lokakuu 25, 2005

Miljoonan taalan kotisivu

Toivottavasti taas vaihteeksi aktivoitunut Tommi linkkaa sivuun, joka lienee uskomattomin rahankeruusivu ja samalla nerokkain bisnesidea, johon olen törmäänyt pitkiin aikoihin.

The Million Dollar Homepagella 21-vuotias Alex Tew kerää rahaa opiskelua varten myymällä pikseleitä. Juju on siinä, että pikseleitä on myynnissä miljoona, tarkemmin sanoen osia 1000x1000 pikselin kuvakartasta, joka löytyy saitin etusivulta. Pikseleitä myydään 10x10 pikselin palikoissa, eli vähimmäissijoitus on 100 taalaa.

Sivua katsellessa näkee nopeasti, mitkä ja minkälaiset yritykset mainostavat eniten Internetissä; pokeria, bingoa, ja ilmaista web-isännöintiä löytyy joka lähtöön. Mutta ovat sivun näköjään löytäneet muutkin, sillä esimerkiksi oikeassa laidassa olevan Suomen lipun on hankkinut mainostoimisto Bob Helsinki. Ilmeisesti mainonta sivulla kannattaa, sillä nettisivujen trafiikkia mittaava Alexa on tämän jutun mukaan syyskuussa arvostanut sivun maailman 700 eniten liikennettä saavan sivuston joukkoon.

Se, kenelle tämä varmasti on kannattavaa, on Alex Tew, joka on myynyt jo lähes puoli miljoonaa pikseliä. Puoli miljoonaa pikseliä, puoli miljoonaa dollaria - kyllä sillä luulisi jo muutaman vuoden opiskelevan.

Ja jos ei ole varaa maksaa pikseleistään kokonaista taalaa, niin The World Famous Million Quarter Webpage tarjoaa samaa tilaa neljänneksellä alkuperäisen sivuston hinnoista. Älkkääten naurako, siltäkin sivulta on ostettu pikseleitä vajaalla sadalla tuhannella taalalla ja se löytyy Alexan listoilta noin 1400 sijan paikkeilta.

Ja ennen kuin keksitte polkea hintoja vielä enemmän, tarjolla on myös todellinen budjettiratkaisu: The Million Penny Home Page.

Posted by Henri at 25.10.05 20:14
Comments