elokuu 19, 2006

Legenda

Vajaan kuukauden sisään ainakin kolme ihmistä on kysynyt vinkkiä digitaalisen järjestelmäkameran hankkimiseen. Olen vastannut kaikille, että odottaisivat päätöksensä kanssa rauhassa ainakin elokuun 24. päivään, jolloin Canon julkistaa tämän syksyn uutuutensa, ja luultavasti aiempien mallien hinnatkin putoavat, jos niihin haluaa tyytyä.

Itse päätin kesäkuun lopussa olla hankkimatta EOS 5D:tä, joten itseänikin hieman jännittää mitä tuleman pitää. (Pahoittelen, että joudun linkittämään suoraan Canonin kameramuseon typerien kehysten sisään).

Asioista perillä oleva Bob Atkins spekuloi uutuuksilla, ja päivittää sitä mukaa kun edes jotenkin uskottavia huhuja valuu maailmalle.

Kuun alussa (vai viime kuun lopussa) Canonin Israelin saitille ilmestyi mainosbanneri, jonka teksi kääntyy englanniksi näin:

This year August will be different - August 24th 2006 - Every legend has a beginning

Että oikein legenda? Jos nyt edes hetken oletetaan, ettei kyseessä ole hyperaktiivisen copywriterin ylilyönti, niin mikä olisi tarpeeksi hyvää ollakseen legenda?

Luultavasti Canonilta tulevat ulos järjestelmäkameroiden korvaajat halvimpaan ja kalleimpaan päähän. EOS 350D on puolitoista vuotta ja EOS 1Ds MkII jo kaksi vuotta vanha kamera. Canonin perinteinen uudistussykli on ollut juuri tuo 18 kuukautta. Vaikka uusi lippulaivamalli olisi odotettu 22 megapikselin tykki, niin pelkkä resoluutiopäivitys ei siitä vielä legendaa tee, sillä se jää kuitenkin hintansa puolesta keskivertokuluttajan ulottumattomiin, eikä kuuden megapikselin lisäys mullista ammattikuvaajien maailmaa.

Alle 2000 euron Full Frame -sensorilla varustettu kamera täyttäisi hypevaateet, mutta sellaista saataneen vielä odottaa toinenkin tovi. Minä ainakin olisin heti kaupan ovella kolkuttelemassa.

Itse kuvittelisin, että Canon joko julkistaa jotain uutta rungosta riippumatonta teknologiaa, joka tulee jatkossa kaikkiin järkkäreihin hintaluokasta riippumatta, tai tuo markkinoille aivan uuden keskikoon kameran.

Todennäköisempää kuitenkin on, että bannerin tehnyt copy on katsonut Phantom Menacen trailerin liian monta kertaa. Eräässäkin neljän tunnin workshopissa tänään sangen Pimeillä sloganeilla kollegoja Uhkailtuani en kyllä yhtään ihmettelisi, jos "legenda" olisi satasen halvempi, isommalla näyttöruudulla varustettu EOS 370D.

No, ensi viikolla se selviää. Mikäli Canonilta ei kuitenkaan pian tule kuluttajahintaista yli 10 megapikselin järkkäriä, niin pelkkiä pikseleitä tuijottavat peruskäyttäjät vaihtavat kilpailijaan.

Posted by Henri at 19.08.06 02:02
Comments

Kymmenen megapikseliä, 400D - http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-7897-8492

Posted by: OlliS at 24.08.06 13:43