maaliskuu 18, 2006

Helsingin taksi pettää

Viimeisen kahden viikon aikana olen tarvinnut taksia kaksi kertaa, ja kaksi kertaa olen saapunut määränpäähäni puoli tuntia myöhemmin, mitä normaalitilanteessa voisi olettaa. Molemmilla kerroilla olen ollut menossa kello yhdeksäksi töihin kohtalaisen tärkeään palaveriin, molemmilla kerroilla olen laskenut normaalin taksimatkan lisäksi reilun kymmenen minuutin varoajan, ja silti joutunut saapumaan kokoukseen nolona ja anteeksipyydellen.

Ensimmäisellä kerralla tekstiviestikeskus ei löytänytkään minulle taksia (kerta se on ensimmäinenkin), joten jouduin soittelemaan ja odottelemaan toiset kymmenisen minuuttia sitä toista taksia. Tänään puolestaan tilattu taksi teki minulle oharit, eikä saapunut vartissa vahvistusviestin saavuttua, kiitos vaan "Taksi 690".

Ensi kerralla pitäisi varmaan varata yli puoli tuntia varoaikaa (lue: lähtö 45 min ennen palaveria), mutta silloin ehtisin perille myös bussilla, ja se ikään kuin söisi koko harjoitukselta tarkoituksen - otan taksin vain silloin kun on oikea kiire.

Tekisi mieleni sanoa, että pitäkää tunkkinne, mutta autottoman on paha tehdä liian vahvoja periaatepäätöksiä liikkumisen suhteen.

Jottei homma jäisi ihan pelkäksi valittamiseksi, niin on pakko referoida tarina, jonka viereeni istunut vanhempi herrasmies kertoi minulle metrossa, kysyttyään ensin lupaa penkille asettumiseen.

Oli nimittäin käynyt niin, että edellisellä kerralla, samana aamuna kympin ratikassa herra oli istunut vaunun ainoalle vapaalle paikalle itseään reilusti vanhemman rouvashenkilön viereen. Tämä "Stockmann-mummun" perikuva oli välittömästi kailottanut kimeällä äänellä, kuinka kauheaa on, kun ei edes raitiovaunussa saa rauhassa istua, kun joku "äijänköriläs" heti tunkee viereen. Minulle tarinaa kertonut selvästi viidenkympin ohittanut hentorakenteinen herrasmies edusti sen verran pientä kaliiberia, ettei häntä edes imartelutarkoituksessa olisi kyennyt nimittämään körilääksi. Tilaakin oli kuulemma jäänyt väliin reilusti, joten mistään kylkeen liimautumisesta ei selvästikään ollut kyse.

Raitiovaunullinen ihmisiä oli hihittänyt mummon purkaukselle, mutta sitä paremmat naurut he, ja varsinkin tarinaa minulle kertonut mies, olivat saaneet käytävän toisella puolella istuneen nuoren miehen kuuluvasti artikuloidessa kaverilleen, että "Katsos nyt. Kun tarpeeksi kauan odottaa, että nuori ja komea mies istuu viereen, ja sitten kun se uros ei olekaan enää niin nuori tai edes komea, pettymys on niin suuri, ettei sitä ymmärrä olla hiljaa."

Kotimatkalla minua siis hymyilytti huomattavasti leveämmin kuin aamulla töihin päin kulkiessa.

Posted by Henri at 18.03.06 02:28
Comments

Aivan vastaaviin tilanteisiin pari kertaa jouduttuani (toisella kerralla sateisena iltapäivänä olin hyvin lähellä myöhästyä laivasta) päätin lopettaa taksikeskuksen välittämien taksien käytön kokonaan. Jos en ota taksia joko tolpalta tai lennosta, satunnaisia poikkeustapauksia lukuunottamatta tilaan sen Kovaselta ( http://www.kovanen.com ).

Tuon päätöksen jälkeen tilattu taksi ei ole koskaan jäänyt tulematta ja puhelun jälkeen tiedän varmasti että taksi joko tulee sovittuun aikaan tai se ei tule ollenkaan (pahimpina ruuhka-aikoina tuollakin on ruuhkaa eikä vapaita autoja ole). Enkä tässä puhu mistään lisähintaisesta ennakkotilauksesta, vaan aivan normaalista taksin tilaamisesta, yleensä lähin auto on ollut 5-10 minuutin matkan päässä ja heidän välittäjänsä kertoo tilausta tehtäessä kauanko taksin tuloon menee.

Kannattaa joskus kokeilla, itse törmäsin firmaan erään suuren yleisötapahtuman järjestelyjen yhteydessä joitain vuosia sitten ja sen jälkeen olen ollut myös yksityisasiakkaana enkä keksi juurikaan pahaa sanottavaa.

Kuulemma muiden taksiyrittäjien keskuudessa Kovasen toimintatavat eivät ole suuressa suosiossa, mutta itse olen vakaasti sitä mieltä että tilaan palvelun mieluiten sellaiselta taholta, joka sitä voi parhaiten tarjota. Helsingin taksikeskuksen palvelutaso ei todellakaan vastaa sitä, mitä siltä voisi nyky-Suomessa odottaa.

Posted by: Jussi at 19.03.06 01:39