marraskuu 16, 2005

Elokuvaa-aah

Pitää välillä muistuttaa itseään siitä, että elämässä on muutakin kuin työtä ja Civilization IV. Koti- tai työtietokoneen 21-tuumaisen monitorin sijasta voi siis hyvin töllöttää myös olohuoneen 36-tuumaista.

Tänään John Watersin huonon maun ylistys A Dirty Shame oli juuri sitä mitä kaipasin: roisia "mitä-vittua"-huumoria, näppärästi yhdistettynä Watersille tuttuun erilaisuuden hyväksyntään, jopa jalustalle nostamiseen. Vaikka elokuva hyytyi loppuneljänneksellä pahasti, David Hasselhoffin osuus pelasti paljon, ja kokonaisuutena jaksoin höröttää leffan loppuun. Tracey Ullman ansaitsee erikoismaininnan maanisesta näyttelijäntyöstään. Samalta levyltä löytyi myös Toy Joy, psykedeelinen animaatio, siitä mitä seksilelut puuhaavat, kun omistajilla on parempaa tekemistä. Hauskempaa sanatonta ääninäyttelyä saa jonkin aikaa etsiä.

Sunnuntaina meidät naulitsi sohvalle Stupeur et tremblements (Nöyrin palvelijanne), joka kertoo japanissa syntyneen belgialaisen naisen paluusta työ-ikäisenä japanilaiseen yrityskulttuuriin. Elokuva on samalla julma ja kaunis kulttuurikalskahdus ja pääosien esittäjät tekevät upeat suoritukset.

Anttilan alesta irtosi myös seitsemällä eurolla (kuten Waters) viime R&A-2004:ssä mainioksi todettu Connie & Carla. Jotain kiireestä kai kertoo myös se, että viimeisen kahden viikon aikana hankituista levyistä, nämä kaksi muodostavat enemmistön. No, Play.comissa on mittava joulu-ale.

Posted by Henri at 16.11.05 00:37
Comments