elokuu 06, 2005

Flickr: HenriBlock

Pitkään olin funtsinut, että valokuvagalleriassamme pitäisi olla jokin kategoria harrastamalleni "valokuvameditaatiolle", kuville joita en välttämättä erikseen halua galleriaan, mutta joita on kiva katsella, joista voisi olla iloa muillekin ja jotka toimivat suureksi osaksi valokuvaamisen ja kuvankäsittelyn harjoituksina. Jonain päivänä nämä kuvat saattaisivat päätyä osaksi jotain teemasettiä, mutteivat yksittäisinä kuvina välttämättä sopisi minnekään.

Rooman-matkaa varten luomani Flickr-tunnus saa nyt ajaa tämän tarkoituksen. Heittelen tuonne paitsi kamerakännykkäkamaa, niin myös hieman takemmin valiten oikeilla kameroilla otettuja otoksia. Ensimmäisissä kuvissa pääosissa ovat Pulu, Lokki ja Maaseudun rauha.

Flickrin käyttölittymää on ylistetty moneen otteeseen, eikä aivan turhaan. Olen kovin vaikuttunut homman helppoudesta. Saatuani Rooman-settiin tagit paikalleen olen löytänyt muiden kuvat samoista aiheista. Hilpeyttä herätti tagilla michelangelosdavid kirjattujen kuvien kokoelma. (Heitin siis omat tagini kehiin ennen kuin katsoin muiden kuvien olemassaoloa.) Myös uudet "intrestingness" ja klusterointi tuntuvat fiksuilta ominaisuuksilta.

Tästä eteenpäin kannattaa siis blogi-sivua vierittää hieman enemmän ja kurkata valokuvapalkista, josko jotain uutta olisi ilmestynyt. Helppoutta haluaville suosittelen myös RSS 2.0- tai Atom-feedejä.

Posted by Henri at 06.08.05 00:11
Comments