syyskuu 10, 2005

Kiitos käynnistä

Samikki huomasi, että Pinseriin oli ilmestynyt kutsumattomia popup-ikkunoita ja syylliseksi paljastui uudistunut kävijälaskuri Nedstat Basic, joka on nykyään Webstats. Olivat sitten muuttaneet käyttäjäehtojaan ja päättäneet laittaa lupaa kyselemättä mainoksia sivuille, joilla laskuri esiintyi. Päätös laskurin poistamisesta oli helppo.

Minäkin sain tänään raportin lukijalta, jonka kasvoille Elokuvista ja Valokuvista oli ponnahdusmainos pläjähtänyt. Eipä pläjähdä enää. Nedstatin hallinnoimana Nedstat Basic ehti kolmessa vuodessa laskea tälle blogille noin 220 tuhatta vierailijaa. Heinäkuussa yritys möi ilmaisen kävijälaskurinsa e-mainosyritykselle, joka ryhtyi heti agressiiviseksi. Luottavat varmasti siihen, etteivät käyttäjät luovu pitkän ajan tilastoistaan. Turha luuulo.

Elokuvia ja Valokuvia virallisesti suosittelee, että kaikki entisen Nedstat Basicin käyttäjät luopuvat siitä saman tien. (Minulle popup yritti silmille Sedis blogissa.) Blockblock.netin pääsivuilta laskuri on jo kadonnut, mutta vanhojen, aikanaan käsin ylläpidettyjen, sivujen läpikäymiseen saattaa vierähtää tovi.

Posted by Henri at 10.09.05 00:06
Comments

Surkeaa olla esimerkkinä tällaisessa, mutta olihan se ensimmäinen linkki meikän sivuille.

Pop-upit on helppo torjua ja siihen me olemme jo tottuneet, mutta pidämmä silmällä tilannetta ja muutumme jos pahalta näyttää.

Kiitos vinkistä!

Posted by: Sedis at 10.09.05 02:30