lokakuu 13, 2005

Berserkkipäivät

Paitsi Hullut Päivät, juuri nyt käynnissä on myös Anttilan keskusvaraston tyhjennysmyynti. Ja sehän tietää täytettä jo yli äyräidensä pursuavaan dvd-hyllyymme - jos nyt hyllyssä edes voidaan sanoa olevan äyräät. Joku raja tässä kuitenkin tulee pian vastaan, ja taas tarvittaisiin hyllyn-optimointi-konsulttia.

Stockalta mukaan tarttuivat erittäin kehuttu Hotel Rwanda, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, Children of Dune -minisarja, rakenteeltaan mielenkiintoiselta kuulostanut 11:14, Robert Redford-klassikko Three Days of the Condor ja kahden levyn erikoispainos De Palman Scarfacesta (jonka yhden levyn versio on muuten Anttilan alessa kalliimpi kuin tämä, kerran näinkin päin.)

Anttilan aleen otin varaslähdön jo toissapäivänä, ja poimin pois ensimmäisen Ringun sekä mielenkiintoisen trillerin Identity. Nyt siellä näyttää olevan iso kasa Asian Visionin julkaisenmiä Japani- ja Etelä-Korea-elokuvia sekä Alien Quadrology, jonka haluaisin, mutta "valitettavasti" omistan jo ne kaksi ensimmäistä elokuvaa erikoisversioina. Jos kolmosesta saisi jostain halvalla sen pidennetyn version, niin olisi tyytyväinen.

Ehdimme jo katsoakin elokuvista pari kappaletta: Identity oli varsin tiukkaa kamaa enimmäkseen kelvoilla näyttelijöillä, jopa ennen asioiden nyrjähtämistä, ja sitten se vasta mielenkiintoiseksi kävi. Kyseessä on erittäin tehokas Kymmenen Pientä Neekeripoikaa -mukaelma.

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events oli puolestaan visuaalisesti häkellyttävä ja yksityiskohdiltaan hulppea draama-komedia-jännäri-salaliittoelokuva, joka kuitenkin eksyi raiteiltaan useammin kuin kerran. Aineksia olisi ollut vaikka mihin, mutta koko ajan oli vähän sellainen olo, että "get on with it" kuten Lontoon-kielellä sanotaan. Pankaa hösseliksi.

Posted by Henri at 13.10.05 09:38
Comments

Identity jäi, oliko hyvä? Kotimaiset videokasetit olivat Anttilassa saatavilla hintaan 1,95. Ystäväni Henry, Vittulanjänkä sekä Aikuisia ja lapsia ovat hyllyssä. Tytär tykkäsi Henrystä! Anttilasta mukaan tulivat DVD:t: Gangs of New York, Poika ja viulu, Kiss of Dragon, Rakastunut Pariisissa, Taisteluhuuto, Starship Troopers, Enigma ja 6,95 maksanut Good Bye Lenin!. Muut olivat joko 3 tai 3,95. Eli lootalla kannattaa käydä, jos on tapana.

Posted by: Sedis at 13.10.05 10:48

Identity oli ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Tuo Goobye Lenin on minunkin ostolistallamme, mutta Suomi-versio ei ole anamorfinen, joka on pahempi juttu ei-englanninkielisen elokuvan kohdalla, sillä koskaan ei tiedä tulevatko tekstit kuvan päälle vai "mustalle palkille", jolloin kuvaa ei voi käytännössä zoomata.

Posted by: Henri at 13.10.05 15:13

Kiitos tästä. Inspiroimanasi (blogiasi lukematta olisi tainnut varastontyhjennys jäädä havaitsematta) kannoin eilen Anttilaan rahaa enemmän kuin koskaan ennen kerralla. Vaan onpa nyt leffoja monen illan ratoksi.

Posted by: Moira at 14.10.05 12:36

Olkaa hyvä vaan.

Katselin tänään Hulluilla Päivillä sillä silmällä hyllyyn ilmestyneitä Simpsonsien kausia 1-4. 120 euroa ei ole paha hinta, mutta katsottavaa on kotona liikaakin, ja sarjaa on ennenkin saanut halvalla nettikaupoista, jote tuo ei ole varsinaisesti ohittamaton tarjous.

Posted by: Henri at 14.10.05 23:23