elokuu 23, 2006

Mene länteen! Elo siel' leppoisaa on ...

Alkuviikko on ollut melkoista tunteiden vuoristorataa. Yllätystä, hämmennystä ja äärimmäistä innostusta on seurannut karvas pettymys, varoivainen toiveikkuus, lievä kutina ja lopulta yletön onnellisuus.

Sunnuntaina jätimme Finnconin viimeiset ohjelmanumerot väliin, ja painuimme Meilahteen katsomaan kämppää. Emme oikeastaan olleet ostoaikeissa, kunhan menimme katsomaan, mitä pyydetyllä hinnalla saisi. Yllätykseksemme asunto olikin täydellinen, ja päätimme tehdä siitä tarjouksen heti, kun asia olisi pankin kanssa neuvoteltu.

Maanantaina välittäjä soitteli perääni ja kyseli vieläkö olemme kiinnostuneita. Lupasin soittaa uudelleen tiistaina, kunhan rahoitus olisi selvillä. Pankilla ei ollut mitään lainasuunnitelmaamme vastaan, ja otinkin välittäjään yhteyttä jo illalla, ja sovin uudesta näytöstä tiistai-illaksi. Näytön jälkeen olisin valmis tekemään tarjouksen. Yöllä ei jännitykseltä paljoa nukuttu.

Tiistaina välittäjä soitti. Oletin että hän varmistaisi näytön illaksi, kuten oli sovittu, mutta ei ... Joku ruojake oli tehnyt täyshintaisen tarjouksen kämpästä. Meidän kämpästämme. Sikakoirat! Ektoplasmat! Alabasteriset tabernaakkelit! Pettymys oli valtava. Olisimme todella nähneet itsemme asumassa kyseisessä kämpässä. Tiistaiyönäkään ei vitutukselta paljoa nukuttu.

Keskiviikkona, eli tänään, Jaana-Mari soitti toiselle välittäjälle ja sopi näytön toisesta, "ihan kivasta", kämpästä. Heti selästä pudottua takaisin ratsaille, tai jotain sellaista. Sovittiin, että jos asunto on hyvä, minä lähden töistä aikaisemmin ja tulen taksilla tsekkaamaan paikan. Ja niinhän siinä kävi, että minut kutsuttiin paikalle. Alkuvaikutelma ei ollut mitenkään täydellinen; silmä tarttui pieniin puutteisiin, kuten pintahalkeamiin seinissä ja naarmuihin lautalattiassa.

Aikani ympäri huoneistoa tarvottuani, aloin kuitenkin nähdä sen monipuolisuuden ja sisustusmahdollisuudet. Koska välittäjällä ei ollut kiire, ja hän selvästi haistoi ostoaikeemme, vietimme paikan päällä yhteensä kolme ja puoli tuntia. Lopulta - kutsuttuani ensin rakennus- ja asuntoasioista paremmin perillä olevan isäni konsultoimaan - päätimme tehdä tarjouksen.

Mietimme pitkään ryhtyisimmekö tinkimään, mutta koska oli teoreettinen mahdollisuus, että asunnosta tehtäisiin toinenkin tarjous jo seuraavana aamuna, emmekä halunneet kokea uutta musertavaa pettymystä, niin päätimme tarjota sen mikä oli pyydetty, ja se oli siinä sitten.

Asunto oli jo valmiiksi tyhjä, eli kunhan raha on ensi viikolla vaihtanut omistajaa, pääsemme kantamaan tavaroita uuteen päämajaamme ja rakkauden temppeliimme. Otsikon mukaisesti siirrymme länteen ja muutumme boheemeista kalliolaisista hienostuneiksi Töölön asukeiksi.

Toki olemme toistemme lisäksi naimisissa myös pankin kanssa ainakin seuraavat 20 vuotta, mutta se ei tunnelmaa latista juuri nyt. Uusi asunto on sunnuntaina katsomaamme pienempi, kalliimpi ja huonommassa kunnossa, mutta paremmalla paikalla ja tilaratkaisultaan selvästi parempi. Säilytystilaa on varmaankin viisinkertaisesti, ja sitähän me todella olimme vailla.

