huhtikuu 03, 2006

Tuhat

Viikonloppu on kulunut iloisesti tv-viihteen ja elokuvien parissa. Lauantaina katsoimme ensin Lostin kakkoskauden kaksi viimeksi jenkeissä esitettyä jaksoa, ja jälleen kerran kirjoittajat löivät meitä puulla päähän. Toivottavasti seuraava jakso jatkuu suoraan tästä.

Toinne lauantain tv-sarjoista oli vast'ikään HBO:lla alkanut Big Love (viralliset sivut), sarja mormoniperheestä, miehestä ja hänen kolmesta vaimostaan, jotka harjoittavat lain kieltämää moniavioisuutta, ja joutuvat sen peittämään. Uskonto ja ihmissuhteet ovat vahvasti esillä. Mukaan mahtuu myös joukko erinomaisia näyttelijöitä, kuten Chloë Sevigny, ja Harry Dean Stanton, joiden roolisuoritukset ovat hetkittäin sellaisia, että haluaisin kurkottaa ruudun lävitse ja kuristaa heidät.

Juonipuolella sarja alkaa varsin verkkaisesti, mutta toivottavasti aukeaa tästä vielä kunnolla. Pöytä on niin sanotusti katettu, mutta ainakaan vielä sarjan pihvi ei ole minua täysin vakuuttanut, toisin kuin edellinen HBO-suosikkini Rome, josta minun on pitänyt vauhkota vaikka kuinka pitkään. Kunhan Rooma alkaa myöhemmin tänä vuonna Nelosella, älkää missatko.

Illan loppuun ja suunnuntain alkuun mahtui muutama jakso Ranuan Kummit -komediaa.

Tänään piipahdimme teatterissa katsomassa Memoirs of a Geishan ja Anttilassa ostamassa DVD-levyn. Geishan muistelot oli kaunis kuin mikä, mutta juoni turhan simppeli ja lopetus lattea. Lisäksi minua henkilökohtaisesti hämäsi, että pääroolien geishoja esittivät yhtä poikkeusta lukuunottamatta kiinalaiset ja malesialaiset tähtinäyttelijät. Kas kun eivät samantien Lucy Liu ja Bai Ling. Englanti elokuvan kielenä särähti myös korvaani.

Tämän blogin lukijat, niin ystävät, tuttavat kuin tuntemattomatkin ovat jo vuosia seuranneet henkeään pidätellen alati kasvavaa dvd-kokoelmaani. Viidennestäsadannesta levystä alkaen olen muistanut melkein poikkeuksetta kirjoittaa kaikista merkkipaaluista: 500, 600 (kuvan kanssa), 700, 800 ja 900 viime lokakuun lopussa oli näköjään se, joka unohtui.

Viime kuussa työkaverini, jonka kanssa asiasta keskustelin, uhkasi odottaa, että olen lähellä tuhatta, ja sitten strategisella hetkellä lahjoittaa minulle jonkun "Näin hankit honkamökin" tai "Diesel-traktorien asema pohjoispohjalaisessa sadonkorjuussa läpi vuosikymmenten" -dokumentin ikimuistoiseksi tuhannenneksi levyksi. Kun ehdin täällläkin jo mainostaa, että 999 tuli täyteen, joten en uskaltanut ottaa riskiä, vaan ostin Anttilasta vastajulkaistun venäläisen Hyvä vs. Paha -teoksen Nochnoi Dozor (Night Watch), jota minulle on sekä kehuttu ja haukuttu, mutta joka valitettavasti jäi suurella kankaalla näkemättä.

Ja olihan se katsottava. Yövartion seikkailut olivat ehkä hieman sekavat ja epätasaiset, mutta minut ainakin piti penkissä upean visuaalisen maailman lisäksi ennakoimattomuus; Hollywoodin sääntöjen ulkopuolella tehdyssä leffassa kun voi tapahtua mitä vain. En nyt mene sanomaan, että elokuva olisi ollut täysin ennalta-arvaamaton, mutta muutamia varsin kauniita yllätyksiäkin se sisälsi.

Elokuvan jatko-osa näyttäisi saaneen ensi-iltansa Venäjällä. Ainakin IMDB:n mukaan sen on jo ehtinyt arvostella lähes 900 katsojaa. Odotan mielenkiinnolla.

Posted by Henri at 03.04.06 00:19
Comments