elokuu 23, 2006

Finncon

Viime viikonlopun Finnconissa ehdin kuuntelemaan muutaman varsin mielenkiintoisen ja muutaman varsin tyhjänpäiväisen paneelin. Parhaimmillaan puhujat olivat innostavia, ja saivat minut toivomaan, että olisi aikaa taas tarttua näppäimistöön ja kirjoittaa enemmän, heikoimmillaan kolme panelistia vastasi kysymykseen peräjälkeen "emmä nyt oikeastaan tiedä".

Animeconin ymppääminen samaan Paasitorniin Finnconin kanssa oli selkeä virhearvio järjestäjien osalta. Ilmeisesti animeharrastajia on Suomessa enemmän kuin scifistejä koskaan, tai sitten he ovat vain aktiivisempia osallistumaan. Hetkittäin porraskäytävissä ja myyntiskien täyttämissä auloissa oli todella hankala liikkua. Se, että juhlasalin pääohjelmanumeroita mahtui katsomaan ehkä puolet halukkaista, oli melkoinen fiasko. Paikalla olleet kaupalliset toimijat tekivät varmasti ison tilin, sillä harva otus on halukkaampi luopumaan vähistä rahoistaan, kuin roihuavalla sydämellä fanittava teini.

Oma kohokohtani ei kummunnut henkisestä inspiraatiosta, vaan siitä virkistävästä toiseuden tunteesta, joka minut valtasi kuunnellessani eniommäkseen nuorten naisten täyttämää Slash/Fanfic-paneelia. Yleensä minä olen tottunut olemaan se omituinen ja jos jokin ohjelmanumero saa minut tuntemaan itseni "normaaliksi", niin sehän tarkoittaa, että maailmassa on vielä paljon ihmeteltävää.

Se täytyy nuorten animeharrastajien eduksi laskea, että heidän kokolailla räiskyvät asusteensa toivat väriä Siltasaaren loppukesään. Arvostaisin asuihin nähtyä vaivaa varmasti enemmän, jos tunnistaisin edes murto-osan hahmoista, joita tavoiteltiin. Totoro oli kyllä hieno.

Jaana-Mari vietti toisenkin hetken puistossa conin ulkopuolella kameran kanssa:
Jaana-Marin Finncon & Animecon Cosplay -galleria
Jaana-Marin Flickr-setti cosplayaajista

Totoro oli kyllä hieno.

Posted by Henri at 23.08.06 08:12
Comments

Jospa ensi vuonna Euroviisuihin lähtisi J-pop-yhtye, jonka laulaja on pukeutunut Totoroksi?

Posted by: OlliS at 23.08.06 09:32