lokakuu 19, 2006

Saksa on rakkauden kieli

Päivitetty 23.10.

Tässä päivänä toisena korvaani tarttui aiemmin niin tarkkaan lukematon kertosäe Rammsteinin Rein raus kappaleesta:

Rein! Raus!

Tiefer, tiefer!
Sag es! Sag es laut!
Tiefer, tiefer!
Ich fühl mich wohl in deiner Haut
.. und tausend Elefanten brechen aus

Eli vapaasti (englanninoksen ja Googlen avulla) käännettynä ja ilman riimiä:

Sisään! Ulos!

Syvemmälle, syvemmälle!
Sano se! Sano se ääneen!
Syvemmälle, syvemmälle!
Tunnen itseni ihosi sisällä
... ja tuhat elefanttia purkautuu ulos

Norsupyssy, mikä norsupyssy...

Tästä päästäänkin päivän epistolaan, eli syksyn saksankielisiin metalli/industrial -julkaisuihin. Aloitetaan Rammsteinista.

Marraskuun 17. Rammsteinilta ilmestyy peräti kolme erilaista painosta Völkerball-nimisestä konserttitaltioinnista (hinnat Saksan Amazonista:

  • Standard edition (23 eur): Live-dvd (140 min) ja live-cd (75 min)
  • Special edition (32 eur): Live-dvd, Dokumentti-dvd (90 min) ja live-cd
  • Limited edition (56 eur): Kiertuekuva-kirja (190 sivua) Live-dvd, dokumentti-dvd ja kaksi live-cdeetä (yht 140 min.)

Arvaatteko, minkä minä hankin? Arvaatteko?

Nopeammin täytyy pistää hankintaan nimikko-esikoisellaan tajunnan räjäyttäneen Eisbrecherin uutukainen Antikörper (virallisella saitilla on ääninäytteitä) ja pitkän linjan slovenialaisen puurtajan Laibachin tuore Volk. Molemmat levyt ilmestyvät Amazon.de:n mukaan... huomenna!

Samalla täytynee tilata myös Laibachin edellinen WAT, jonka kaverikopio on inspiroinut minua vaikka mihin - rakkauden ja taiteen - tekoihin.

Lisäys: Minua oikaistiin (kiitos, Demoss) Sag es laut -ilmaisun oikeasta käännösmuodosta. Lisään samalla tähän Laibchin uuden levyn ensimmäisen musiikkivideon (kun bändi kerran tarjoaa sitä YouTuben kautta embedattavana), joka ei varsinaisesti täytä niitä odotuksia, joita levylle WATin jälkeen asetin. Tämä on selvästi enemmän sitä Kunst-machine -kamaa.

Ai niin, ja Völkerballin biisilista löytyy viralliselta saitilta.

Lisäys 2.1.2007: En tiedä saiko tuota Limited Editionia missään välissä noin halvalla kuin Amazonin ennakkotilaushinta oli. Jos sai, niin olisi kyllä kannattanut. Ilmestymisen jälkeinen hinta on vähintään puolitoistakertainen, ja eBayssä paketista saa jo melkein kolminkertaista hintaa.

Posted by Henri at 19.10.06 23:56
Comments

Näin se on.
Mistäköhän visaton voisi tuota Limited Editionia saada? Cdon.com tuskin on avulias tässä asiassa.
Onkohan kirjassa kuvia suomen keikoilta? Ruisrokissa Rammsteinin backstaken väki villiintyi punkien joukolla kuvaamaan kylttiämme, jota eturivissä esittelimme (http://www.charlysangels.net/senni/Rammstein.jpg).

Posted by: Oola at 20.10.06 00:31

Jos mulla ei olisi luottokorttia, niin menisin luultavasti lähimmälle Stockmannille kyselemään. Siellä ollaan yleensä aika palveluhaluisia, ties vaikka tilaisivat levyn.

Uskoisin, että löytyy myös metallimusiikkiin erikoistuneita levyliikkeitä, jotka ottavat pakettia valikoimiinsa. En kyllä tunne tällaisia liikkeitä, kun itse ostan käytännössä kaiken uuden ulkomaisen musiikin verkkokaupoista.

Posted by: Henri at 20.10.06 10:57

Volkhan on Laibachin ja Silencen yhteistyötä, ja sisältää 14 kansallislauluinspiroitunutta vetoa, jos et jo tiennyt. Eli selvästi enemmän juurikin sitä kunst-kamaa, jonka takia Laibachia rakastan :-)

Posted by: Hakkis at 25.10.06 18:54

Joo, tuon kansallislauluinspiraation tiesin. Ilmeisesti niillä on joka biisillä natiivilaulaja vetämässä kertosäettä omalla kielellään.

Mulle Laibach on kolahtanut kovimmin juuri tuolla WATilla ja sitten niillä muutamalla sovituksella vanhoista hittibiiseistä. Queenin One Vision saksaksi on suorastaan pelottava.

Laibachin miksaama Mina Harker's version Rammsteinin Ohne Dich'stä on myös loistava.

Posted by: Henri at 25.10.06 21:20