heinäkuu 05, 2005

Nyt harmittaa

Kävin eilen ostamassa valokuvaustarvikkeita. Aikomuksenani li oikeastaan hankkia pieni sateenvarjoheijastin/valonhajoittaja, mutta koska selalista ei kaupassa ollut, niin erehdyin kyselemään jo jonkin aikaa miettimiäni lisävarusteita, ja kas kummaa liikkeen hyllystä löytyi kuin löytyikin yksi kappale minua vältellyttä kymppideen akkukahvaa, mallia BG-ED3. Se ja lankalaukaisin lähtivät mukaani sopuhintaan. Kyllä nyt kelpaisi.

Harmistus kohtasi vasta kotona, kun akkukahvaa hetken kameraan soviteltuani ja ruuvin sopimattomuutta kiroiluani äkkäsin, että itse kahvassa lukee BG-E1. Perkele. Sain kuitenkin tänä aamuna rahani takaisin ja lupauksen selvittää, josko haluamaani kahvaa vielä jostain varastosta löytyisi. Toivottavasti tuuri on parempi kuin sen toisen kameraliikkeen kanssa, joka lupauksistaan huolimatta ei perääni soitellut.

Toissayön aikana Elokuvissa ja Valokuvissa koettiin myös vandaali-invaasio, kun pari viikkoa häiriöttä auki olleet merkinnät täyttyivät kaupallisista ilmoituksista. Tuhottuani käsin yli neljäkymmentä spämmikommenttia jäin uneksimaan spämmereiden kohtaamisesta hiljaisessa ja syrjäisessä varastorakennuksessa pianolangan ja hitsipillin kera.

Eilisen positiivisiksi kokemuksiksi jäivät empiiriset vertailut Canon EF 16-35L f/2.8- ja Canon EF 17-40L f/4.0-linssien välillä (uusi linssi, minulleko?) sekä kirjakaupasta poimimani, minulle useasti erinomaiseksi kehuttu Jussi Aallon muotokuvaopas Kohteena ihminen.

Lisäys: Otan muuten mielelläni vastaan kommentteja noista Canonin L-sarjan laajakulma-zoomeista. Varsinkin sellaisilta kuvaajilta, jotka olisivat molempia kokeilleet. Minulla on varmaankin kohtapuoleen myös käytetty Tokina 17mm f/3.5 -linssi myynnissä.

Posted by Henri at 05.07.05 11:03
Comments