joulukuu 26, 2006

Lunta, rautatiekiskoja ja ... verta

Takana on rentouttava joulu Pohjois-Karjalassa, jonka lumi peitti juuri parahultaisesti aattoa edeltävänä yönä. Juna puksutti vajaat viisi tuntia suuntaansa, mutta onneksi olimme varanneet liput ajoissa, ja saimme näin pistokkeelliset paikat, joten viihdettä puskevasta läppäristä ei mehu loppunut.

Olimme varanneet useammankin elokuvan matkan ratoksi - jos nyt kolmetuntista Hitler-elokuvaa voi rattoisaksi kutsua - mutta voiton vei ystävän vahvasti suosittelema uusi jenkkisarja Dexter, jonka kaikki 12 jaksoa sain käsiini juuri ennen lähtöämme. Menomatkalla neljä ensimmäistä, paluumatkalla viisi lisää, ja sitten olimmekin jo niin täpinöissä, että ne kolme viimeistä oli pakko katsoa kotona samaan syssyyn ja nukkumaan päästiin eilen vasta kolmen jälkeen yöllä.

Järisyttävän tiukka rikosdraamasarja, kertoo Dexter Morganista, joka toimii Miamin poliisin rikospaikkatutkijaryhmässä veri- ja veriroiskespesialistina. Dexter on myös sarjamurhaaja. Ja vaikka hänellä onkin oma koodistonsa, jonka mukaan hän valitsee uhrinsa rikollisista, jotka kohtalonsa ansaitsevat, niin kyseessä ei ole mikään köykäinen vigilante-seikkailu, vaan Dexter on aito sosiopaatti, joka tappaa tappamisen tarpeesta.

Sarjan juoni seuraa toisen Miamiin pesiytyneen sarjamurhaajan jahtia. Dexterin ja tappajan välille syntyy sellainen kissa ja hiiri -leikki, etten toista vastaavaa muista. Sivujuonena seurataan tunteettoman päähenkilömme yrityksiä sulautua yhteiskuntaan elämällä mahdollisimman normaalia elämää. Oman mausteensa tarinaan tuovat takaumat Dexterin ja hänen poliisi-ottoisänsä omalaatuisesta suhteesta.

Erinomaisia roolisuorituksia tekevät eritoten Six Feet Underin Michael C. Hall pääosassa, isää takautumissa esittävä James Remar, jonka ainakin minä muistan parhaiten tätä ennen Sex and the Cityn ikääntyvänä playboy-Richardina sekä "sankarin" tyttöystävää esittävä Julie Benz, jota en edes ollut tunnistaa Angelin ja Buffyn Darlaksi, sen verran herkän roolin hän veti.

Suosittelemme lämpimästi. Ladatkaa verkosta, ostakaa dvdeet, kunhan ne ilmestyvät tai katsokaa telsusta, jos joku kanava tämän joskus Suomeen tuo.

Posted by Henri at 26.12.06 13:27
Comments

:
cod online pharmacy
canadian pharmacy
pharmacy continuing education
online pharmacy no prescription
news health and medicine

!

Posted by: Hillary at 21.01.07 00:50