maaliskuu 22, 2006

Taksi ei ole ystävä

Taksiongelmani senkuin jatkuvat. En tiedä millaisen voodoo-kirouksen taksikeskuksen tietojärjestlmä on päälleni asettunut, mutta kolme kertaa kolmesta on jo melkoinen osumatarkkuus.

Sunnuntaina tuli taas tarvetta taksille, ja koska ei ollut tulipalokiire uskaltauduin - haluaisin sanoa viimeistä kertaa, mutta mitäpä se auttaisi - tilaamaan taksi tekstiviestillä. Taksi kyllä saapui paikalle nopeasti, mutta tällä kertaa keskus oli välittänyt minulle eri tilausnumeron kuin taksille. Koska numeroni oli sama kuin taksin katolla, eikä muitakaan tilaajia paikalla näkynyt, niin hetken asiaa puituamme pääsimme kuskin kanssa yhteisymmärrykseen, että kyllä, tämä oli meidän taksimme.

Taksikuskilla itsellään oli haasteita gps-laitteensa kanssa, joten jouduin neuvomaan nopeimman reitin Pohjois-Helsinkiin melkein kotiovelta asti. Tällä kertaa sentään emme olleet taksin vuoksi myöhässä, mutta kyllä nämä sattumukset houkuttavat kovasti tallentamaan luuriin Jussin edellisen taksi-merkintäni kommenteissa puffaaman Kovasen taksikeskuksen numeron.

Posted by Henri at 22.03.06 00:07
Comments

Taksin tilaaminen tekstiviestillä on kertakaikkisen hieno ominaisuus. Itse olen käyttänyt sitä viimeisten 4 kuukauden aikana ainakin 20 kertaa ja joka kerta palvelu on pelannut hienosti.

Kannattaa tosiaan huomata, että taksi saa tilausnumeron (vastaava, jonka asiakas saa soittaessaan keskukseen), mutta asiakas saakin taksin numeron (se numero siellä auton katolla olevassa keltaisessa Taksi-kyltissä). Olen huomannut, että taksikuskit eivät tiedä asiakkaan saavan auton numeron tilausnumeron sijasta ja olenkin pyrkinyt osaltani valistamaan heitä asiasta.

Auton numeron välittäminen asiakkaalle on loistavaa, seisokaapa vaikkapa Meilahden sairaalan pääovella ja ihmetelkää viittä samanaikaisesti paikalle tullutta taksia. Ennen piti kysyä taksikuskeilta tilausnumeroa, nyt oikean taksin löytää helposti sen numeron perusteella.

Posted by: KaS at 23.03.06 00:50