elokuu 02, 2006

DVD-hankintoja

Silläkin uhalla että dvd-hyllyn sisällöllä retostelu karkoittaa viimeisetkin lukijat, on taas aika tehdä tiliä viime viikkojen hankinnoista. Joukkoon mahtuu niin häpeilemätöntä roskaa, kuin muutamia löytöjäkin. Katsottuja elokuvia täytyy sitten ruotia myöhemmin. Niitäkin mahtui heinäkuulle, kymmenen päivän matkasta huolimatta, 22 kappaletta.

Ennen matkaa poimin Anttilasta pari mielenkiintoista leffaa alle eurolla, mikä taitaa olla jonkinlainen ennätys. Ranskalainen L'Outremangeur kertoo ylilihavan poliisin ja murhaepäillyn nuoren naisen omalaatuisesta suhteesta. Slovenialainen Rezevni Deli puolestaan tutkii laittomien siirtolaisten salakuljetusta.

Hieman kalliimmalla, mutta silti huokealla irtosivat Kärlekens Språk 2000, Pumping Iron (25-vuotisjuhlajulkaisu) ja Les Textiles, tragikomedia pariskunnasta, joka erehdyksessä ostaa kesämökin nudistisiirtolasta.

Hollannin hintataso on jotakuinkin samaa luokkaa, kuin Suomen, mutta aivan parhaat tarjoukset puuttuivat. Free Record Shopeissa oli melkein samat hinnat kuin täällä. Mukaan irtosi alle alle neljän euron kököt The Bikini Bandits Experience ja Doom sekä seiskalla Bruce Willisin tähdittämä Hostage. Paikallisesta filmimuseosta löytyi hyllystä sopuhintaan parin vuoden takainen R&A-suosikkini Suzhou he ja "Amsterdamin Itäkeskuksesta" suorastaan halvat Deadwood (ensimmäinen kausi, 30 €) ja The Black Adder (kaikki kaudet, 22 €).

Matkalta palattua maltoin tiistai-iltaan asti ennen kuin veri veti Anttilaan. Tuloksena Jorin suosittelema We Don't Live Here Anymore ja vasta-ilmestynyt Russ Meyer -kokoelma, joka sisältää elokuvat Faster Pussycat! Kill! Kill!, Modo Topless, Vixen!, Supervixens, Up! ja Beneath the Valley of Ultravixens.

Edellinen olisi 32 eurolla todellinen kulttuuritapaus, ellei minulta halpojen tissien sokaisemana olisi jäänyt huomaamatta paketin alakulmasta merkintä Picture format: 4:3 full frame 1:1.33. Meyerin 35-milliselle kuvaamat elokuvat on siis raiskattu pan&scan-muotoon. Nyt muuten harmittaa, ja hävettää. Olkoon tämä opetuksena muille.

Nyt minun ei auta kuin hukuttaa suruni Play.comin alelaariin.

Posted by Henri at 02.08.06 17:26
Comments