lokakuu 17, 2006

Me ollaan Sankareita kaikki...

Osui ja upposi

Katsoimme juuri hyvässä seurassa viime viikolla jenkeissä esitetyt Lostin ja Galactican, jotka olivat taas mainioita, mutta juuri nyt päässä pyörii tämän syksyn sarjauutukainen Heroes, jota ehdimme katsomaan kaksi ensimmäistä neljästä ulostulleesta jaksosta.

Heroes kertoo tavallisista ihmisistä, jotka huomaavat yht'äkkiä omaavansa erikoislaatuisia kykyjä, kuten haavoittumattomuuden, tulevaisuuteen näkemisen, lentotaidon tai kyvyn taivuttaa aika-avaruutta - klassisia supersankarivoimia siis. Asiat eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia kuin miltä ne kuulostavat. Premissiin kuuluu esimerkiksi, että tulevaisuutta ennustava taiteilija maalaa ja piirtää näkyjään vain tiedostamattomassa tilassa heroiinin vaikutuksen alaisena - eikä tiedä uskoako niihin itsekään.

Hahmoihin kuuluu monenmoista proto-stereotyyppiä, joista toivottavasti kehitetään vielä paljon kivaa: on japanilainen Star Trek- ja X-Men-friikki (arvatkaa, kuka on samistumiskohteeni numero yksi), supervoimainen cheerleader (Buffy, anyone) sekä poliitikkoveljensä varjossa kasvanut angstinen nuorimies, jonka uskoa omiin lentotaitoihin epäillään lähinnä itsemurhahakuisuudeksi, jne.

Ensimmäinen jakso oli ihan kiva, mutta toisessa jaksossa hahmot ja tarina lähtivät rullaamaan suorastaan lennokkaasti (pun, intended) ja viimeistään jakson lopussa kolahti niin pahasti, että olimme kaikki kolme koukussa. Kahdella jaksolla sarja lunasti paikkansa tämän vuoden seurattavien listalla.

Näyttelijöistä on pakko mainita Aliaksen Greg Grunberg pulskana poliisina ja riemastuttava Masi Oka, joka näköjään IMDb:n mukaan tekee toista uraa ison budjetin efektielokuvien digitaalitaiteilijana Idustrial Light and Magicillä. Toisessa jaksossa piipahtaa hyvin pienessä roolissa Stacy Haiduk, jonka tunnistin vasta jälkeen päin näyttelijättäreksi, joka teki nuoreen Henriin lähtemättömän vaikutuksen Seaquest DSV:n märkäpuvuissa... mutta nyt eksyn aiheesta.

Sarja on vasta alussa, hankkikaa käsiinne nyt tai odotelkaa vuosi, ennen kuin joku herää ja ostaa sen tänne pohjolan perukoille. TV.comin mukaan sarja on 13.3 miljoonalla katsojallaan jenkkien syyskauden katsotuin uusi sarja, joten kyllä se Suomeenkin vielä saadaan.

NBC:n virallinen saitti
TV.comin Heroes-sivut

(molemmissa on varmasti eriasteisia spoilereita, liikkukaa varoen)

Posted by Henri at 17.10.06 23:47
Comments

Neljännen Heroes-jakson cliffhanger pääsee vuoden huippuhetkien joukkoon. :)

Posted by: samik at 21.10.06 02:25

Jo vain.

Muutenkin kolmos- ja nelos-jaksot vakuuttivat lisää. Tässä linee tosiaan tämän vuoden SE sarja.

Nyt jos Lost vain piristyisi. Kaksi ensimmäistä jaksoa eivät ole olleet mitenkään ihmeellisiä.

Posted by: Henri at 23.10.06 11:37