Hauskoja yksityiskohtia riittää: keittiössä muun muassa on yhdeksän pientä kaappia niin korkealla, etten edes minä yletä niihin ilman tikapuita. Massiivisessa olohuoneessamme on laskujeni mukaan seitsemän kahden sähköpistokkeen rasiaa.

Lopuksi tahdon julistaa olevani maailman paras aviomies. Jaana-Mari saa oman kenkä-, käsilaukku- ja iltapukuhuoneen. (No, en minäkään tässä diilissä aivan osattomaksi jää.)

Posted by Henri at 23.08.06 23:12
Comments

Olen niin onnellinen! Ja vauhkona innosta! Heräteshoppasimme kotimme, tosta vaan. Oikeastihan minun piti tänä iltana olla hammaslääkärissä, mutta hammaslääkärin sairastuttua aikani peruttiin eilen. Ohos, tämmöistä siitä seurasi. IIIK! IHANAA!

Posted by: Jaana-Mari at 23.08.06 23:23

Kuten jo puhelimessa sanoin, oletan, että Jaana-Mari saa jalkineilleen niitten arvoiset lasivitriinit ala Mommie Dearest!

Posted by: Jaakko at 23.08.06 23:31

Mahtavaa :) Paljon onnea!

Posted by: kolibri at 23.08.06 23:51

Onnea. Päästään reflektoimaan epäreiluja kilpailutarjouksia ehkä jo ihan kohta, jos ei omalla kohdalla natsaa.

Jos natsaa, lyön vetoa että meillä on enemmän säilytystilaa.

Posted by: Merten at 24.08.06 07:58

Hei mikämikä, kaikki käyvät täällä asuntokauppaa. Meidän kotimme on myyty ja nyt haussa tilaihme parvekkeella ja oikealla keittiöllä.

Kävimme eilen katsastamassa yhden asunnon Töölössä. Pohja ei sittenkään ollut hyvä ja liikaa "pientä laittoa" (lue: lattioiden hionta, seinäpinnat, ovet, keittiö kaapistot, kylpyhuone...), mutta sijainti oli upea! Tahtoo Töölöläiseksi!

Onnittelut Jaana-Marille jalkineshuoneesta.

Posted by: Mindy at 24.08.06 09:11

Toivottavasti kämppä on hyvä, eli onnittelut.

Mihins leffat laitetaan?

Posted by: OlliS at 24.08.06 09:21

Olohuoneessa riittää seinätilaa kirjahyllyille ja lisää piisaa työhuoneessa (jahka päätämme kumpi lähes samankokoinen huone on makuuhuone ja kumpi työhuone). Eteiseenkin ehkä...että leffat kyllä mahtuu esille!

Posted by: Jaana-Mari at 24.08.06 09:39

Jee! Jee!

Aiotteko rempata jotain ensin vai käynnistyykö rahtausoperaatio heti, kun avaimet ovat kädessä?

Posted by: Riikka at 24.08.06 10:13

Siivous ja kamanroudaus alkaa heti kun avaimet saadaan eli jo ensi viikolla on tarjolla mahdollisuus tsekata lukaalia ja luututa kaappeja yms kevyempää mutta aikaavievää puuhastelua.

Posted by: Jaana-Mari at 24.08.06 10:42

Hei makeeta - onnea vaan uuteen kotiin, kunhan sinne pääsette! T: Tommi

Posted by: Tommi at 24.08.06 15:37

Kiitoksia vaan kaikille onniteluista. Nyt on onni ylimmillään.

Seuraavaksi pitäisi päästä sisustamaan ja muuttamaan. Jostain syystä en kuitenkaan odota innoissani pesukoneen ja sänkyjen kantamista kuudenteen kerrokseen. Jälkimmäiset tuskin mahtuvat hissiin.

Niin ja jos joku haluaa hyväkuntoisen jugend-kämpän Hakaniemi/Linjat-alueelta, saa ottaa yhteyttä. En myy halvalla, mutta blogin lukijat saavat sata euroa alennusta ;-)

Posted by: Henri at 25.08.06 14:06