elokuu 27, 2005

Mitä tapahtui Kevin Smithille?

Katsoimme juuri Jersey Girlin. Se oli melkoista napanöyhtää - vaikka sitä kuinka pyöritteli, mitään mielenkiintoista ei syntynyt. Juoni oli täysin ennalta-arvattava, dialogi keskinkertaista, eivätkä näyttelijätkään George Carlinia ja lapsinäyttelijä Raquel Castroa lukuunottamatta suuresti vakuuttaneet.

Kevin Smith oli männävuosina jotakuinkin planeetan hauskin mies, joka osasi kirjoittaa nerokasta dialogia ja koskettaviakin hetkiä huumorinsa lomaan. Smithin tarinat elokuvanteosta An Evenming with Kevin Smith -nelituntisessa ovat kertakaikkisen hienoa kamaa.

Tämänkin levyn kohokohta on 25 minuutin lisäke, jossa Smith ja Affleck käyvät läpi yhteisen historiansa, ja vittuilevat toisilleen juuri niin ankarasti ja hellästi kuin vain miehet, jotka ovat olleet ystäviä reilun kymmenen vuotta osaavat. Mun pitäisi tietää, mulla on muutama sellainen ystävä ja itseasiassa yksi niistä näyttääkin erehdyttävän paljon Kevin Smithiltä. Mutta olenko minä sitten tämän vertauksen Affleck?

Seuraavaksi Smithiltä on tulossa The Passion of Clerks, Fletch Won ja Green Hornet. Kaksi enisimmäistä Smith ohjaa, tuottaa ja kirjoittaa; viimeiselle ei ole vielä palkattu ohjaajaa, mutta muuten Smithillä on langat tiukasti käsissään. Toivomme paljon parempaa kuin tämäniltainen.

Posted by Henri at 27.08.05 00:09
Comments

Kieltämättä Keviniltä voisi odottaa enemmän, mutta muuten taidan antaa Dogman takia enemmän anteeksi kuin sä... :-) eli vrt: http://optimistin.vuodatus.net/blog/19271

Posted by: Timo at 27.08.05 07:50

Minä pidän Dogmasta myös valtavasti, mutta Simith taisi kyllä yrittää tässä uusia elokuvallisesti onnistuneimman teoksensa Chasing Amyn kaavaa, ja siihen verratessa minua suorastaan itketti.

Posted by: Henri at 27.08.05 09:49