joulukuu 03, 2006

Monitorinvaihtajaiset, osa 3

Kyllästyin odottelemaan (osa 1, osa 2) ja päätin lyhyen tuotevertailun jälkeen hankkia tuolla ensimmäisen merkinnän kommenteissa suositellut LG L2000C -montorin. Nyt taas kelpaa taas katsella ja editoida 1600x1200 tilassa.

Ainoat suunnilleen saman korkuiset, järkevän hintaiset wide-monitorit olisivat olleet Samsungin vehkeitä, ja kuten tiedämme, niiltä ei ole lupa odottaa takuuajan (3v.) ylittävää elinikää, joten ne ovat toistaiseksi boikotissa.

Kuva on terävä ja kirkas, värit hyvät. (Tein monitorille vain silmämääräisen värikalibroinnin Adobe Gammalla, mutta jossain välissä olisi kyllä tarkoitus hankkia ihan oikea kalibrointilaite.) Hieman yllättäen uuden monitorin "seksikkäimmäksi" ominaisuudeksi on nopeasti muodostunut 90 asteen pivot-toiminto, joka on herkkua varsinkin pystykuvia käsitellessä - laskennallisesti ruudulle ilmestyy noin 40% lisää pinta-alaa kuvaa varten.

Pivot

Tässä syntyy muotokuva-joululahja, joten ollaanpa siitä ihan hys-hys.

Vanha Samsungin 21-tuumainen kuvaputki makaa tuossa lattialla käyttämättömänä. Tällä hetkellä 1024x768-tila on käyttökelpoinen, mutta kaikki sitä tarkemmat näyttötilat ovat melkoista suttua. Jos jollakulla on tarvetta vaikka kakkosmonitorille, niin ilmoitelkoon itsestään.

Posted by Henri at 03.12.06 18:22
Comments

Kas kas, en ihan noin vakavasti otettavaa kommenttia alun perin luullut kirjoittavani. Noh, joka tapauksessa itselläni möllöttää pöydällä samainen monitori. :)

Jos kehtaa kysäistä, niin minkälaisiin asetuksiin päädyit kontrastissa ja kirkkaudessa sekä Adobe Gamma-säätimen asennossa? Myöskin kalibrointilaitetta omistamattomana on tullut vähän väliä hinkkailtua asetuksia, kunnes kuva miellyttää.

Posted by: Jugi at 04.12.06 10:57

En toiminut aivan Gamman ohjeiden mukaan, vaan päädyin minäkikn silmää eniten miellyttävään säätösettiin:

Monitorissa Brightnes: 40, Contrast: 80
Adobe Gammassa oletusarvot olivat parhaat arvot 2,2 ja 6500K.

Posted by: Henri at 13.12.06 21:27