huhtikuu 08, 2006

Logokilpailu

Pyöriteltyäni jonkin aikaa alkuperäistä logo-ideaani toiminimellemme ja keskusteltuani ammattilaisen kanssa, totesin, ettei se tule toimimaan kaikissa sille tarkoitetuissa muodoissa. Niinpä päätimme Jaana-Marin kanssa järjestää aiheesta kilpailun.

Hyvä kilpailija: tehtäväsi, jos päätät ottaa sen vastaan, on suunnitella logo ja liikemerkki BlockBlock -toiminimelle (virallisessa kirjoitusasussa on tosiaan kaksi isoa B-kirjainta). Logoa tullaan käyttämään digitaalisessa muodossa ja painettuna, mahdollisesti sekä paperilla että kankaalla, joten tarvitsemme lopputuotteet vektoriformaatissa, mutta toivomme esikatselukuvia myös bittikarttoina. Mikäli suunnittelemasi logo on monivärinen, haluamme siitä myös kaksiväriset versiot sekä tummalla että vaalealla pohjalla käytettäviksi.

BlockBlock toimii ensisijaisesti valokuvaamo-alalla, mutta toimialalistaamme on byrokratiasyistä mahdutettu kaikki maan ja taivaan väliltä liike-elämän konsultoinnista lemmikkieläinten kasvatukseen ja elämänhallintakurssien järjestämiseen. Toivomme siis, että logo ei leimaa meitä pelkiksi valokuvaajiksi ja photoshoppareiksi.

Valitsemamme graafisen ilmeen suunnittelijalle, siis kilpailun voittajalle, on luvassa maineen ja kunnian lisäksi joko yksi iso taidejulisteprintti vapaavalintaisesta ei-ihmiskuvasta valokuvagalleriastamme tai vaihtoehtoisesti noin tunnin kuvausta vaativa muotokuvasetti voittajasta itsestään (tämä vaihtoehto on tarjolla vain pääkaupunkiseudun lähistöllä).

Valinnan parhaiten meille sopivasta logosta teemme Jaana-Marin kanssa kahden kesken. Voittajan lisäksi myös muut mainetta ja kunniaa mielestämme ansaitsevat ehdotukset tulevat sitä tässä blogissa saamaan.

Ehdotelmat tulee lähettää Elokuvien ja Valokuvien mailiosoitteeseen evkuvia(at)blockblock.net viimeistään kahden viikon kuluessa, eli lauantai-keskiyöhön 22.4. 2006 mennessä. Voittavan ehdotelman suunnittelija antaa meille yksioikeuden logon ja liikemerkin käyttöön ja luopuu kaikista muista palkkiovaatimuksista kuin kilpailun päävoitosta. Muut ehdokkaat sallivat logojen esittelyn tässä blogissa ilman korvausta.

Tulipas tästä virallisen oloinen ja tylsä, mutta jos haluat osasi syntyvästä legendasta, ole aktiivinen ja avita meidät alkuun.

Lisäys: Pekalla oli hyvä pointti. Lähettäkää toki kilpailun deadlineen mennessä jotain sellaista, jonka pohjalta voimme päätöksen tehdä: bittikarttakuva, käsinpiirretty sommitelma tai lopullinen versio. Osan tuotoksista voi myös tässä vaiheessa korvata tekstimuotoisella kuvauksella. Voittajan kanssa sitten iteroidaan tuo tarvittava lopputulos. Useammankin ehdotuksen saa lähettää, jos siltä tuntuu.

Posted by Henri at 08.04.06 23:58
Comments

Voiko kuitenkin tehdä niin että lähettää 22.4. mennessä siis vain ehdotuksen, ilman että on vääntänyt siitä vielä miljuuna eri versiota ja sadan sivun graafisen ohjeiston?

Eli riittääkö esim. pelkkä yksi bittikarttavääntö ehdotelmaksi. Ja sitten kun se ehdotus voittaa niin sitten tehdään kaikki tarvittava lisäsälä?

Posted by: pni at 10.04.06 14:27

Tottakai. Ja voi olla, että pientä iterointia täytyy kuitenkin voittajan ja meidän välillämme tehdä. Hyvä pointti.

Posted by: Henri at 10.04.06 17:40