tammikuu 28, 2006

Usko hypeen!

Viime päivinä olen päivitellyt Lostin mainoskampanjaan upotettuja rahoja. Onkohan mitään Draama-sarjaa hypetetty etukäteen Suomessa tässä mittakaavassa? Itse, kaiken toisen kauden puoliväliin asti sarjaa nähneenä tyydyn toteamaan, jotta "Believe the Hype!". Tuskin mikään sarja on koukuttanut näin nopeasti ja tehokkaasti. Sarjan suuri juoni etenee varsin verkkaisesti, ja kestää kauan ennenkuin selviää kunnolla mitä genreä se lopulta edes edustaa, mutta henkilöhahmoihin ja heidän taustatarinoihinsa on panostettu niin, että perse pysyy tiukasti penkissä.

Tuottaja/kirjoittaja J.J. Abrahamsin edellistä menestyssarjaa Aliasta en sen sijaan missään vaiheessa ryhtynyt katsomaan, mutta kiinnostus on kyllä kytenyt pinnan alla. Niinpä minun ei tarvinnut miettiä edes kahta sekuntia, kun - uskokaa tai älkää - kukkamultaostoksilla ollessani törmäsi Anttilassa sarjan kahteen ensimmäiseen kauteen 15 eurolla per boksi. 44 jaksoa eli reilusti päälle 30 tuntia katsottavaa. Mihinkähän väliin tämänkin mahduttaisi? Laskujen mukaan hyllyssä on yli 60 katsomatonta leffaa tai tv-sarjaa.

Posted by Henri at 28.01.06 17:25
Comments

Jos olet kiinnostunut agenttitarinoista, monimutkaisesta juonikuviosta, salaisuuksista ja tiukasti tappelevasta naissankarista, teit Aliaksen boksit ostaessasi hyvät kaupat. Alias vieläpä on parhaimmillaan ensimmäisen kolmen tuotantokauden jaksoissa. Nelosella juuri päättynyt neljäs tuotantokausi oli hieman jo vaisumpi ja vanhan toistoa.

Lostin kaksi ensimmäistä jaksoa sen sijaan eivät minua vielä hirveästi vetäneet mukaansa, kun niissä ei oikein päästy puusta pitkään, mutta Abramsin, amerikkalaislehdistön hehkutuksen ja sinun kommenttiesi vuoksi aion jatkaa katsomista, josko sarja piakkoin kiihdyttäisi vauhtia.

Posted by: auringossa at 05.02.06 14:51

Ai niin, ÄLÄ lue blogissani olevaa tuoretta "Alias ei säästä ketään"-merkintää 3. helmikuuta kohdalta (http://auringossa.blogspot.com/2006/02/alias-ei-sn.html), ennen kuin olet nuo boksit katsonut, sillä tekstini on täynnä ensimmäisen, toisen ja kolmannen kauden spoilereita.

Posted by: auringossa at 05.02.06 14:56

Lostin kanssa pitää olla kärsivällisempi. Kuten sanoin tuossa aiemmin, tahti pysyy varsin verkkaisena. Osa jaksoista on selkeästi "vain" asioiden rakentelua tai fiilistelyä varten, ja ihan hyvä niin. Ne eivät ehkä yksittäisinä kokemuksena ole niitä palkitsevimpia jaksoja, mutta sitten kun tapahtuu, niillä on kyllä merkitystä.

Posted by: Henri at 05.02.06 22:43