu 16, 2007

100 Luotia ja muita tarinoita

Näyttää siltä, että alkuvuoden vapaa-ajan vie sarjakuva. Ainakin perjantai-illan jälkeen olen käyttänyt lähes kaiken vapaa-ajan (mitä nyt on välillä täytynyt vaimoa ja ystäviä viihdyttää) Brian Azzarellon ja Eduardo Risson erinomaisen noir-henkisen 100 Bullets-kosto- ja salaliittoepookin parissa.

Sarjan kokoelmat ovat aikanaan ilmestyneet niin hidasta tahtia, että jatkuvaan juoneen oli hankala päästä mukaan, niinpä lopetin lukemisen seitsemänteen kirjaan aikomuksenani lukea kaikki alusta uudelleen. Nyt takana on reilut 1300 sivua tiukkaa dialogia, elämää suurempaa shakkipeliä aseistetuilla nappuloilla ja uskomattoman kauniin tyyliteltyä tummaa piirrosta. Vielä on jäljellä suurin osa yhdeksännestä kirjasta ja tänään hankkimani kymmenes kokoelma. Sarja loppuu 100. numeroonsa, ja kokoelmia ilmestynee vielä kolme tai neljä seuraavan parin vuoden aikana.

Viikonlopun rutistuksesta innostuneena poimin paikallisen sarjakuvaliikkeen hyllystä myös kuin minua odottaneet Warren Ellisin uusien sarjojen Desolation Jones (1) ja Global Frequency (1 ja 2) ensimmäiset kokoelmat. Tähän kun lisätään vielä Amazonista bongaamani halventuneet mestarillisen Alan Mooren Absolute Watchmen ja Lost Girls sekä Liken viimein loppuun julkaisema Akira, jonka nyt pääsen viimein lukemaan ensi kertaa alusta loppuun, niin luettavan ei pitäisi ihan heti loppua.

Manga-puolella olen myös pakotettu hankkimaan joululahjaksi saamani ykkösosan seuraksi loput kuusi kirjaa Nausicaä of the Valley of the Windiä. Ennen 300-leffan tuloa pitää vielä lukea Frank Millerin alkuteos uudelleen ajatuksen kanssa.

Jos helmikuusta alkaen seuraamme vielä säännöllisesti viittä tv-sarjaa, niin voi olla, että alkuvuoden leffasaldo jää viime vuosia alhaisemmaksi.

Posted by Henri at 16.01.07 23:45
Comments

Tuo Nausicaa on kyllä mainio sarja. Tuon kun lukee niin käy kyllä sen leffaa sääliksi - se kun oli niin ohut viipale koko tarinaa.
Nausicaa manga kuuluu ehdottomasti parhaimpien teosten joukkoon. Tuossa se on Sandmanin vieressä.

Posted by: Oliver Weinitschke at 17.01.07 11:40

Näin mulle on kerrottu. Nyt näyttäisi vaan onglemalta, että tuon nimenomaisen painoksen kakkoskirja on loppunut joka paikasta, niin paikallisilta, kuin Amazonistakin.

Posted by: Henri at 17.01.07 14:43