heinäkuu 07, 2005

Mitä enemmän ostan ...

Liityin tänään Canonin L-sarjan objektiivien omistajiin. Kampin uuden ostoskeskuksen Kodak Express palveli ystävällisesti ja asiantuntevasti sekä paketoi minulle kokolailla edullisen könttätarjouksen Canon EF 17-40mm f/4L USM-linssistä, Dörrin UV-filtteristä ja Lowepro Computrekker AW-Black-repusta. Ja ilokseni soittivat vielä illalla, että himoitsemaani akkukahvaa oli sittenkin löytynyt varastokappale, jonka pääsen siis poimimaan huomenna töiden jälkeen. Tai mitäpä sitä odottelemaan, kauppa aukeaa aamuseitsemältä.

Aikaisempien linssieni kanssa en ole vaivautunut UV-suodinta käyttämään, mutta tällä kertaa katsoin paremmaksi suojata tuliterän optiikkani naarmuilta ja kulumilta heti alusta alkaen.

Tämä ostos tietenkin tarkoittaa sitä, että myyn pois puolitoista vuotta sitten hankkimani Tokina AT-X Pro 17mm f/3.5-laajakulman. Otan vastaan tarjouksia blogin sähköpostiosoitteessa evkuvia@blockblock.net vaikka heti, mutta teen tarkemman myynti-ilmoituksen piakkoin.

Kävellessämme takaisin Kampista uuniomenan makuista pirtelöä siemaillen - Valion maitobaarit ovat pop - päädyimme viimein Yann Arthus-Bertrandin Maa ilmasta-näyttelyyn Linja-autoasemalla. Näyttelyn kuvat häkellyttivät paitsi laadullaan ja sanomallaan, myös määräällään. Jaana-Mari sai postikortin omasta suosikistaan, mutta minä jäin ilman. Tuo kuva Ukrainalaisesta aavekaupungista on kertakaikkisen pysäyttävä.

Arthus-Bertrandin kuvista on webissä tarkat paikkatiedot, joten luulen, että Google Earth saa pian laulaa, kun tutkiskelen muidenkin suosikkikuvieni paikkoja satelliittikuvien avulla.

Teknologia ei koskaan ole pääasia, mutta lukiessani taiteilijan esittelyä, en voinut - juuri tänään - olla hymyilemättä korvasta korvaan.

Yann Arthus-Bertrand on aina käyttänyt Canonin laitteita. Kuvat on otettu Canon EOS 1N:llä, Canonin L-sarjan objektiiveilla 17-millimetrisestä laajakulmaobjektiivista 400-milliseen teleobjektiiviin.

Posted by Henri at 07.07.05 23:10
Comments

Chernobylistä ei Google Earthissä ole kovin tarkaa kuvaa. Linkki sinne löytyy täältä>.

Posted by: Santtu at 08.07.05 09:31

Meni tuyo edellinen linki keturoilleen, siis linkki löytyy http://www.kyrohonka.net/misc/chernobyl.kmz

Posted by: Santtu at 08.07.05 09:32