heinäkuu 28, 2005

Hajahuomioita

Italianmatka tulee meille kalliiksi vielä pitkään. Emme ole syöneet Helsinkiin päästyämme muuta kuin tuorepastaa ja Stockan herkun antipasti-lajitelmia.

Aluksi heitin Jaana-Marille vitsinä, että jos meillä olisi jäätelökone, voisimme tehdä italialaisityylisiä kylmiä herkkuja vaikka joka päivä. Nyt mietimme sellaista ihan tosissamme.

Matkalla tuli otettua loppujen lopuksi reilut 1600 kuvaa, josta täysin epätarkkojen karsimisen jälkeen jäljelle jäi 1583, joilla on yhteiskokoa 3,5 Gigatavua.

Tunnelin Anttilaa on hankala voittaa. Tänään mukaan tarttuneet 5 dvdeetä nostivat kokoelman koon jo 850 yksikköön. Viimeiset 50 ovat päätyneet hyllyyn vain hieman päälle 2 kuukaudessa. Mutta kontrollia en ole missään tapauksessa menettänyt.

Eilen katsottu Saved! alkoi todella vahvasti, mutta hyytyi loppua kohden tavanomaisiin ratkaisuihinsa. Kun elokuva alkoi oikeasti vastasaarnata, menetin melkein toivoni. Kokemus oli keskivertoa parempi hillittömän alkunsa johdosta kuitenkin.

Tänään nähty The Clearing oli erinomaisten päänäyttelijöiden (Redford, Mirren, Dafoe) kokolailla mitätön voimannäyttö. Juonenkuljetuksessa oli yksi näppärä kikka, mutta muuten leffa ei antanut mitään.

Vastenmielisen julkuksi-hinnalla-millä-hyvänsä -kulttuurin pää-äänenkannattaja Seitsemän päivää alittaa riman kaivinkonetta apuvälineenä käyttäen viimeisen numeronsa kannella. Pääministeri kyllä ansaitsee kaiken poliittisen paskan, jonka niskaansa saa, mutta yksityiselämään on oikeus hänelläkin. Ja väitetty raiskaus (olkoonkin henkinen) on kyllä terminä aika rankka. Tulkitsen, että se, mitä Seiskan toimitus myyntiä edistääkseen haluaa kanteensa kirjoittaa Seksisuhteen päättymisestä katkeran "Kaarinan" suulla on siis: Pääministeri Matti Vanhanen RAISKASI minut... henkisesti... makuuhuoneessaan. VAIN SEISKASSA."

Helsingissä on pirun kylmä.

Posted by Henri at 28.07.05 01:31
Comments

Jäätelökone on hyvä ja italialaistyylisten jäätelöiden tekeminen melko helppoa. Suosittelen katsomaan kirppareilta sieltä munankeittimien ja friteerauskoneiden lomasta, omastani maksoin aikoinaan 25 euroa.

Posted by: Eemeli at 28.07.05 14:06

Jäätelökoneita näyttää olevan kaupan vähän joka lähtöön. Muutamalla kympillä saa sellaisen, joka tekee litran kerrallaan noin puolessa tunnissa ja kannu pitää jäädyttää itse.

Tonnilla saisi sellaisen ruostumattomasta teräksestä tehdyn kahdella erilisellä kipolla ja omalla jäädyttimellä varustetun teollisuusvahvuisen design-vehkeen, jolla pykää 3 litraa herkkua varttitunnissa.

Lopullinen valinta sijoittunee jonnekin noiden väliin.

Posted by: Henri at 28.07.05 15:49

Jep. Ratkaisevinta on tosiaan se, onko koneessa oma jäähdytin vai ei. Itse olen pärjännyt hyvin ilman: säilytän kulho-osaa pakastimessa, jolloin se on aina käyttövalmis. Reilun litran vetoisuus on myös tähän asti aika hyvin riittänyt tyydyttämään vieraidenkin makeannälän, mitä nyt joskus on joutunut tekemään kaksi satsia peräkkäin.

Sähköisessä jäähdytyksessä olisi se hyvä puoli, että jäätelön voisi tehdä esmees pari tuntia etukäteen ja kone pitäisi sen sopivasti muutaman asteen pakkasen puolella tarjoiluun saakka. Italialaistyyppinen jäätelö on joka tapauksessa tuoretuote, joka ei pakastimessa parane.

Posted by: Eemeli at 28.07.05 17:03