elokuu 07, 2006

Brooksia halvalla

Päädyin juuri tilaamaan Play.comista yhdeksän elokuvaa. Mielenkiintoisimpien joukossa R&A:ssa näkemättä jäänyt The Heart Is Deceitful Above All Things ja molemmat versiot Nuovo Cinema Paradisosta sisältävä paketti. Mukaan mahtui myös chileläistä ja brittiläistä trilleriä sekä kenkäfetissikomediaa jälkimmäisestä maasta.

Se, miksi kirjoitan asiasta erikseen, johtuu kuitenkin siitä, että nyt olisi Playssa tarjolla Mel Brooksia kohtuuhintaan. Brooksin komedioilla on aina ollut erityinen paikka minun sydämessäni ja kokoelmissani. On hyvinkin mahdollista, että Spaceballs on se elokuva, jonka olen useimpia yksittäisiä kertoja katsellut.

Iso osa ohjaajan tuotannosta irtoaa nyt Playstä kuudella punnalla, eli vajaalla yhdeksällä eurolla. Jo hyllyä komistaneiden viiden elokuvan rinnalle lähtivät nyt hyviksi todetut Silent Movie, High Anxiety, History of the World, Part I sekä tähän asti minua vältellyt The Twelve Chairs. Life Stinksiin ja Dracula: Dead and Loving Itiin en koske pitkällä tikullakaan, ellei sitten täydellisyyspakkomielle vie voittoa, ja pakota minua hankkimaan niitä kokoelman jatkoksi.

Enemmän kuin kohtuullinen uusintafilmatisointi Lubitchin To Be or Not to Bestä jää vielä harkintaan. Siinähän elokuvan tuottanut Brooks tosin "vain" näyttelee muiden mukana.

Posted by Henri at 07.08.06 00:47
Comments